Connect with us

ACTUALITATE

Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa încheie anul 2021 fără liste de așteptare

Publicat

pe

Cristina Sima, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, a vorbit, astăzi – 21 decembrie 2021, în cadrul ultimei conferințe de presă din acest an, despre activitatea instituției pe care o conduce și despre provocările anului 2022, ținând cont de faptul că pandemia continuă, iar restricțiile generate de coronavirus ne îngreunează încă existența.

A precizat Cristina Sima că, în ciuda tuturor greutăților de natură financiară, CJAS Dâmbovița a reușit să acopere toate cheltuielile generate de asistența medicală oferită asiguraților, inclusiv pentru luna decembrie 2021. De asemenea, conducerea instituției a primit asigurări că nu va avea probleme cu decontarea serviciilor medicale nici anul viitor. A menționat Cristina Sima că, cel puțin până în luna martie 2022, lucrurile vor evolua în parametrii normalității.

Pentru analizele medicale, unde au existat în permanență probleme cauzate de epuizarea fondurilor, au fost asigurate în procent de 100% fonduri pentru toți furnizorii de astfel de servicii de la nivelul județului Dâmbovița.

„Conducerea instituției a fost preocupată și de rezolvarea în timp util a plății concediilor medicale. Datorită echipei CJAS, avem verificate în proporție de 98% cererile de restituire a contravalorii concediilor medicale. În funcție de fondurile pe care le vom primi, le vom pune în plată”, a mai adăugat Cristina Sima.

Directorul general al CJAS Dâmbovița a trecut în revistă anul 2021, un an deosebit de dificil, copleșitor din toate punctele de vedere, încărcat de tragismul cauzat de pandemia de coronavirus care a făcut mii de victime, a îndoliat țara și întreg mapamondul. Cristina Sima i-a sfătuit pe dâmbovițeni să rămână în continuare în alertă, să fie precauți, să dea dovadă de responsabilitate. Lupta cu virusul ucigaș nu s-a încheiat!

„Numai noi putem avea grijă de noi. Numai noi putem avea grijă de copiii noștri, de părinții noștri, de frații noștri. Este ușor să spunem că ne-am relaxat. Este ușor să spunem că dăm drumul la petreceri. Este ușor să spunem că nu mai avem nicio restricție, însă este greu ca în ziua Crăciunului, în loc să te bucuri de Sfintele Sărbători și să fim sănătoși, fericiți alături de membrii familiei, să te gândești, cu tristețe, că ai pe cineva în spital sau, mai rău, pe cineva care nu mai este printre noi”, a mărturisit Cristina Sima.

Directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, înainte de a ura tuturor dâmbovițenilor tradiționalul „Crăciun Fericit”, a rostit, aproape lăcrimând, un colind trist în memoria celor care nu mai sunt printre noi. Pentru cei dragi care au pierdut lupta cu nemilosul coronavirus:

Pentru cei ce nu mai sunt
Și se odihnesc în cer,
Pentru cei ce sunt pământ
Linu-i lin și leru-i ler.

Pentru cei pe veci plecați
Ce nu vin de sărbători
Pentru mame, pentru tați,
Leru-i ler și dalbe flori.

Pentru cei ce-s numai cruci
Care tremură în ger,
Pentru mame,
Pentru prunci,
Dalbe flori și leru-i ler.

Pentru cei ce-au fost ca noi
Și colindă prin etern
Peste vremea de apoi
Dalbe flori și leru-i ler.

Lacrimi seci și lacrimi reci
Se topesc de dor și cad
Pentru cei plecați pe veci
Verde cetină de brad.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT