Connect with us

Dâmboviţa

Țuțuianu: PRO România trebuie să decidă în ce direcție o ia

Publicat

pe

PRO România, ca orice partid mic condus de lideri care se aflau altădată la conducerea unor mastodonți politici și aveau vizibilitate, se pare că plutește în derivă în momentul de față. După cum a precizat președintele filialei Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, activitatea se simte în mai puțin de zece structuri județene ale PRO România. În restul țării, e tăcere.

Cu siguranță, un soi de debusolare și de intenție de abandon a apărut și după ce unul dintre oamenii de bază ai formațiunii, Marian Neacșu, fost prim-vicepreședinte PRO România, a fost numit secretar general al Guvernului Ciucă și este mai mult ca sigur că va reveni la social-democrați.

Apoi, președintele Victor Ponta, de luni de zile, apare sporadic în spațiul public, iar declarațiile sale sunt slăbuțe, neinteresante. Despre PRO România și viitorul acestui partid vorbește tot mai puțin sau deloc.

Fostul senator PSD, Adrian Țuțuianu, este decis să ia taurul de coarne și, după sărbători, va avea o poziție fermă în partid și le va solicita colegilor să se hotărască odată pe ce drum o va apuca PRO România.

„Am început să facem alegeri în organizațiile locale. Nu am finalizat până acum acest proces. Este foarte dificil, ca partid mic, care nu are prea multe posibilități de exprimare, să construiești organizații care să stea în picioare în 2024. Vom continua, probabil, în 2022. Spun probabil, pentru că, doar cu efortul meu și al colegilor mei din Dâmbovița, cu efortul altor câțiva din țară, nu vom putea construi un partid”, a precizat Adrian Țuțuianu.

Această situație, a mai spus liderul PRO România Dâmbovița, va trebui lămurită în cadrul structurilor naționale de conducere. La centru, a mărturisit Țuțuianu, în ultima perioadă, nu s-a făcut nimic pentru construcția partidului.

„În ianuarie-februarie, este nevoie de o discuție serioasă legat de ce facem cu acest partid. Avem șapte-opt județe, în care există niște structuri de partid relativ bune și avem foarte multe județe unde nu se întâmplă nimic. Asta nu poate continua. Partidul trebuie să o ia într-o direcție sau alta. Cred că cel mai bine ar fi să o ia pe propriile picioare. Rămâne să vedem”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Liderul PRO România Dâmbovița consideră că pentru țară, pentru politica românească, ar fi util ca partidul pe care îl reprezintă să se dezvolte. Dacă nu se întâmplă așa, s-ar putea să „crească alții, ca AUR și USR, și s-ar putea să nu ne placă”.

S-a vehiculat în culisele politicii inclusiv varianta topirii PRO România în PSD. Adrian Țuțuianu nu este dintre cei care agrează această idee. Ba mai mult, orgolios, nici nu se gândește să revină în PSD. Cât o va mai exista PRO România, se pare că preferă să facă opoziție la PSD.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite