Connect with us

ACTUALITATE

Evoluția sloturilor de la Liberty Bell la sloturi online

Publicat

pe

Păcănele clasice

Sloturile sau păcănelele, așa cum le știm în România, sunt printre cele mai practicate jocuri de noroc din cazinourile tradiționale și online. Cu toate că nu excelează la rata de câștig, sloturile au ajuns extrem de populare în rândul oamenilor.

Jocurile mecanice de tip slots au evoluat și continuă să evolueze și să revoluționeze industria jocurilor de noroc. În fiecare an apar noi jocuri cu diferite tematici, apar noi reguli sau scheme de joc. Odată cu eliminarea barierei fizice și tehnologice, practic nu mai există limite în dezvoltarea acestei industrii. Fie că vorbim de sloturi clasice sau online, producătorii se confruntă anual cu noi cerințe din partea operatorilor, dar și din partea jucătorilor.

Nu există nicio îndoială că, pe măsură ce tehnologia progresează, acest joc de cazinou îndrăgit va suferi noi modificări. Mulți experți sunt de acord cu ideea că această capacitate de adaptare la tendințele tehnologice a ajutat industria sloturilor să prospere.

Istoria acestor jocuri datează încă din 1891, an în care a apărut prima formă a unu slot machine. Erau folosite simbolurile din pachetul de cărți și se câștiga în funcție de alinierea cărților conform regulilor de poker. Jocul avea cinci tamburi cu câte 10 simboluri, iar acestea erau puse în mișcare prin tragerea unei manete. Augustus Fey este considerat părintele sloturilor.

Ulterior, simbolurile cărților de joc au fost înlocuite cu altele, printre care Liberty Bell și potcoava. Noul joc avea doar trei tamburi și rata de câștig a casei era mai mare. Ultersior, sloturile au fost scoase în afara legii în SUA, ceea ce a dus la o nouă modificare.

În perioada 1902-1908, jocul a suferit câteva transformări importante. Simbolurile au fost schimbate din nou în simboluri cu fructe, iar premiile constau în bomboane.

În 1964 a apărut primul slot machine electric. Versiunea mecanică anterioară folosea o pârghie care acționa tamburii. Deși apăruse versiunile electrice, maneta a fost folosită în continuare. Putem spune că sunt aparate de jocuri mecanice și slot machines care încă mai sunt acționate prin intermediul acestei manete, cu toate că afișajul este electronic. Au apărut pacanele cu bani reali.

În prezent, sloturile mecanice s-au mutat în mediul online, unde s-au bucurat de o popularitate și mai mare. Fiind jocuri fără reguli, ușor de practicate și la mize acceptabile, oamenii le-au adoptat imediat și continuă să le practice.

Cu siguranță sloturile vor suferi transformări și pe viitor. Este puțin probabil să dispară din industria jocurilor de noroc, dar cu siguranță vom asista la noi inovații. Realitatea augmentată și virtuală vor juca un rol esențial în dezvoltarea cazinourilor clasice și online.

Păcănelele au supraviețuit schimbărilor tehnologice și putem spune că sunt printre puținele jocuri care nu s-au schimbat la nivel fundamental. În continuare totul stă în acționarea mecanică sau electronică a unei manete ce pune în mișcare niște tamburi prevăzuți cu simboluri. Câștigurile sunt stabilite în funcție de alinierea acestor simboluri.

Noile tehnologii vor duce cu siguranță la noi adaptări și, sperăm noi, la prosperitate. În continuare vor fi practicate pentru relaxare și divertisment.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salvatorul de onoare al anului este un pompier din Giurgiu

Publicat

pe

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului general al IGSU, insigna „Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul giurgiuvean a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

Am intrat imediat în curte și am luat copilul în brațe. Am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD, știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…” își amintește Cornel.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit: plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats