Connect with us

Argeș

Două incendii de casă în decurs de o oră, în județul Argeș

Publicat

pe

Pompierii din Argeș au intervenit, în această seară, la interval de aproximativ o oră, pentru stingerea a două incendii de locuință, în Bughea de Sus și Călinești.

Primul apel a venit din Bughea, unde ardea o cameră de la mansarda unei case și acoperișul pe o suprafață de circa 70 mp. Focul a fost observat de vecini, care au sunat la 112. Cele cinci persoane care se aflau în interiorul imobilului, între care și un copil, au ieșit afară la timp și nu au fost rănite.

Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să nu se propage la celelalte încăperi, la restul acoperișului și la locuințele din apropiere. Focul a izbucnit se pare de la coșul de fum, care era deteriorat. La fața locului au acționat 10 pompieri, cu două autospeciale, timp de aproximativ o oră.

Al doilea apel a venit din Călinești. Și aici, incendiul s-a produs într-una dintre încăperile unei case, însă focul a fost generat de lăsarea unui aparat sub tensiune și topirea instalației electrice.

Potrivit ISU Argeș, în locuință se aflau patru persoane, doi adulți și copiii lor. Aceștia au observat semnele unui posibil incendiu și s-au evacuat. La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri și unul SMURD.

Un băiat de 12 ani a fost preluat de paramedici și transport la spital. Acesta prezenta un ușor atac de panică și durere în gât, posibil pentru că a inhalat fum.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Bătrân din Argeș, găsit mort în dormitorul cuprins de foc

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 73 de ani a fost găsit decedat în locuința cuprinsă de foc în această după-amiază în localitatea Pietroșani, județul Argeș, iar o femeie de 68 de ani a primit îngrijiri medicale la fața locului.

Potrivit ISU Argeș, au ars articole textile și elemente de mobilier dintr-o încăpere, precum și tavanul construit din materiale combustibile. La sosirea echipajelor de stingere, casă, de aproximativ 80 mp, era inundată cu fum. Focul a fost generat de un aparat electric defect, folosit pentru încălzirea dormitorului.

La fața locului au acționat pompierii de la Mioveni, cu două autospeciale, alături de un echipaj și o autospecială de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Domnești. De asemenea, a fost alocată o ambulanță de la SAJ Argeș.

Reamintim că aseară o altă locuință din comuna Pietroșani a fost cuprinsă de foc, de la jarul căzut din centrala termică. Din fericire, incendiul nu a fost cu victime omenești, iar pompierii au reușit să oprească propagarea acestuia la o casă din vecinătate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Argeș

Incendiu de proporții generat de jarul căzut dintr-o centrală termică

Publicat

pe

Incendiu de proporții, în această seară, în comuna Pietroșani, județul Argeș. La fața locului au acționat pompierii din Mioveni și Curtea de Argeș, cărora li s-a alăturat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Domnești. Intervenția de stingere a durat două ore și jumătate. Focul a fost generat de jarul căzut din centrala termică.

La sosirea salvatorilor, ardea o anexă gospodărească și acoperișul unei case, existând pericol de propagare la o locuință din imediata vecinătate. Din fericire, pompierii au reușit să oprească extinderea incendiului.

Pe timpul misiunii, paramedicii SMURD au monitorizat două persoane de sex feminin, în vârstă de 73 și 62 de ani, care prezentau atac de panică. Nu a fost nevoie de transport la spital.

Au ars: anexa gospodărească, în suprafață de aproximativ 30 mp, și acoperișul casei, pe aproximativ 200 mp.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite