Connect with us

Dâmboviţa

UPDATE: Ing. Gheorghe Erculescu a murit nevinovat în accidentul de la Gemenea

Publicat

pe

O tragedie fără margini a îndoliat astăzi, de Sfântul Ion, comuna Voinești. Inginerul Gheorghe Erculescu, de 56 de ani, a murit, nevinovat, în urma unui cumplit accident de circulație petrecut pe DN72A, Târgoviște-Campulung, pe teritoriul localității.

Fostul director al Stațiunii Pomicole Voinești și consilier local două mandate, în perioada 2008-2016, plecase, ca de obicei cu mașina, pentru a-și duce soția la serviciu, la Stațiunea de Cercetare Pomicolă. Cine s-ar fi gândit că destinul i s-ar putea frânge brusc tocmai în timpul unei asemenea curse? O lăsase pe soție la muncă și se întorcea acasă, în Gemenea Brătulești.

Citește și: Un mort și doi răniți într-un accident rutier în comuna Voineşti

Toată lumea îl știe de om care conducea prudent, atent. Într-o curbă, între Voinești și Gemenea-Brătulești, a avut neșansa să se întâlnească în trafic, venind din sens opus, cu un Wolsvagen Golf, la volanul căruia se afla un tânăr de 22 de ani, din Văleni Dâmboviţa. Autoturismul, pierdut de sub control, a intrat cu violență în coliziune cu dubița condusă de inginerul Erculescu.

Mașina care circula regulamentar a fost aruncată în șanț. În acele momente fatidice, Gheorghe Erculescu a fost catapultat de forța impactul spre marginea carosabilului. Neșansa a făcut ca furgoneta pe care o conducea să se răstoarne peste el și să îl strivească.

Golful la volanul căruia se afla tânărul din Văleni a fost proiectat pe cealaltă parte a drumului. Conducătorul auto vinovat de producerea acestui cumplit accident era sub influența alcoolului.

„În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul autoturismului, în vârsta de 22 de ani, a prezentat o alcoolemie cu o valoarea peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de probe biologice”, ne informează IPJ Dâmbovița.

Oamenii din Voinești, toți cei care l-au cunoscut pe inginerul Gheorghe Erculescu deplâng dispariția acestuia. Localnicii își amintesc cu durere și faptul că, în septembrie 2020, Gheorghe Erculescu și-a pierdut fratele. Bărbatul, lovit se pare de o depresie, s-a aruncat de la etajul patru al Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița. Avea 60 de ani.

„Astăzi a plecat dintre noi un om iubit și respectat de întrega comunitate, inginerul Gheorghe Erculescu.

Deplângem dispariția sa prematură în urma unui accident de circulație provocat de nesăbuința unui tânăr.

Gheorghe Erculescu, prin întrega sa activitate profesională, socială și politică, a pus mai presus de toate interesul comun. A contribuit, în calitatea sa de consilier în cadrul Consiliului Local Voinești, la dezvoltarea și bunăstarea localității noastre.

Suntem cu toții alături de familia sa în aceste momente triste. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, este mesajul transmis de primarul comunei Voineşti – Dănuț Gabriel Sandu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Încă 180 bilete de tratament balnear pentru pensionarii din Dâmbovița

Publicat

pe

Sunt disponibile locuri în stațiunile Amara, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Slănic Prahova, Felix, Călimănești, Saturn, Neptun, Eforie Nord, Lacu Sărat, Sovata, Govora, Vatra Dornei, Techirghiol, Herculane, Căciulata. Biletele vor fi repartizate conform graficului afișat atât la sediul instituției, cât și pe site, în baza criteriilor de acordare.

„Perioada de intrare în stațiune este 28.07.2024 – 02.08.2024. Persoanele interesate se pot prezenta la sediu cu următoarele documente: actul de identitate, recomandarea medicală, talonul de pensie și o cerere tip (care poate fi completată direct la sediu).

Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigul brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția.

Biletul de tratament se eliberează personal titularului, pe baza actului de identitate”, se precizează într-un comunicat transmis de Casa de Pensii Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Tragedie pe Autostrada București -Pitești. Trei oameni au murit și patru au fost duși la spital

Publicat

pe

Trei oameni au murit, în această după-amiază, pe Autostrada București -Pitești, la km 72, în zona comunei Petrești, din județul Dâmbovița. În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară și un TIR.

La fața locului au intervenit pompierii dâmbovițeni cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, patru echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare și un container multirisc. Au sosit la locul tragediei și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Din informațiile primite de la IPJ Dâmbovița reiese că autoutilitara în care se aflau opt persoane era oprită pe banda de urgență din cauza unui defecțiuni. Neșansa a făcut ca un autocamion încărcat cu fier beton să intre în plin în mașina aflată în poziția de avarie.

În urma impactului deosebit de violent, trei persoane, cu vârste de 22, 46 și 55 de ani, au decedat. Alți patru ocupanți, două femei de 38 și 19 ani și doi minori de 11 și 14 au fost transportați la spital cu multiple politraumatisme.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite