Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Nu se vor atribui locuri de parcare acolo unde nu rămâne o rezervă de 10-15%

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 11 ianuarie 2022, că nu se vor atribui locuri de parcare în zonele unde nu va rămâne o rezervă de 10-15%, pentru că municipalitatea nu-și dorește să genereze dispute între locatari. De asemenea, spune edilul, este normal să rămână locuri de parcare „la liber”, întrucât oamenii se mai mută sau își cumpără mașină. În plus, consideră că trebuie să existe spații unde să-și poată lasă autoturismul și persoanele care vin în vizită la prieteni.

„Vom aloca locuri de parcare exclusiv în acele zone unde lucrul acesta se poate întâmpla fără a genera discuții, dispute între locatari. Sunt foarte multe zone unde avem locuri de parcare suficiente. Vom aloca locuri de parcare într-o zonă numai în situația în care rămân neatribuite cel puțin 10-15% din locurile de parcare, pentru a exista și locuri de parcare disponibile. Acolo unde sunt foarte multe cereri, nu intenționăm să dăm aceste locuri de parcare pentru că s-ar crea dispute și nu vrem să generăm asemenea situații.

Nu aș putea să indic o zonă a orașului unde nu putem atribui locuri de parcare, fiind foarte multe cereri, dar vă pot spune un cvartal de blocuri. Spre exemplu, la intersecția străzii IC Brătianu cu Petru Cercel, unde avem 50 de cereri în plus față de numărul locurilor de parcare. Este vorba de blocurile 29, 31 – Strada Mihai Popescu. Acolo, avem o problemă.

Mai sunt probleme deosebite și în unele zone din Micro XI. Nu peste tot. Din 15 parcări alocate unor cvartale de blocuri, probabil în vreo două nu vom reuși să acordăm locuri de parcare. Vi le spun pe acestea, pentru că de aici am început să facem alocarea. Am marcat și locurile de parcare de pe Calea București, spre exemplu, care sunt la stradă, în ideea de a înmulți posibilitățile pe care le avem.

O zonă foarte aglomerată este și strada Crăițelor, în spatele blocurilor H de pe Calea București. Și acolo avem cereri mai multe decât locurile de parcare. În acest moment, nu le vom aloca. Vom vedea dacă în viitor mai găsim posibilitatea de a face locuri noi de parcare, pentru a răspunde tuturor solicitărilor și să mai rămână și o rezervă de aproximativ 10-15%. Spun asta pentru că este posibil ca oamenii să se mai mute, să mai achiziționeze autoturisme, e posibil să aibă niște musafiri și nu se poate să nu aibă unde să lase mașinile pe o perioadă scurtă de timp”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats