Connect with us

POLITIC

Radu Popa, deputat: Să ridicăm capul împotriva indiferenței și resemnării la ură!

Publicat

pe

Ziua Memoriei, celebrată la nivel internațional pe 27 ianuarie, spune deputatul Radu Popa pe pagina sa de Facebook, amintește lumii libere de groaza lagărelor de exterminare descoperite cu 76 de ani în urmă.

„Naziștii au ucis atunci 6 milioane de evrei, dintre care 1 milion și jumătate erau copii, 500 de mii de romi, 250 de mii de persoane cu dizabilități, 3 milioane de prizonieri de război și adversari ai dictaturii.

Amintirea acelei infamii este un memento viu care vorbește despre prezent dar și despre conștiința comunității europene. Să nu uităm că toate acele orori au fost posibile sub ochii timizi ai liderilor politici europeni!

Astăzi și întotdeauna suntem datori să ne amintim cu respect si compasiune de suferintele inimaginabile provocate de un genocid cumplit, dar mai presus de toate îi apărăm pe cei vii de orice eventualitate ca asemenea orori să se mai repete.

Să ridicăm capul împotriva indiferenței și resemnării la antisemitism și la ura care tinde să revină tocmai ca să otrăvească Europa și lumea. Pentru că istoria ne învață că cei care, în trecut, și-au întors privirea în alte orizonturi, inclusiv ei au contribuit la victoria barbarismului”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a discutat cu ambasadorul Ungariei despre reprezentarea minorității române

Publicat

pe

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, Titus Corlățean, l-a primit la sediul Parlamentului pe ambasadorul Ungariei la București, Botond Zákonyi, cu care a avut o rundă de discuții legate de o serie ade probleme din spațiul Uniunii Europene.

„A fost o întâlnire interesantă și constructivă. Am discutat chestiuni bilaterale, despre Uniunea Europeană și NATO, despre Ucraina și UE, Suedia și NATO și despre… alegeri înțelepte. I-am spus ambasadorului că actuala procedură de monitorizare privind Ungaria stabilită acum un an de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la Strasbourg include obligația, pentru autoritățile ungare, de a stabili mecanismul legislativ și instituțional de reprezentare reală a minorității române și a celorlalte minorități naționale în Parlamentul de la Budapesta. Și că, dacă această exigență nu se va realiza, monitorizarea Ungariei la Strasbourg nu va înceta. Cred că mesajul meu politic a fost corect preluat”, a spus senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Parlamentul României susține aderarea la UE a Republicii Moldova și Ucrainei

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

La propunerea senatorului PSD de Dâmbovița Titus Corlățean, în calitate de președinte al Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului, avansată către Birourile Permanente ale celor două Camere, Parlamentul României a adoptat prin vot unanim Declarația de susținere politică a deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova, Ucraina și acordarea statutului de candidat Georgiei. De asemenea, se are în vedere și accelerarea procesului de integrare europeană în Balcanii de Vest.

„E un semnal politic clar pe care Legislativul României îl lansează către Bruxelles și statele membre, înainte de Consiliul European de săptămâna viitoare, care ar trebui să ia o decizie politică pe această temă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite