Connect with us

ACTUALITATE

Semnal de alarmă cu privire la DN71, Bâldana – Târgoviște – Sinaia

Publicat

pe

Ionuț Săvoiu - consilier județean și vicepreședinte PSD Dâmbovița

Fostul deputat Ionuț Săvoiu, vicepreședinte al PSD Dâmbovița și consilier județean, a luat imediat poziție după ce a parcurs Proiectul Hotărârii de Guvern privind Planul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2020-2030. Actul normativ a fost supus dezbaterii publice și urmează să fie aprobat în perioada următoare.

Social-democratul dâmbovițean a remarcat, cu stupoare și indignare, că în respectivul document, care vizează, după cum spune Ionuț Săvoiu, „o schimbare de paradigmă, în sensul concentrării eforturilor politice și instituționale”, se încercă, printre altele, introducerea post factum a deciziei abuzive și unilaterale a fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de la USR, de blocare a proiectului privind modernizarea DN71, cu lărgire la 4 benzi pe tronsonul Baldana – Târgoviște.

„Menționez că acest proiect, plimbat mai bine de 10 ani în faza de pregătire, are punctaj maxim la categoria sa în Master Planul General de Transport al României, deci prioritate maximă în rezolvarea, acum, a capacității de transport într-un areal locuit de peste o jumătate de milion de locuitori, are toate avizele obținute și finanțare disponibilă în POIM 2014-2020 (+3).

Deoarece în anunțul dezbaterii publice ni se spune că, având în vedere faptul că Master Planul General de Transport și Strategia aferentă de implementare au fost adoptate în 2016, precum și analizând necesitatea corelării politicilor publice relevante în vederea realizării obiectivelor de infrastructură necesare la nivel național, (…) consider absolut obligatoriu ca acest document să fie amendat și corectat corespunzător privind proiectele din județul nostru după cum urmează:
– Să se respecte MPGTR așa cum a fost aprobat în 2016 și DN71 să figureze în Planul Investițional ca drum de conectivitate socio-economică (cu roșu îngroșat).
– Traseul Drumul Expres București-Târgoviște (ipotetic la acest moment) să nu mai figureze în mod eronat suprapus pe traseul DN 71, ci ca rută excentrică de tranzit rapid a actualelor drumuri naționale din zonă.
– Varianta de Ocolire Târgoviște (inelul 2), proiect în fază de fezabilitate la Consiliul Județean Dâmbovița, să figureze în cadrul acestui document strategic.

Am toată încrederea în Corneliu Stefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, că va avea puterea de convingere a actualului Guvern cu privire la cele semnalate”, a scris, pe pagina sa de Facebook, fostul parlamentar de Dâmbovița Ionuț Săvoiu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT