Connect with us

Dâmboviţa

Liderul PNL Dâmbovița nu iubește PSD, dar apreciază colaborarea cu președintele Corneliu Ștefan

Publicat

pe

Conducătorii PNL Dâmbovița au fost scumpi la vedere anul care tocmai se încheie. De fapt, după cum a evoluat guvernarea, luând în calcul nesfârșitele lupte din interiorul partidului, debarcarea lui Ludovic Orban, guru-ul filialei dâmbovițene, ba chiar și pandemia, nici nu ar fi avut ce să spună. Au stat la adăpost în tranșee. La tirul de întrebări venite din partea jurnaliștilor ar fi fost ciuruiți din lipsă de argumente politice valide.

Acum, pare că este cât de cât altceva. Guvern de coaliție, cu PSD, nu cu nesigurii, imprevizibilii și intoleranții de la USRPLUS. Stabilitate. Proiecte de viitor. Alegerile anticipate, puse sub lacăt, iar cheia, deocamdată, este la Cotroceni. Și, cu toate astea, sincer cum a dovedit că este până acum, senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, a declarat că nu este întru totul de acord cu alianța cu social-democrații, ba chiar a votat împotrivă. A spus că nu este bună pentru sănătatea democrației.

„În momentul în care nu mai există stânga, dreapta și o luptă de idei, înseamnă că există o înțelegere bazată pe principiul: băieți, ce spunem noi, aia facem”, a precizat Guran.

Fostul consilier în Guvernul Orban a mărturisit că a votat în partid pentru a se continua colaborarea cu USRPLUS. Dar nici de alternativa asta nu era mulțumit până la capăt. Probleme de comunicare, de rezonanță politică și decizională cu partidul născut din haștag.

„Am fost lider de grup. M-am înțeles extraordinar de greu cu USR. Extraordinar de dificil. Ce hotăram acum, peste o jumătate de oră, nu mai era valabil. De multe ori nu puteam să discutăm logic anumite lucruri. Cu toate că sunt și ei de dreapta. Pot să recunosc că, în momente grele, a trebui să discut cu PSD să treacă legi sau hotărâri importante. Iar cei de la PSD au experiența sau chiar gândirea necesară și înțeleg anumite lucruri”, a adăugat președintele PNL Dâmbovița.

Concluzia? Senatorul Virgil Guran a înghițit broasca, dar știe că altă soluție valabilă pentru țară, ba chiar pentru existența lor ca partid, nu exista. Mai mult, gândind politic, în perspectivă, dar nu îndepărtată, Guran crede că împreună cu PSD se poate construi ceva rapid și util pentru România, pentru cetățenii care au așteptări de la clasa politică.

Nu auzi tocmai des de la un lider liberal să laude, să aprecieze colaborarea și comunicarea pe care le întreține cu un reprezentant al Partidului Social Democrat. Virgil Guran a recunoscut că apreciază comportamentul politic al președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Nu iubesc PSD. O să fiu în continuare un adversar dar, în același timp, și un partener. Chiar am vorbit cu președintele Corneliu Ștefan. O să susținem împreună proiectele mari pentru Dâmbovița. Vom încerca să facem bine județului. Corneliu Ștefan este un om cu care se poate discuta, nu este absolutist. Este un partener agreabil”, a mărturisit Virgil Guran.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT