Connect with us

ACTUALITATE

Eroii de la Timișoara au descătușat speranța și visul unei națiuni

Publicat

pe

Sursa foto: Info Oradea
Sursa foto: Info Oradea

Se împlinesc 32 de ani de la declanșarea Revoluției din decembrie 1989. Atunci, în acel început de iarnă fierbinte, o „mână de oameni curajoși și-au așezat genunchii pe asfaltul Operei din Timișoara iar cu ochii se sprijineau de Cer. Aveau împotrivă cel mai dur Sistem opresiv al Cortinei de Fier. Dar aveau de partea lor curajul, una dintre virtuțile sfinților”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

„Și cum <împotriva adevărului, nimeni nu are nici o putere>, într-o liniștită după-amiază de decembrie, inimile lor au înroșit Cerul. Spiritul lor chema victoria iar <cei care cred nu au nevoie de nici o minune>.

Cântecele au coborât dintr-un cer înalt: <azi la Timișoara, mâine în toată țara!>… Ușile Catedralei li s-au închis, dar sacrificiul lor a deschis porțile speranței. România respira liberă. Ei au descătușat speranța și visul unei națiuni: eram liberi.

Nu știu dacă am reusit să gestionăm corect rația de libertate reclamată atunci dar sunt sigur că libertatea este starea dumnezeiască a omului din noi. Dacă noi suntem acum aici e și pentru că atunci o mână de oameni au pus viața lor înaintea fricilor noastre și au achitat asta în modul cel mai scump. Sângele lor strălucește astăzi din tricolor.

Pentru că ați făcut Revoluția și în locul meu, pentru că mi-ați dat dreptul la <NU!> și pentru că ați ridicat din genunchi o întreagă națiune, eu, un băiat din Sudul fierbinte, vă păstrez în rugăciunile mele”, a continuat parlamentarul de Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT