Connect with us

ACTUALITATE

Evoluția sloturilor de la Liberty Bell la sloturi online

Publicat

pe

Păcănele clasice

Sloturile sau păcănelele, așa cum le știm în România, sunt printre cele mai practicate jocuri de noroc din cazinourile tradiționale și online. Cu toate că nu excelează la rata de câștig, sloturile au ajuns extrem de populare în rândul oamenilor.

Jocurile mecanice de tip slots au evoluat și continuă să evolueze și să revoluționeze industria jocurilor de noroc. În fiecare an apar noi jocuri cu diferite tematici, apar noi reguli sau scheme de joc. Odată cu eliminarea barierei fizice și tehnologice, practic nu mai există limite în dezvoltarea acestei industrii. Fie că vorbim de sloturi clasice sau online, producătorii se confruntă anual cu noi cerințe din partea operatorilor, dar și din partea jucătorilor.

Nu există nicio îndoială că, pe măsură ce tehnologia progresează, acest joc de cazinou îndrăgit va suferi noi modificări. Mulți experți sunt de acord cu ideea că această capacitate de adaptare la tendințele tehnologice a ajutat industria sloturilor să prospere.

Istoria acestor jocuri datează încă din 1891, an în care a apărut prima formă a unu slot machine. Erau folosite simbolurile din pachetul de cărți și se câștiga în funcție de alinierea cărților conform regulilor de poker. Jocul avea cinci tamburi cu câte 10 simboluri, iar acestea erau puse în mișcare prin tragerea unei manete. Augustus Fey este considerat părintele sloturilor.

Ulterior, simbolurile cărților de joc au fost înlocuite cu altele, printre care Liberty Bell și potcoava. Noul joc avea doar trei tamburi și rata de câștig a casei era mai mare. Ultersior, sloturile au fost scoase în afara legii în SUA, ceea ce a dus la o nouă modificare.

În perioada 1902-1908, jocul a suferit câteva transformări importante. Simbolurile au fost schimbate din nou în simboluri cu fructe, iar premiile constau în bomboane.

În 1964 a apărut primul slot machine electric. Versiunea mecanică anterioară folosea o pârghie care acționa tamburii. Deși apăruse versiunile electrice, maneta a fost folosită în continuare. Putem spune că sunt aparate de jocuri mecanice și slot machines care încă mai sunt acționate prin intermediul acestei manete, cu toate că afișajul este electronic. Au apărut pacanele cu bani reali.

În prezent, sloturile mecanice s-au mutat în mediul online, unde s-au bucurat de o popularitate și mai mare. Fiind jocuri fără reguli, ușor de practicate și la mize acceptabile, oamenii le-au adoptat imediat și continuă să le practice.

Cu siguranță sloturile vor suferi transformări și pe viitor. Este puțin probabil să dispară din industria jocurilor de noroc, dar cu siguranță vom asista la noi inovații. Realitatea augmentată și virtuală vor juca un rol esențial în dezvoltarea cazinourilor clasice și online.

Păcănelele au supraviețuit schimbărilor tehnologice și putem spune că sunt printre puținele jocuri care nu s-au schimbat la nivel fundamental. În continuare totul stă în acționarea mecanică sau electronică a unei manete ce pune în mișcare niște tamburi prevăzuți cu simboluri. Câștigurile sunt stabilite în funcție de alinierea acestor simboluri.

Noile tehnologii vor duce cu siguranță la noi adaptări și, sperăm noi, la prosperitate. În continuare vor fi practicate pentru relaxare și divertisment.

ACTUALITATE

Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din județul Dâmbovița, 24 – 28 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 24 – 28 ianuarie 2022, va efectua, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități la infrastructura rutieră:

1. Întreținerea curentă a drumurilor în sezonul rece, iarna 2021 – 2022: pregătirea utilajelor și a bazelor pentru deszăpezire, aprovizionarea cu materiale antiderapante, semnalizarea rutieră și deszăpezirea propriu-zisă, în funcție de condițiile meteorologice.

2. Asigurarea scurgerii apelor în zona DJ 711A, tronsonul Potlogi – pasajul A1

3. Reparații la îmbrăcămintea asfaltică cu mixtură stocabilă – degradări izolate pe drumurile județene DJ 712, DJ 712A, DJ 711A.

4. Modernizarea DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000 – 16+000, L = 16 km

5. Modernizarea DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350-40+830 – pod km 35+414, la Cojasca

6. Modernizarea DJ 711, sectorul Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 – 35+135 (lungimea de 19,350 km)

7. Modernizarea DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L = 5,812 km

8. Modernizarea DJ 720 Gura Ocniței – Moreni

9. Reabilitarea podului pe DJ 701 peste râul Argeș, km 31+040, la Ungureni, Corbii Mari

10. Asfaltarea drumului principal și a ulițelor laterale, în lungime de 2.334,36 m, în satul Sălcioara, comuna Mătăsaru

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Sectorul din DJ 713 cuprins între km 8+460 – 16+383, Șaua Dichiului (zona Cabana Dichiu) – intersecție (barieră) Piatra Arsă, este închis circulației tuturor autovehiculelor pentru perioada sezonului de iarnă 2021 – 2022.

2. Circulația rutieră pe podul pe DJ 711, la km 35+414, situat în localitatea Cojasca, este închisă temporar. Devierea circulației se face în funcție de categoria vehiculelor, astfel:

a) Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 7,5 t vor circula pe DC 43A, prin satul Iazu, traversând podul în aval

b) Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t vor circula pe DJ 711E Bilciurești – DC 31 – DJ 720A, Finta Mare – DN 1A Postârnacu

3. Circulația publică pe podul de pe DJ 701, peste râul Argeș, situat la km 31+040, la Ungureni – Corbii Mari, este închisă. Varianta ocolitoare de circulație este Crovu – Zidurile – Potlogi – Corbii Mari – Ungureni (DJ 701 – DJ 401A – DJ 711A – DJ 701)

4. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, este restricționată.

5. Circulaţia publică pe podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.

6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:

DJ 503, sectorul Fierbinți – limită județ Argeș
DJ 611, sectorul Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead (sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești -Măgura – Costișata)
DJ 720A, sectorul Gheboaia – Finta
DJ 722, pod îngust Mircea Vodă, comuna Sălcioara
DJ 712A Fieni – Bădeni – Runcu
DJ 710 Bezdead – Costișata
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A, sectorul podul peste Argeș – autostrada A1

 

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va circula cu atenţie şi cu viteză redusă în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată să se acorde o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, în zonele cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zonă, mai ales în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite puteți obține de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, telefon 0245 207625, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: Programul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Unirii Principatelor Române

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Luni – 24 ianuarie 2022, în Piața Tricolorului din Municipiul Târgoviște, va fi organizată o ceremonie publică dedicată Zilei Unirii Principatelor Române. Acțiunile prilejuite de marcarea acestui act istoric important, se vor desfășura după următorul program:

10:55-11:00 Primirea invitaților
11:00-11:05 Intonarea Imnului de Stat al României – elev Școala Populară de Arte
11:05-11:15 Rostirea unei alocuțiuni privind semnificația istorică, socială și politică a zilei – prezintă dr Adriana Ion – Centrul Județean de Cultură Dâmbovița
11:15-11:30 Program artistic susținut de Orchestra Populară Chindia: soliști Florentina Mâinea, Ileana Pavelescu, Yuri Tsiple

Acțiunea se va desfăşura cu respectarea prevederilor art. 1, pct. 10 din Anexa 3 a HG nr. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează Instituția Prefectului Județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT