Connect with us

Dâmboviţa

Țuțuianu: PRO România trebuie să decidă în ce direcție o ia

Publicat

pe

PRO România, ca orice partid mic condus de lideri care se aflau altădată la conducerea unor mastodonți politici și aveau vizibilitate, se pare că plutește în derivă în momentul de față. După cum a precizat președintele filialei Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, activitatea se simte în mai puțin de zece structuri județene ale PRO România. În restul țării, e tăcere.

Cu siguranță, un soi de debusolare și de intenție de abandon a apărut și după ce unul dintre oamenii de bază ai formațiunii, Marian Neacșu, fost prim-vicepreședinte PRO România, a fost numit secretar general al Guvernului Ciucă și este mai mult ca sigur că va reveni la social-democrați.

Apoi, președintele Victor Ponta, de luni de zile, apare sporadic în spațiul public, iar declarațiile sale sunt slăbuțe, neinteresante. Despre PRO România și viitorul acestui partid vorbește tot mai puțin sau deloc.

Fostul senator PSD, Adrian Țuțuianu, este decis să ia taurul de coarne și, după sărbători, va avea o poziție fermă în partid și le va solicita colegilor să se hotărască odată pe ce drum o va apuca PRO România.

„Am început să facem alegeri în organizațiile locale. Nu am finalizat până acum acest proces. Este foarte dificil, ca partid mic, care nu are prea multe posibilități de exprimare, să construiești organizații care să stea în picioare în 2024. Vom continua, probabil, în 2022. Spun probabil, pentru că, doar cu efortul meu și al colegilor mei din Dâmbovița, cu efortul altor câțiva din țară, nu vom putea construi un partid”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Această situație, a mai spus liderul PRO România Dâmbovița, va trebui lămurită în cadrul structurilor naționale de conducere. La centru, a mărturisit Țuțuianu, în ultima perioadă, nu s-a făcut nimic pentru construcția partidului.

„În ianuarie-februarie, este nevoie de o discuție serioasă legat de ce facem cu acest partid. Avem șapte-opt județe, în care există niște structuri de partid relativ bune și avem foarte multe județe unde nu se întâmplă nimic. Asta nu poate continua. Partidul trebuie să o ia într-o direcție sau alta. Cred că cel mai bine ar fi să o ia pe propriile picioare. Rămâne să vedem”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Liderul PRO România Dâmbovița consideră că pentru țară, pentru politica românească, ar fi util ca partidul pe care îl reprezintă să se dezvolte. Dacă nu se întâmplă așa, s-ar putea să „crească alții, ca AUR și USR, și s-ar putea să nu ne placă”.

S-a vehiculat în culisele politicii inclusiv varianta topirii PRO România în PSD. Adrian Țuțuianu nu este dintre cei care agrează această idee. Ba mai mult, orgolios, nici nu se gândește să revină în PSD. Cât o va mai exista PRO România, se pare că preferă să facă opoziție la PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT