Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Nu se vor atribui locuri de parcare acolo unde nu rămâne o rezervă de 10-15%

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 11 ianuarie 2022, că nu se vor atribui locuri de parcare în zonele unde nu va rămâne o rezervă de 10-15%, pentru că municipalitatea nu-și dorește să genereze dispute între locatari. De asemenea, spune edilul, este normal să rămână locuri de parcare „la liber”, întrucât oamenii se mai mută sau își cumpără mașină. În plus, consideră că trebuie să existe spații unde să-și poată lasă autoturismul și persoanele care vin în vizită la prieteni.

„Vom aloca locuri de parcare exclusiv în acele zone unde lucrul acesta se poate întâmpla fără a genera discuții, dispute între locatari. Sunt foarte multe zone unde avem locuri de parcare suficiente. Vom aloca locuri de parcare într-o zonă numai în situația în care rămân neatribuite cel puțin 10-15% din locurile de parcare, pentru a exista și locuri de parcare disponibile. Acolo unde sunt foarte multe cereri, nu intenționăm să dăm aceste locuri de parcare pentru că s-ar crea dispute și nu vrem să generăm asemenea situații.

Nu aș putea să indic o zonă a orașului unde nu putem atribui locuri de parcare, fiind foarte multe cereri, dar vă pot spune un cvartal de blocuri. Spre exemplu, la intersecția străzii IC Brătianu cu Petru Cercel, unde avem 50 de cereri în plus față de numărul locurilor de parcare. Este vorba de blocurile 29, 31 – Strada Mihai Popescu. Acolo, avem o problemă.

Mai sunt probleme deosebite și în unele zone din Micro XI. Nu peste tot. Din 15 parcări alocate unor cvartale de blocuri, probabil în vreo două nu vom reuși să acordăm locuri de parcare. Vi le spun pe acestea, pentru că de aici am început să facem alocarea. Am marcat și locurile de parcare de pe Calea București, spre exemplu, care sunt la stradă, în ideea de a înmulți posibilitățile pe care le avem.

O zonă foarte aglomerată este și strada Crăițelor, în spatele blocurilor H de pe Calea București. Și acolo avem cereri mai multe decât locurile de parcare. În acest moment, nu le vom aloca. Vom vedea dacă în viitor mai găsim posibilitatea de a face locuri noi de parcare, pentru a răspunde tuturor solicitărilor și să mai rămână și o rezervă de aproximativ 10-15%. Spun asta pentru că este posibil ca oamenii să se mai mute, să mai achiziționeze autoturisme, e posibil să aibă niște musafiri și nu se poate să nu aibă unde să lase mașinile pe o perioadă scurtă de timp”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

href=”https://news.google.com/publications/CAAqLAgKIiZDQklTRmdnTWFoSUtFR2x1WTI5dGIyUXRiV1ZrYVdFdWNtOG9BQVAB?ceid=RO:ro&oc=3&hl=ro&gl=RO” target=”_blank” rel=”noopener”> Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite