Connect with us

ACTUALITATE

Sfidare cum numai în România găsești!

Publicat

pe

Zilele trecute, pe fluxurile de știri, în publicațiile respectabile, a apărut o informație de-a dreptul penibilă și jignitoare la adresa omului care trudește ca năucul pentru oleacă de supraviețuire. O știre care intră în compoziția ghiveciului cu de toate pe care îl primim zilnic din partea canalelor media. Un artist, o vedetă, un manelist cu fițe, plin de el, de parcă ar fi buricul pământului, a spart măsuța scumpă a unei prietene, și ea solistă de același tip de muzică aducătoare de parale multe. S-a supărat rău fata. Ținea la obiectul ei. Mă mir că nu a și plâns. Dar, așa de ciudă, să vadă dușmanii cât „suferă” și-a fotografiat măsuța pe care erau înșirate teancuri de bani, cum vezi doar în filmele cu mafioți după câte o spargere de bancă, a mai scris câteva cuvinte, așa, aiurea, și i-a dat drumul pe rețelele de socializare.

Ca să vezi ce înseamnă viața, democrația, existența. Fac mișto de noi maneliștii, cum le place unora să zică, pe rețelele de socializare. Abundă televiziunile de ei. Îi observi în tot soiul de ipostaze, făcând aproape nimic. Bătuți de câte un „nea” cu bățul la fund s-au alergați cu praștia… Îi vezi în tot soiul de scenarii hidoase pe televiziunile de divertisment și ei adună mese de bani. Sunt curios dacă cineva de la Fisc a văzut ce a întins duduia pe masă. Or fi venituri impozitate? Oricum, sfidarea întrece orice închipuire.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite