Connect with us

ACTUALITATE

În curând, automobilul electric marca Liviu Minescu

Publicat

pe

Inventorul Liviu Minescu, din Picior de Munte, județul Dâmbovița, are gânduri mari. Vrea să treacă de la inovațiile mai mici, casnice, la cele de anvergură. Și s-a gândit Minescu că poate să se așeze în coasta patronului de la Tesla și să breveteze un autoturism electric. Să fie mai ceva decât vehiculele lansate pe piață de Elon Musk.

„Va fi cea mai simplă mașină, care va funcționa electric, pe acumulator sau pe principiu fotovoltaic, adică autovehiculul va fi acoperit cu folie fotovoltaică. La lumina zilei celulele de pe folia fotovoltaică vor genera energie electrică, curent continuu, care va fi stabilizată printr-un regulator de încărcare”, ne-a spus Liviu Minescu.

Autoturismul inteligent pe care vrea să îl construiască nu va avea nevoie de alimentare. Va produce curent electric în timpul deplasării, pe care îl va înmagazina în baterii.

„Pe roțile din spate se adaptează două motoare de curent continuu și un regulator de turație care permite viteza de deplasare mai mare sau mai mică sau un singur motor de curent continuu adaptat la cele cu cardan, cu tracțiune pe spate”, a mai spus inventorul.

Liviu Minescu are acasă un Volkswagen Golf pe care îl va transforma în autoturism electric. Deocamdată, este în faza de achiziție a pieselor, destul de scumpe, pe care le va folosi la construirea autovehiculului electric.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite