Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște, performanță la nivel național. Toate unitățile de învățământ sunt autorizate pentru securitate la incendiu

Publicat

pe

Târgoviște și Bistrița sunt singurele municipii reședință de județ din România care au obținut autorizații de securitate la incendiu pentru toate unitățile de învățământ – a anunțat, astăzi – 23 noiembrie 2021, primarul Daniel Cristian Stan. Edilul de la Târgoviște a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre ce înseamnă acest lucru.

„Nu a fost simplu. Ca și componente care vizează aceste investiții, discutăm de senzori de fum, senzori de căldură, de uși, ferestre și pereți rezistenți la foc, discutăm de sirene interioare și exterioare, de hidranți, de adevărate sisteme de pompare în zonele în care nu există presiune suficientă în rețeaua de apă, discutăm de o centrală de securitate la incendiu care coordonează tot ceea ce înseamnă un sistem de securitate la incendiu la nivelul unei clădiri aparținând unei unități de învățământ.

Numai în ultimii 3 ani au fost obținute 20 de autorizații pentru securitatea la incendiu, ultima la Școala Mihai Viteazul. Ca și surse de finanțare, autorizațiile pentru securitatea la incendiu au fost obținute fie ca parte componentă a proiectelor de modernizare și reabilitare care au vizat instituțiile de învățământ, fie ca proiecte separate care au vizat tocmai obținerea acestor autorizații. Ca și cuantum al sumelor investite în ultimii 3 ani, putem spune că depășește 2 milioane de euro.

La nivel național, potrivit IGSU, sunt 1.183 de clădiri aparținând unităților de învățământ care nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Numai în București avem 669. În Cluj-Napoca, avem 61, în Brașov – 45, Timișoara – 23, Oradea – 10. În acest context, municipiul Târgoviște înregistrează o performanță deosebită. Indiferent că discutăm de creșe, grădinițe, școli gimnaziale, licee și colegii, în municipiul Târgoviște, toate unitățile de învățământ care au nevoie de autorizație pentru securitate la incendiu îndeplinesc această condiție”, a explicat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT