Connect with us

ACTUALITATE

Prețul de vânzare și chiria pentru locuințele ANL au revenit la nivelul din 2019

Publicat

pe

Prețul de vânzare și chiria pentru locuințele ANL au revenit, prin Ordonanță de Urgență, la un nivel similar cu cel din anul 2019 – ne informează Agenția Națională pentru Locuințe.

„Noile prevederi legislative (O.U.G. 55/24.06.2021 și H.G.1.174/01.11.2021) clarifică modalitatea de calcul a prețului de vânzare și chirie a locuințelor ANL, prin aplicarea lor rezultând diminuarea atât a chiriei, cât și a prețului de vânzare. Astfel, valoarea de investiție se diminuează în raport cu contravaloarea sumelor rezultate dintr-o parte a chiriei plătite până în momentul vânzării locuinței, calculată în funcție de durata normală de funcționare a clădirii. Aceste modificări și completări legislative oferă tinerilor posibilitatea de a închiria și mai apoi de a cumpăra o locuinţă proprie la un preţ accesibil, asigurând astfel o stabilitate a acestora pe plan local”, spune directorul general ANL – dâmbovițeanul Adrian Chițescu, de profesie avocat.

ANL a realizat o simulare de cost comparativă, 2020-2021, pentru câteva localități din județul Dâmbovița:

 

Stadiul investiților derulate de ANL în județul Dâmbovița

Ne mai informează aANL că, la nivelul municipiului Târgoviște, are în execuție efectivă două obiective de investiție, însumând 48 de locuințe destinate specialiștilor din sănătate și învățământ, cu o valoare contractată de 15.019.654,66 lei.

Totodată, prin Programul – pilot de construcții de locuințe sociale pentru comunităţile de romi, ANL urmează să recepționeze în comuna Potlogi 21 de case, cu o valoare contractată de 3.618.806,83 lei.
De asemenea Agenția mai are 4 obiective de investiție în diverse stadii de promovare, după cum urmează:
– municipiul Târgoviște, str. Silviu Stănculescu: 146 de locuinte destinate tinerilor. Proiectul se află în stadiul de expertiză tehnică în curs de verificare și urmează procedura de achiziție publică de lucrări;
– municipiul Târgoviște, Bulevardul Regele Carol I nr. 51: 20 de locuințe de serviciu. Proiectul se află în procedura de achiziție publică de lucrări;
– orașul Găești, Fundătura 1 Decembrie nr. 10A: 24 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Proiectul tehnic este în curs de verificare, necesitând completări;
– Orașul Răcari, loc. Ghergani, str. Nucilor nr. 3: 40 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Proiectul este în procedură de achiziție publică servicii de proiectare și execuție lucrări.

„Agenția Națională pentru Locuințe are în evidență, la data prezentei (nota redacției: 22 noiembrie 2021), alte 14 obiective noi de investiție, totalizând 507 locuințe, propuse de unitățile administrativ-teritoriale în localitățile: Târgoviște, Doicești, Găești, Pucioasa, Titu, Valea Mare”, se mai precizează în comunicatul remis către mass-media.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT