Connect with us

INFO UTIL

Obligațiile șoferilor în cazul implicării într-un accident rutier

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

În situația implicării în evenimente rutiere, legislația din domeniul circulației pe drumurile publice (OUG 195/2002 republicată) impune conducătorilor de autovehicule o serie de obligații:

1. Dacă evenimentul s-a soldat cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia:
– de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi
– de a încheia un constat amiabil (posibil doar dacă în eveniment sunt implicate numai două autovehicule), respectiv
– de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

Sursa: IPJ Argeș

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

GRATUIT: Cursuri de calificare prin AJOFM Dâmbovița. Lista pentru ianuarie 2025

Publicat

pe

Persoanele înscrise în baza de date a AJOFM Dâmbovița pot participa GRATUIT la cursurile de calificare organizate de instituție.

În luna ianuarie 2025, se poate opta pentru următoarele ocupațiile: bucătar, ospătar, expert achiziții publice, lucrător comercial, coafor și operator introducere – validare date.

Mai multe informații se pot obține la sediul AJOFM Dâmbovița, din Târgoviște, str. T. Vladimirescu, nr. 34A, la punctele de lucru din Pucioasa, Moreni, Titu, Găești, și Băleni, pe site-ul instituției – www.anofm.ro, printr-un e-mail la adresa ajofm.db@anofm.gov.ro sau la numărul de telefon 0732.100.376 – persoană de contact Sorin Bădoiu.

„În anul 2024, AJOFM Dâmbovița a organizat 51 de programe de formare profesională la care au participat 714 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din care 300 s-au angajat în meseria pentru care s-au pregătit”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Cele mai solicitate cursuri au fost: sudor electric, mecanic auto, electrician, bucătar, instalator tehnico-sanitare și gaze, contabil, frizer, infirmier, cofetar, patiser, expert achiziții publice, lucrător în comerț, operator calculator, operator mașini cu comanda numerică, inspector securitate și sănătate în munca, specialist in managementul deșeurilor, coafor, infirmieră, referent resurse umane și ajutor bucătar.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Mare atenție! Un e-mail aparent legitim și un apel telefonic te lasă fără banii din conturi!

Publicat

pe

Un e-mail aparent legitim, combinat cu un apel telefonic de la un număr real asociat Google, te poate lăsa fără bani dacă nu ești vigilent! Avertismentul îi vizează pe utilizatorii serviciului Gmail.

Escrocheria funcționează în trei pași simpli:

1. Hackerii trimit un e-mail care pare să provină de la Google, avertizând utilizatorul că cineva încearcă să acceseze contul său.

2. Atacatorii folosesc un număr de telefon real, utilizat de Google Assistant pentru conversații automate, pentru a crea o iluzie de autenticitate.

3. Victima primește o notificare de recuperare a contului pe dispozitivul său și este instruită să apese „Yes” pentru a împiedica atacul. În realitate, această acțiune oferă atacatorului acces complet la cont.

Primul pas pentru a nu cădea în plasa escrocilor este să nu accepți o cerere de recuperare a contului pe care nu ai inițiat-o personal.

De asemenea, este indicat să adaugi un nivel suplimentar de protecție, activând autentificarea în doi pași. Și bineînțeles ai grijă să nu răspunzi la e-mailuri care par suspecte, chiar dacă ai impresia că vin de la Google!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite