Connect with us

POLITIC

Marcel Ciolacu vrea compensații adevărate pe facturi acum, nu în aprilie!

Publicat

pe

În această perioadă deosebit de dură pentru majoritatea românilor, cu scumpiri la energie electrică și gaze naturale care depășesc cu mult limita suportabilității, fiind aproape inumane, Guvernul Ciucă a încercat să reducă oarecum presiunea pe bietul cetățean. A apărut acea lege a compensațiilor, gândită bine, dar probabil formulată prost și aplicată spre deloc.

Actuala putere a observat că lucrurile nu au ieșit chiar cum și-ar fi dorit, că românul s-a înfuriat și mai tare când a primit compensația de 3 lei pe factură. Mirosea chiar a bătaie de joc. Și domnul Ciucă a încercat să dreagă busuiocul, secundat firește de ministrul Energiei, Virgil Popescu. Premierul a afirmat, evident în stil pur politicianist, neancorat în realitatea imediată, că, din aprilie, românii vor plăti mai puțin, că de atunci se va aplica o altă schemă de ajutor. Tare, nu? Adică iarna asta se descurcă fiecare cum poate. Rămânem la mila furnizorilor.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a prins din zbor declarația primului ministru, total liberală, fără pic de esență social-democrată în ea, și a marcat. Frumos. Politicos. Corect. Liderul PSD, dibaci în cuvinte, fără să provoace tensiuni, poate doar un pic de rumoare în tabăra PNL, a spus că se bucură de faptul că premierul Ciucă a fost de acord cu demersul PSD și a înțeles necesitatea adoptării unor noi măsuri de protejare a românilor în fața efectelor crizei energetice, dar este nevoie de mai mult.

„Sunt convins că putem avea tăria și voința politică de a lua decizii și mai îndrăznețe! Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți. Acesta este modul corect de reacție a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima ședință a liderilor coaliției”, a spus Marcel Ciolacu.

Replicile următoare ale președintelui social-democrat sunt și mai tăioase și adevărate. Sunt luați la țintă, pe bună dreptate, miniștrii care dau din clanță, fac pe interesați, dar, faptic, nu produc nimic.

„În momente excepționale, o guvernare poate proba prin măsuri excepționale că este preocupată cu adevărat de viața cetățenilor săi. Nu cu miniștri care se lamentează la televizor că o companie de stat din energie îi fură pe români, dar nici măcar nu schimbă conducerea firmei unde ministerul său este acționar. Nu rezolvăm criza nici cu strategii energetice pe hârtie, nici cu planuri mărețe privind schimbările climatice. Ci cu decizii curajoase, simple și rapide, care să protejeze în mod real nivelul de trai al românilor”, a adăugat liderul PSD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a discutat cu ambasadorul Ungariei despre reprezentarea minorității române

Publicat

pe

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, Titus Corlățean, l-a primit la sediul Parlamentului pe ambasadorul Ungariei la București, Botond Zákonyi, cu care a avut o rundă de discuții legate de o serie ade probleme din spațiul Uniunii Europene.

„A fost o întâlnire interesantă și constructivă. Am discutat chestiuni bilaterale, despre Uniunea Europeană și NATO, despre Ucraina și UE, Suedia și NATO și despre… alegeri înțelepte. I-am spus ambasadorului că actuala procedură de monitorizare privind Ungaria stabilită acum un an de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la Strasbourg include obligația, pentru autoritățile ungare, de a stabili mecanismul legislativ și instituțional de reprezentare reală a minorității române și a celorlalte minorități naționale în Parlamentul de la Budapesta. Și că, dacă această exigență nu se va realiza, monitorizarea Ungariei la Strasbourg nu va înceta. Cred că mesajul meu politic a fost corect preluat”, a spus senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Parlamentul României susține aderarea la UE a Republicii Moldova și Ucrainei

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

La propunerea senatorului PSD de Dâmbovița Titus Corlățean, în calitate de președinte al Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului, avansată către Birourile Permanente ale celor două Camere, Parlamentul României a adoptat prin vot unanim Declarația de susținere politică a deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova, Ucraina și acordarea statutului de candidat Georgiei. De asemenea, se are în vedere și accelerarea procesului de integrare europeană în Balcanii de Vest.

„E un semnal politic clar pe care Legislativul României îl lansează către Bruxelles și statele membre, înainte de Consiliul European de săptămâna viitoare, care ar trebui să ia o decizie politică pe această temă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite