Connect with us

ACTUALITATE

Gânduri în dimineața de Sfântul Nicolae…

Publicat

pe

Mult așteptată, mai cu seamă de copii, pentru că este un prilej de a primi daruri, sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae reprezintă una din zilele încărcate de bucurie ale anului, fiind asociată cu dărnicia, generozitatea și bunătatea.

De-a lungul vieții sale, Sfântul Nicolae a oferit din belșug daruri celor în nevoie, fie că a fost vorba despre bani, vorbe bune sau descoperirea rostului vieții. Chip al blândețelor și mare dăruitor, pentru întreaga Creștinătate, Sfântul Nicolae este asociat cu bucuria de a oferi, de a ajuta și de a fi acolo unde este nevoie. Sărbătoarea sa ne pregătește într-un anume fel pentru Nașterea Domnului – Marele și Inegalabilul Dar pe care Dumnezeu ni l-a făcut, nouă, tuturor! Ne învață că a dărui este o necesitate existențială, pentru că noi, toți, trebuie să venim în întâmpinarea nevoilor aproapelui, trebuie să fim atenți la grijile celor de lângă noi și întotdeauna să oferim, și să împărtășim din bunătatea sufletului nostru, cu iubire.

Asemenea lui Dumnezeu care împărtășește necontenit harul Său cel de viață dătător și noi trebuie să lăsăm ca faptele noastre bune să izvorască în permanență în viața noastră. Cu toți așteptăm să se întâmple ceva bun, să fim surprinși de faptele extraordinare ale Domnului pe drumul vieții noastre. Avem dorințe, avem așteptări, avem nevoi, cu toții!
Însă, ar fi necesar să facem binele, să oferim, să ajutăm și să fim aproape unii de alții, nu doar în astfel de zile, la mari sărbători, ori în momente de mare așteptare, ci în toate zilele vieții noastre. Căci, avem vocația să facem binele în mod natural, ca fii și fiice ale tatălui ceresc, nu așteptând vreo recompensă, aici sau dincolo, nu din teamă sau din calcul, ci din adâncul sufletelor noastre, din iubire, din bunătate, pentru că așa suntem!

Avem nevoie de generozitate și de dărnicie, de iubire și de solidaritate mereu! Avem nevoie unii de ceilalți! Dar, în mod special, astăzi, mi-aș dori ceva. Nu pentru mine, ci pentru noi toți.

Mi-aș dori ca ura, vrajba, răutatea, invidia și nepăsarea, întunericul din viețile multora și înverșunarea întru cele ale întunericului să se risipească!

Mi-aș dori ca noi, românii să ne redescoperim uniți, solidari și aproape unii de alții, interesați de viitor, pășind pe gloria trecutului și construind în fragilitatea prezentului împreună!

Mi-aș dori să nu mai murdărim trecutul neamului și al țării noastre pentru a face pe plac cine știe cărui năimit și străin, eliberându-ne de lanțurile grele ale dezordinii, ignoranței și neputinței!

Mi-aș dori să recreăm încrederea în destinul nostru național, să punem Biserica, Familia și Școala pe acele locuri de cinste și de frunte, așa cum se cuvine!

Mi-aș dori ca bunătatea, bucuria și frumusețea acestei zile de sărbătoare să ne însoțească, pe toți în fiecare zi! De noi depinde!

Tuturor celor care purtați numele de biruință al Sfântului Ierarh Nicolae vă doresc ani mulți și binecuvântați! Dumnezeu să binecuvânteze România și pe fiii și fiicele sale, oriunde s-ar afla!

Vicar eparhial Ionuț Ghibanu,

Arhiepiscopia Târgoviștei

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT