Connect with us

Dâmboviţa

UPDATE: Ing. Gheorghe Erculescu a murit nevinovat în accidentul de la Gemenea

Publicat

pe

O tragedie fără margini a îndoliat astăzi, de Sfântul Ion, comuna Voinești. Inginerul Gheorghe Erculescu, de 56 de ani, a murit, nevinovat, în urma unui cumplit accident de circulație petrecut pe DN72A, Târgoviște-Campulung, pe teritoriul localității.

Fostul director al Stațiunii Pomicole Voinești și consilier local două mandate, în perioada 2008-2016, plecase, ca de obicei cu mașina, pentru a-și duce soția la serviciu, la Stațiunea de Cercetare Pomicolă. Cine s-ar fi gândit că destinul i s-ar putea frânge brusc tocmai în timpul unei asemenea curse? O lăsase pe soție la muncă și se întorcea acasă, în Gemenea Brătulești.

Citește și: Un mort și doi răniți într-un accident rutier în comuna Voineşti

Toată lumea îl știe de om care conducea prudent, atent. Într-o curbă, între Voinești și Gemenea-Brătulești, a avut neșansa să se întâlnească în trafic, venind din sens opus, cu un Wolsvagen Golf, la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani, din Văleni Dâmboviţa. Autoturismul, pierdut de sub control, a intrat cu violență în coliziune cu dubița condusă de inginerul Erculescu.

Mașina care circula regulamentar a fost aruncată în șanț. În acele momente fatidice, Gheorghe Erculescu a fost catapultat de forța impactul spre marginea carosabilului. Neșansa a făcut ca furgoneta pe care o conducea să se răstoarne peste el și să îl strivească.

Golful la volanul căruia se afla tânărul din Văleni a fost proiectat pe cealaltă parte a drumului. Conducătorul auto vinovat de producerea acestui cumplit accident era sub influența alcoolului.

„În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul autoturismului, în vârsta de 22 de ani, a prezentat o alcoolemie cu o valoarea peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice”, ne informează IPJ Dâmbovița.

Oamenii din Voinești, toți cei care l-au cunoscut pe inginerul Gheorghe Erculescu deplâng dispariția acestuia. Localnicii își amintesc cu durere și faptul că, în septembrie 2020, Gheorghe Erculescu și-a pierdut fratele. Bărbatul, lovit se pare de o depresie, s-a aruncat de la etajul patru al Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița. Avea 60 de ani.

„Astăzi a plecat dintre noi un om iubit și respectat de întrega comunitate, inginerul Gheorghe Erculescu.

Deplângem dispariția sa prematură în urma unui accident de circulație provocat de nesăbuința unui tânăr.

Gheorghe Erculescu, prin întrega sa activitate profesională, socială și politică, a pus mai presus de toate interesul comun. A contribuit, în calitatea sa de consilier în cadrul Consiliului Local Voinești, la dezvoltarea și bunăstarea localității noastre.

Suntem cu toții alături de familia sa în aceste momente triste. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul transmis de primarul comunei Voineşti – Dănuț Gabriel Sandu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Acces gratuit pentru copii la patinoarul de la Turnul Chindiei, de Moș Nicolae!

Publicat

pe

Copiii vor avea acces gratuit la patinoarul din incinta Curții Domnești de la Târgoviște, în ziua de Sfântul Nicolae.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care îi invită să vină în număr cât mai mare la Turnul Chindiei și să se bucure de această surpriză.

Patinoarul de la Curtea Domnească va fi deschis începând de sâmbătă – 3 decembrie 2022.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats