Connect with us

ACTUALITATE

Paradă militară rutinată și fără să creeze emoție publicului, de Ziua Națională la Târgoviște

Publicat

pe

1 Decembrie. Ziua Marii Unirii înfăptuită la Alba Iulia în 1918. Sărbătoarea Națională a României. Momente care ar trebui să ne găsească pe toți zâmbitori, plini de încredere și de speranțe în viitor. Din păcate, marea sărbătoare ne-a prins, și anul acesta, cu fețele acoperite sub măștile de protecție. Ținem la unitate, dar ne canalizăm energiile și emoțiile în ton cu regulile stricte de pandemie.

Piața Tricolorului din Târgoviște. Oamenii, profitând de vremea neobișnuit de frumoasă la acest început de decembrie, au venit în număr mare în inima municipiului fostă capitală a Țării Românești, pentru a asista la ceremonialul militar-religios dedicat acestei zile. Mulți copii. Entuziasmul, bucuria de a-i vedea pe militari se putea citi pe chipurile lor senine. „Când începe parada?”, îl tot întreba un micuț pe bunicul său.

Evenimentul s-a derulat în același ton cunoscut de ani și ani. O scurtă slujbă religioasă, susținută anul acesta de vicarul eparhial Ionuț Ghibanu și un sobor de preoți, urmată de mesajele prezentate de prefectul Aurelian Popa, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan și de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Preotul Ionuț Ghibanu a citit celor de față cuvântul ÎPS Nifon – arhiepiscopul și mitropolitul Târgoviște cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Au fost prezenți la manifestări și deputații PSD Carmen Holban, Ionuț Vulpescu, Marian Țachianu și senatorul Titus Corlățean. Nu au lipsit nici parlamentarii de la PNL și USR, de obicei greu de văzut în public. L-am remarcat și pe liderul PRO România Dambovița – Adrian Țuțuianu, dar și pe Alexandru Oprea – președintele Alianței pentru România Dâmboviţa.

Dezolant! Perimetrul de desfășurare a fost înconjurat cu garduri. Se intra în zonă pe bază de certificat verde. Primarului Cristian Daniel Stan, în semn de protest față de această măsură nedemocratică, medievală chiar, impusă de Instituția Prefectului, a rămas cu echipa sa minute bune dincolo de gărdulețe. S-a alăturat conducătorilor de instituții prezenți la eveniment aproape de momentul în care trebuia să susțină alocuțiunea dedicată Zilei Naționale. Pentru a nu se da o altă interpretare gestului său, la finalul discursului, a mărturisit de ce a rămas mai mult timp în spatele gardurilor păzite de jandarmi.

După tipicul arhicunoscut, a urmat depunerea de coroane de flori la Monumentul Eroilor. Manifestările s-au încheiat cu un gen de paradă militară, forțată, rutinată și fără să creeze emoție publicului. Până și copiii au fost dezamăgiți de amploare, exclamând cu nemulțumire: Doar atât?

Ar fi cazul ca, pentru anii viitori, reprezentanții Prefecturii și cei ai Garnizoanei Târgoviște să nu se mai rezume doar la punctarea unui eveniment, cum sunt obișnuiți. Trebuie să simțim cu adevărat că suntem români. Că avem oștire! Să nu ne mai lăsăm înghesuiți de pandemie, de rutină și birocrație. Unde este tehnica militară? De ce nu au fost pregătite câteva mașini de paradă? Ceva care să ne facă să vibrăm, să lăcrimăm. Să simțim că suntem tari. Că dăm totul pentru această zi reprezentativă a istoriei noastre.

Apariția unor garduri între oficialități și popor în ziua în care trebuie să demonstrăm mai mult ca niciodată că suntem uniți, că suntem un neam, că nu ne desparte nimic, este un semnal de alarmă. Orice scuză nu își are rostul. Motivația că ar fi năvălit cetățenii peste zona desfășurării ceremonialul nu are suport. Târgoviștenii au stat de fiecare dată în zona care le-a fost destinată, cuminți și cu respect! Sunt convins că noul Guvern și noul ministrul al Apărării – Vasile Dâncu vor schimba aceste tipicuri înstăpânire de ani și ani. La Târgoviște, este nevoie de un restart organizațional al Zilei Naționale a României!

ACTUALITATE

Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din județul Dâmbovița, 24 – 28 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 24 – 28 ianuarie 2022, va efectua, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități la infrastructura rutieră:

1. Întreținerea curentă a drumurilor în sezonul rece, iarna 2021 – 2022: pregătirea utilajelor și a bazelor pentru deszăpezire, aprovizionarea cu materiale antiderapante, semnalizarea rutieră și deszăpezirea propriu-zisă, în funcție de condițiile meteorologice.

2. Asigurarea scurgerii apelor în zona DJ 711A, tronsonul Potlogi – pasajul A1

3. Reparații la îmbrăcămintea asfaltică cu mixtură stocabilă – degradări izolate pe drumurile județene DJ 712, DJ 712A, DJ 711A.

4. Modernizarea DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000 – 16+000, L = 16 km

5. Modernizarea DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350-40+830 – pod km 35+414, la Cojasca

6. Modernizarea DJ 711, sectorul Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 – 35+135 (lungimea de 19,350 km)

7. Modernizarea DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L = 5,812 km

8. Modernizarea DJ 720 Gura Ocniței – Moreni

9. Reabilitarea podului pe DJ 701 peste râul Argeș, km 31+040, la Ungureni, Corbii Mari

10. Asfaltarea drumului principal și a ulițelor laterale, în lungime de 2.334,36 m, în satul Sălcioara, comuna Mătăsaru

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Sectorul din DJ 713 cuprins între km 8+460 – 16+383, Șaua Dichiului (zona Cabana Dichiu) – intersecție (barieră) Piatra Arsă, este închis circulației tuturor autovehiculelor pentru perioada sezonului de iarnă 2021 – 2022.

2. Circulația rutieră pe podul pe DJ 711, la km 35+414, situat în localitatea Cojasca, este închisă temporar. Devierea circulației se face în funcție de categoria vehiculelor, astfel:

a) Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mică de 7,5 t vor circula pe DC 43A, prin satul Iazu, traversând podul în aval

b) Vehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t vor circula pe DJ 711E Bilciurești – DC 31 – DJ 720A, Finta Mare – DN 1A Postârnacu

3. Circulația publică pe podul de pe DJ 701, peste râul Argeș, situat la km 31+040, la Ungureni – Corbii Mari, este închisă. Varianta ocolitoare de circulație este Crovu – Zidurile – Potlogi – Corbii Mari – Ungureni (DJ 701 – DJ 401A – DJ 711A – DJ 701)

4. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, este restricționată.

5. Circulaţia publică pe podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.

6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:

DJ 503, sectorul Fierbinți – limită județ Argeș
DJ 611, sectorul Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead (sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești -Măgura – Costișata)
DJ 720A, sectorul Gheboaia – Finta
DJ 722, pod îngust Mircea Vodă, comuna Sălcioara
DJ 712A Fieni – Bădeni – Runcu
DJ 710 Bezdead – Costișata
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A, sectorul podul peste Argeș – autostrada A1

 

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va circula cu atenţie şi cu viteză redusă în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată să se acorde o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, în zonele cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați în prealabil asupra condițiilor meteorologice din zonă, mai ales în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite puteți obține de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, telefon 0245 207625, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: Programul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Unirii Principatelor Române

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Luni – 24 ianuarie 2022, în Piața Tricolorului din Municipiul Târgoviște, va fi organizată o ceremonie publică dedicată Zilei Unirii Principatelor Române. Acțiunile prilejuite de marcarea acestui act istoric important, se vor desfășura după următorul program:

10:55-11:00 Primirea invitaților
11:00-11:05 Intonarea Imnului de Stat al României – elev Școala Populară de Arte
11:05-11:15 Rostirea unei alocuțiuni privind semnificația istorică, socială și politică a zilei – prezintă dr Adriana Ion – Centrul Județean de Cultură Dâmbovița
11:15-11:30 Program artistic susținut de Orchestra Populară Chindia: soliști Florentina Mâinea, Ileana Pavelescu, Yuri Tsiple

Acțiunea se va desfăşura cu respectarea prevederilor art. 1, pct. 10 din Anexa 3 a HG nr. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 8 ianuarie 2022, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează Instituția Prefectului Județului Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT