Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița are 8 proiecte incluse în Planul investițional de transport al României

Publicat

pe

Planul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a României până în anul 2030 cuprinde proiecte importante pentru județul Dâmbovița – a prezentat președintele CJ Corneliu Ștefan într-o postare pe pagina sa de Facebook, respectiv:
✅ Bâldana – Târgoviște: ≈ 45 km. Modernizare și extindere la 2 benzi pe sens pe ruta Bâldana – Târgoviște;
✅ DX 9 – Târgoviște – Sinaia – A3: 51,7 km;
✅ A1 – Titu – Bâldana – DX9: ≈ 30 km – modernizarea tronsonului existent, dar și tronson drum nou cu 2 benzi pe sens;
✅ Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște: 15,28 km lungime;
✅ Inel de centură Pucioasa și Fieni: 15,13 km lungime;
✅ Inel de centură Găești: 4,5 km;
✅ A0 – București – Târgoviște: 59,5 km de drum expres nou cu 2 benzi pe sens;
✅ A1 – Găești – Târgoviște – Ploiești – A3: 74,2 km de drum expres nou cu 2 benzi pe sens.

„Facem toate demersurile necesare pentru ca rețeaua rutieră dâmbovițeană să transforme județul într-un pol de dezvoltare regională. Tocmai de aceea, am solicitat includerea în acest Plan Investițional a principalelor artere rutiere din Dâmbovița, dar și construirea de la zero a inelelor de centură a municipiului Târgoviște și a orașelor Pucioasa și Fieni”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

A mai spus Corneliu Ștefan că, potrivit strategiei de dezvoltare a rețelelor de transport a ministrului Sorin Grindeanu, în următorii 10 ani, se vor aloca peste 877.000.000 de euro pentru modernizarea, reabilitarea, extinderea și construirea a aproximativ 290 km de drumuri naționale, expres, TransRegio și variante ocolitoare.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Titu pot obține scutire sau reducere de la plata impozitelor pentru anul 2024. Detalii aici!

Publicat

pe

31 decembrie 2023 este termenul – limită până la care locuitorii din orașul Titu, județul Dâmbovița, pot depune la sediul Primăriei solicitări în vederea obținerii de scutiri sau reduceri de la plata taxelor din impozitelor locale pentru anul 2024. Cererile se pot transmite și în format electronic, la adresa de e-mail primariatitu@yahoo.com sau impozitesitaxe@primariatitu.ro.

Atenție! Persoanele care îndeplinesc condițiile impuse de administrația publică locală pentru acordarea acestor facilități au obligația să depună documentele doveditoare anual, în perioada 27 noiembrie – 31 decembrie, în caz contrar nu vor mai beneficia de scutire / reducere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite