Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Nu se vor atribui locuri de parcare acolo unde nu rămâne o rezervă de 10-15%

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 11 ianuarie 2022, că nu se vor atribui locuri de parcare în zonele unde nu va rămâne o rezervă de 10-15%, pentru că municipalitatea nu-și dorește să genereze dispute între locatari. De asemenea, spune edilul, este normal să rămână locuri de parcare „la liber”, întrucât oamenii se mai mută sau își cumpără mașină. În plus, consideră că trebuie să existe spații unde să-și poată lasă autoturismul și persoanele care vin în vizită la prieteni.

„Vom aloca locuri de parcare exclusiv în acele zone unde lucrul acesta se poate întâmpla fără a genera discuții, dispute între locatari. Sunt foarte multe zone unde avem locuri de parcare suficiente. Vom aloca locuri de parcare într-o zonă numai în situația în care rămân neatribuite cel puțin 10-15% din locurile de parcare, pentru a exista și locuri de parcare disponibile. Acolo unde sunt foarte multe cereri, nu intenționăm să dăm aceste locuri de parcare pentru că s-ar crea dispute și nu vrem să generăm asemenea situații.

Nu aș putea să indic o zonă a orașului unde nu putem atribui locuri de parcare, fiind foarte multe cereri, dar vă pot spune un cvartal de blocuri. Spre exemplu, la intersecția străzii IC Brătianu cu Petru Cercel, unde avem 50 de cereri în plus față de numărul locurilor de parcare. Este vorba de blocurile 29, 31 – Strada Mihai Popescu. Acolo, avem o problemă.

Mai sunt probleme deosebite și în unele zone din Micro XI. Nu peste tot. Din 15 parcări alocate unor cvartale de blocuri, probabil în vreo două nu vom reuși să acordăm locuri de parcare. Vi le spun pe acestea, pentru că de aici am început să facem alocarea. Am marcat și locurile de parcare de pe Calea București, spre exemplu, care sunt la stradă, în ideea de a înmulți posibilitățile pe care le avem.

O zonă foarte aglomerată este și strada Crăițelor, în spatele blocurilor H de pe Calea București. Și acolo avem cereri mai multe decât locurile de parcare. În acest moment, nu le vom aloca. Vom vedea dacă în viitor mai găsim posibilitatea de a face locuri noi de parcare, pentru a răspunde tuturor solicitărilor și să mai rămână și o rezervă de aproximativ 10-15%. Spun asta pentru că este posibil ca oamenii să se mai mute, să mai achiziționeze autoturisme, e posibil să aibă niște musafiri și nu se poate să nu aibă unde să lase mașinile pe o perioadă scurtă de timp”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 27 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, în ședință ordinară de lucru, în data de 27 ianuarie 2022, la ora 14:00.

Ordinea de zi este următoarea:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

A fost trasată harta rețelei de drumuri și alei din Stațiunea turistică Peștera-Padina

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Unul dintre dezideratele președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, este acela de a contura și materializa cat mai rapid Stațiunea turistică de interes național Peștera-Padina.

Astăzi – 21 ianuarie 2022, s-a mai înscris o filă importantă din acest megaproiect care va transforma județul Dâmbovița într-un pol al turismului național. Șeful județului, alături de care s-a aflat echipa de specialiștii pe care o coordonează la nivelul CJ Dâmbovița și reprezentanți ai patronatului din turism, a stabilit rețeaua de străzi a Stațiunii Turistice Peștera-Padina.

„Împreună cu arhitectul şef al judeţului Dâmboviţa, Teodor Bâte, cu președintele Asociației Turistice Peștera-Padina, Valentin Calcan, am identificat cele mai bune soluții pentru traficul auto și pietonal, astfel încât să respectăm toate normele în vigoare, dar, în același timp, să protejăm și mediul înconjurător.

Avem șansa ca în zona dâmbovițeană a Munților Bucegi să construim o bijuterie a turismului național și să creăm oportunități enorme pentru economia județului nostru”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT