Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște, performanță la nivel național. Toate unitățile de învățământ sunt autorizate pentru securitate la incendiu

Publicat

pe

Târgoviște și Bistrița sunt singurele municipii reședință de județ din România care au obținut autorizații de securitate la incendiu pentru toate unitățile de învățământ – a anunțat, astăzi – 23 noiembrie 2021, primarul Daniel Cristian Stan. Edilul de la Târgoviște a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre ce înseamnă acest lucru.

„Nu a fost simplu. Ca și componente care vizează aceste investiții, discutăm de senzori de fum, senzori de căldură, de uși, ferestre și pereți rezistenți la foc, discutăm de sirene interioare și exterioare, de hidranți, de adevărate sisteme de pompare în zonele în care nu există presiune suficientă în rețeaua de apă, discutăm de o centrală de securitate la incendiu care coordonează tot ceea ce înseamnă un sistem de securitate la incendiu la nivelul unei clădiri aparținând unei unități de învățământ.

Numai în ultimii 3 ani au fost obținute 20 de autorizații pentru securitatea la incendiu, ultima la Școala Mihai Viteazul. Ca și surse de finanțare, autorizațiile pentru securitatea la incendiu au fost obținute fie ca parte componentă a proiectelor de modernizare și reabilitare care au vizat instituțiile de învățământ, fie ca proiecte separate care au vizat tocmai obținerea acestor autorizații. Ca și cuantum al sumelor investite în ultimii 3 ani, putem spune că depășește 2 milioane de euro.

La nivel național, potrivit IGSU, sunt 1.183 de clădiri aparținând unităților de învățământ care nu au autorizație pentru securitate la incendiu. Numai în București avem 669. În Cluj-Napoca, avem 61, în Brașov – 45, Timișoara – 23, Oradea – 10. În acest context, municipiul Târgoviște înregistrează o performanță deosebită. Indiferent că discutăm de creșe, grădinițe, școli gimnaziale, licee și colegii, în municipiul Târgoviște, toate unitățile de învățământ care au nevoie de autorizație pentru securitate la incendiu îndeplinesc această condiție”, a explicat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT