Connect with us

ACTUALITATE

Poartă mască, s-apuci pască! Un îndemn cinic, răutăcios și nepotrivit al Statului Român

Publicat

pe

Părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu este atent la tot ceea ce se întâmplă în spațiul public, la toate elementele comunicaționale care afectează tradițiile noastre strămoșești, obiceiurile și credința ortodoxă. Ionuț Ghibanu protestează față de continuarea procesului deșănțat, răutăcios, de a submina imagistic și textual componentele de bază ale credințe noastre. Cum poți, tu, stat român, să admiți folosirea unor afronturi pe o pagină oficială, în numele combaterii pandemiei?

„Abia s-a stins scandalul iscat de propunerea total străină de valorile creștine europene de redenumire a sărbătorilor legate de Nașterea Domnului în stilul ideologiei neomarxiste a corectitudinii politice, că iată, pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 găsim îndemnul: „Poartă mască, s-apuci pască!”

Cinic, neprofesionist și răutăcios este autorul sintagmei, dar și cei ce au aprobat această formulă propagandistică, ce amestecă lucrurile și mai mult și lasă voalat să se strecoare o amenințare la viața celui ce citește. Dacă nu porți mască, nu mai prinzi pasca, adică mori!?

Pasca este pâinea binecuvântată ce este oferită credincioșilor în noapte pascală, ca simbol al bucuriei și al comuniunii, ca mărturie de credință și semn al celei mai mari sărbători creștine. A transmite un astfel de mesaj este profund scandalos pentru întreaga comunitate creștină, indiferent de confesiune, pentru că este o amenințare prin intermediul unui mesaj ce are ceva religios în el.

Sărbătoarea Paștilor, Învierea Domnului reprezintă biruința definitivă asupra răului, întunericului și a morții, temelia credinței noastre și tot ceea ce este legat de aceasta are un caracter sacru și intangibil. A utiliza un astfel de mesaj este profund ofensator pentru credința noastră creștină, mai cu seamă că pasca este asociată cu viața, cu biruința și cu Hristos.

Autorul mesajului propagandistic ca și responsabilul de postarea lui dovedesc analfabetism religios, dar și un dispreț major față de valorile neamului nostru. Nu poți face propagandă la nimic și mai ales la ceva legat de prevenirea unei boli, răstălmăcind înțelesul religios, utilizând expresii legate de lumea credinței și, mai mult, construind o amenințare cu moartea pornind de la un simbol al vieții!

Derapajul este ofensator, mai ales dacă ținem seama de faptul că Biserica a sprijinit această campanie de prevenire, combatere și eradicare a noii pandemii, iar regulile specifice sanitare sunt respectate în sfintele lăcașuri, ori la ceremoniile religioase de orice fel.

Nu putem permite batjocorirea credinței străbune, a Bisericii noastre, despre care Mihai Eminescu, recent celebrat, spunea că este mama neamului românesc. Ori, când te iei de mamă, nu iese deloc bine!

Sunt curios cum vor reacționa unii și până la urmă poporul creștin de orice confesiune, văzându-și credința ofensată”, a scris Ionuț Ghibanu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: 1.500 de tineri vor participa la „Parada absolvenților de liceu”

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița organizează marți, 24 mai 2022, începând cu ora 13:00, Parada Absolvenților de liceu, ediția 2022, eveniment dedicat elevilor care finalizează studiile liceale în acest an școlar.

Traseul stabilit de organizatori va fi următorul: ora 13:00 – Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița (Calea Domnească, nr 127 – punctul de pornire) – Muzeul de Istorie (Calea Domnească, Nr. 181) – Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgoviște (Calea Domnească, Nr. 223) – Platoul din fața Instituției Prefectului (Piața Tricolorului) – Primăria Municipiului Târgoviște (Strada Revoluției, Nr. 1-3).

„Într-o atmosferă de sărbătoare, vor participa circa 1.500 de absolvenți din liceele și colegiile târgoviștene, cărora li se vor adăuga directorii unităților de învățământ, profesori și diriginți, părinți, inspectori școlari și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Grupul de absolvenți va fi însoțit în ritmuri de fanfară susținute de reprezentanții Liceului de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște.

Fiecare liceu va prezenta aspecte specifice unității de învățământ (mesaje, ținute reprezentative, sloganuri etc.), iar reprezentanții autorităților județene și locale sunt invitați să adreseze mesaje pe parcursul traseului stabilit”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Programul lucrărilor la infrastructura rutieră din județul Dâmbovița, 23 – 27 mai 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 23 – 27 mai 2022, va efectua, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități la infrastructura rutieră:
1. Întreținerea periodică a podurilor – DJ 710, Măgura, km 6+515
2. Covor bituminos pe DJ 702B, sector Raciu, sector Lucieni – acostamente
3. Covor bituminos pe DJ 702E, Găești – Arsuri, acostamente
4. Covor bituminos pe DJ 719, Târgoviște – Valea Voievozilor, L = 0,270 km
5. Covor bituminos pe DJ 721, Văcărești – Perșinari
6. Întreținerea îmbrăcămintei asfaltice pe DJ 701B, Ciocănești, cale ferată – intersecție DC 77A, km 1+750 – 4+800
7. Șanțuri, rigole pavate, podețe laterale pe DJ 702E, Cobia
8. Șanțuri, rigole pavate, podețe laterale pe DJ 702M, Gheboaia – Tătărani
9. Podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești
10. Siguranța circulației – semnalizare rutieră: montarea de indicatoare rutiere și a altor elemente pentru siguranța circulaței
11. Punere în siguranță a DJ 702, în zona obiectivului ,,Modernizare DJ 702, limită jud. Argeș – Cândești-Deal – Cândești-Vale
12. Refacerea zonelor avariate pe DJ 710 Măgura – Bezdead – eroziune acostament, km 6+878
13. Modernizarea DJ 711 Târgoviște – Comișani – Băleni, km 0+000 -16+000, L = 16,00 km
14. Modernizarea DJ 711 Cojasca – Bujoreanca (DN 1A), km 35+350 – 40+830
15. Modernizarea DJ 711, sectorul Băleni – Dobra – Bilciurești – Cojasca, km 16+000 – 35+350, L = 19,350 km
16. Modernizarea DJ 101B, Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov, km 0+000 – 8+135
17. Modernizarea DJ 720B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, km 0+572 – 6+384, L = 5,812 km
18. Reabilitarea / modernizarea DJ 503 pe traseul limită județ Teleorman – Șelaru – Fierbinți, km 87+070 – km 95+532 (8,462 km) și DJ 611, pe traseul Fierbinți – Vișina – Petrești, km 22+000 – km 41+694 (19,694 km)
19. Podul pe DJ 711E, la km 3+680, peste râul Ialomița, la Ibrianu
20. Modernizare DJ 702, limită județ Argeș – Cândești-Deal – Cândești-Vale
21. Asfaltare de străzi în comuna Corbii Mari
22. Reabilitare și modernizare de străzi în comuna Șotânga
23. Reabilitarea podului pe DJ 701, peste râul Argeș, km 31+040, la Ungureni – Corbii Mari
24. Asfaltare de drumuri locale în comuna Ocnița, L = 2,246 km
25. Amenajare de șanțuri, trotuare și podețe de acces în curți – str. Principală, comuna Poiana

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Circulația publică pe podul de pe DJ 701, peste râul Argeș, situat la km 31+040, la Ungureni – Corbii Mari, este închisă. Varianta ocolitoare de circulație este Crovu – Zidurile – Potlogi – Corbii Mari – Ungureni (DJ 701 – DJ 401A – DJ 711A – DJ 701).

2. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, este restricționată.

3. Circulaţia publică pe podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.

4. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
DJ 503, sectorul Fierbinți – limită județ Argeș
DJ 611, sectorul Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)
DJ 710 Pucioasa – Bezdead (sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești -Măgura – Costișata)
DJ 720A, sectorul Gheboaia – Finta
DJ 722, pod îngust Mircea Vodă, comuna Sălcioara
DJ 712A Fieni – Bădeni – Runcu
DJ 710 Bezdead – Costișata
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 711A, sectorul podul peste Argeș – autostrada A1

Facem următoarele recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va circula cu atenţie şi cu viteză redusă în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi totodată să se acorde o atenţie sporită în zonele cu drum îngustat, în zonele cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați în prealabil care vor fi condițiile meteorologice din zonă, mai ales în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Se vor respecta, cu strictețe, semnificațiile indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite puteți obține de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, telefon 0245 207625, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT