Connect with us

ACTUALITATE

Proiect pentru dezvoltarea abilităților digitale la Școala „Ion Mareș” din Vulcana Băi

Publicat

pe

Școala Gimnazială „Ion Mareș” din comuna Vulcana Băi, județul Dâmbovița, derulează, în această perioadă, un proiect Erasmus+ menit să dezvolte și să îmbunătățească abilitățile participanților de a utiliza tehnologia digitală. „Online school_ for educational innovation.eu” răspunde, practic, provocărilor generate de predarea online, care s-a dovedit a fi o sarcină dificilă pentru mulți elevi și profesori.

Rezultate asteptate:
– 10 planuri de lecții adaptate predării online (resurse materiale și temporale, metode de lucru, structură pe modelul gândirii critice) pe fiecare nivel educațional: primar, gimnazial, liceu;
– un ghid al resurselor web utilizate în predarea online;
– Întâlniri digitale cu părinții și diverse activități de formare;
– 1 ghid de bune practici pentru învățarea online.

Ca urmare a proiectului „Online school_ for educational innovation.eu”, elevii vor beneficia de resurse de predare bine gândite, calitative și accesibile, precum și de sprijin social și emoțional, cum ar fi încrederea și înțelegerea din partea profesorilor și părinților – ne precizează prof. Maria-Manuela Gheorghe, responsabil programe europene la Școala „Ion Mareș” Vulcana Băi.

„Profesorii vor sprijini elevii în formarea, dezvoltarea și aplicarea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor și comportamentelor acestora, toate bazate pe valori, cum ar fi cele legate de abilități de viață, comportamente sigure și sănătoase, implicarea și participarea civică. Familiile vor învăța cum să contribuie la procesul de învățare al copiilor lor prin sprijin, încurajare și echipament”, a mai adăugat prof. Maria-Manuela Gheorghe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Creșterea salariilor din învățământ ar trebui condiționată de performanța actului educativ!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Auzim din când în când intervenții pertinente din partea parlamentarilor care, de obicei, pentru a nu deranja prea mult anumite segmente de electoeat, se feresc să spună lucrurilor pe nume.

Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a precizat, cu subiect și predicat, în cadrul emisiunii „Politica zilei” de la B1 TV, că este de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar ar trebui să se facă în anume condiții, după niște reguli, după rezultate. Acordarea unor beneficii să fie efectuată în funcție de eficiența actului de educație, de performanță.

„Este un lucru acceptat și sunt multe țări care operează cu acest sistem de bonusare pentru performanță. Sunt două lucruri diferite. Pe de o parte, salariile trebuie crescute, pe de altă parte trebuie o anumită parte din salariu să fie condiționată de performanță”, a spus parlamentarul social-democrat.

Pe bună dreptate. Vrei retribuție mărită, beneficii, forțezi mâna guvernului cu proteste, greve, că, deh, doar prin sistemul bugetar au mai rămas sindicate care luptă, de obicei, doar pentru salarii, dar ce oferi în schimb?

Sunt școli cu promovabilitate scăzută sau zero la examenele naționale, ies pe bandă rulantă doar pseudo-teoreticieni, analfabeți funcționali.

O spun și statisticile internaționale că stăm prost la capitolele astea ce țin de practică, de pregătirea profesională, dar cerem mereu venituri mai mari. Ce ne pasă de restul? Noi să fim bine! Dacă nu ne dă Guvernul, punem repede de o grevă și se rezolvă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite