Connect with us

ACTUALITATE

Sfidător! Creștinismul, atacat chiar în cancelariile Comisiei Europene

Publicat

pe

Preotul Ionuț Ghibanu, vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, a luat imediat poziție la aflarea unei vești care ne-a bulversat pe toți creștinii, pe toți cei care ne punem încrederea în Mântuitorul Nostru Iisus Hristos. Prin cancelariile Europei s-a vorbit, și nu ar fi trebuit să fie atacat un asemenea subiect ce ține de rădăcinile sufletești și morale ale umanității, despre schimbarea numelui Sărbătorilor de Crăciun, dar și ale Sfintei Maria și Sfântului Ioan. Propunerile au apărut la Comisia Europeană într-un document intern ciudat intitulat „Uniunea Egalității”.

Nu îți vine să crezi că asemenea aberații pot prinde consistență într-un for european! Dar poate că ne aflăm în vremurile de pe urmă și cele întâmplate sunt doar niște semne.

„În ziua de Sfântul Andrei, mi-a fost dat să văd o știre referitoare la un așa-zis document intern al Comisiei Europene, intitulat „Uniunea Egalității. Instrucțiunile Comisiei Europene pentru Comunicarea inclusivă”, publicat de cotidianul italian „Il Giornale”, privind niște recomandări referitoare la perioada sărbătorilor legate de Nașterea Domnului, care ar trebui numite perioada vacanțelor, iar numele creștine des întâlnite, Maria și Ioan, să fie înlocuite cu Malika și Iuliu.

Se pare că această propunere rușinoasă ar fi fost făcută de o malteză, fostă Miss Malta, care și-a ratat vocația și a intrat în politică făcând ravagii! Ar fi vorba despre Comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, care a întocmit documentul, însă acesta nu a mai fost depus, la presiunea unor factori, între care și Vaticanul.

În mod ridicol, caraghios și ofensator pentru credința creștină, dar și pentru bunul simț, adevăr și normalitate, această încercare de redefinire a limbajului în stilul ideologiei neomarxiste a corectitudinii politice ce a făcut ravagii în Statele Unite, în deceniile trecute, întinde la maxim coarda toleranței noastre.

Astfel de tentative ne aduc aminte de regimul comunist ce a înlocuit numele lui Moș Crăciun cu caraghioasa denumire Moș Gerilă, tocmai pentru a șterge orice rezonanță creștină, ca să amintesc numai una din enormitățile trecutului. Și să nu mai zic de încercarea de a înlocui denumirea de eră creștină și după Hristos, cu era noastră!

Toate aceste inițiative rușinoase au ca scop subminarea fundamentelor creștine ale Europei, căci da, Europa este un produs creștin. Până la răspândirea Creștinismului pe continentul nostru și înnoirea din temelii a lumii odată cu venirea lui Hristos, nu puteam vorbi de civilizație. Aceasta este creștină prin excelență, iar acolo unde regăsim urme sau fragmente ale ei în spații necreștine sunt numai copii și imitații ale glorioasei paradigme creștine.

Europa este o creație a Creștinismului ca și civilizația noastră, iar aceasta trebuie să ne fie foarte clar. Propunerile caraghioase de deformare a limbajului aparțin unor indivizi ce în mod cert sunt neopăgâni, atei (în treacăt fie spus, astăzi neopăgânii se ascund după ideologia ateistă), ori neomarxiști și în mod cert anticreștini. Dar, dacă poate în spațiul occidental propunerile acestea agresive și rușinoase sunt privite cu umor sau indiferență, în centrul și estul european ele creează o puternică și necesară respingere, pentru că noi am cunoscut asuprirea comunistă anticreștină și în niciun caz nu vom mai permite minimizarea sau batjocorirea credinței noastre”, a punctat Ionuț Ghibanu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT