Connect with us

ACTUALITATE

Gheorghe Zamfir și naiul său fermecat au declanșat cascade de emoție la Târgoviște

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște, în ciuda acestei pandemii care ne înăbușă sufletele, dorința de a trăi liber, cu zâmbetele și farmecul uman la vedere, parcă și-a regăsit rezonanța și rezistența prin cultură.

Oamenii, făcând abstracție de mască, acest nou idol al protecției și înstrăinării, vor să trăiască, să comunice, să fie din nou laolaltă, să guste din emoția creată de actul artistic.

Aseară, la Clubul Studenților, s-a consumat un asemenea ritual spiritual. Câteva sute de dâmbovițeni au umplut sala de spectacol pentru a se lăsa purtați pe undele sublime ale muzicii izvorâte din naiul fermecat al maestrului Gheorghe Zamfir, venit cu drag la Târgoviște pentru a celebra 80 de ani de viață.

Nu te întâlnești mereu cu un asemenea eveniment prețios! Se întâmplă odată în viața fiecăruia dintre noi. Unicitatea sărbătorii a fost întărită printr-un repertoriu muzical și o interacțiune sufletească, prietenească cu publicul, cum nu vezi decât pe marile scene ale lumii.

Alături de marele naist Gheorghe Zamfir, descălecat pentru a cuceri mapamondul cu naiul său din necunoscutul orășel Găești, au evoluat câteva voci de aur ale muzicii lirice românești. Acompaniamentul a fost asigurat la gradul de excelență de Orchestra Simfonică Muntenia, dirijată de maestrul Daniel Jinga.

Chiar dacă incinta de la Clubul Studenților are o acustică medie, nedestinată în mod obișnuit unor astfel de genuri muzicale, care nu înseamnă deloc zgomot, iar vocile soliștilor, acordurile, notele și sunetele instrumentelor intră într-o complexă și fină conexiune, creând un val de euforie aproape nepământeană, emoția și iubirea de artă au depășit acest obstacol tehnic.

Publicul târgoviștean a știut să extragă esența momentelor, să o acumuleze în suflete, de unde au răbufnit emoția și bucuria exprimate prin lacrimi și aplauze puternice, prelungite. A vibrat alături de artiști într-un spectacol de clasă bine conceput, unde sărbătoritul, protagonistul serii, Gheorghe Zamfir, a triumfat, dar a și fost protejat de confrați, aidoma unui giuvaier prețios.

O suită de piese celebre a alcătuit, de fapt, un poem muzical, un purpuriu al trecerii prin viață și prin universul artei al marelui Gheorghe Zamfir.

Seara s-a încheiat cu o interpretare de grup, la nai, a piesei „Ciocârlia”. De fapt, o revenire fantastică la rădăcinile muzicii românești.

Inițiativa zămislirii unui asemenea spectacol la Târgoviște, unde marele naist a așezat cu grație sămânța nemuritoare a muzicii, a aparținut Consiliului Județean Dâmbovița, prin președintele Corneliu Ștefan, și Centrului Cultural Județean, prin maestrul Florin Georgescu. De altfel, tenorul dâmbovițean a stat cuminte în sală la acest spectacol de aur, sorbind simplu, cu încântare, cele întâmplate pe scena de la Clubul Studenților. Concertul s-a derulat sub patronajul Ministerului Culturii.

Vezi video pe pagina de Facebook Incomod Media

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT