Connect with us

ACTUALITATE

Prefectul Claudia Gilia vrea transparență, comunicare, implicare și respect pentru dâmbovițeni

Publicat

pe

Gata, s-a dus cu liniștea unor șefi de deconcentrate, pe care au conservat-o cu maximă plăcere atâta timp cât la cârma Instituției Prefectului Dâmbovița s-a aflat liberalul Aurelian Popa.

Noul prefect al județului, Claudia Gilia, este decis să schimbe total optica de abordare a problematicii instituționale, a relațiilor șefilor de instituții subordonate Guvernului cu presa și cetățenii.

Nici nu se putea face o alegere mai bună în această conjunctură pentru funcția de prefect al județului. Un fost parlamentar, un profesor de drept și, totodată, un bun comunicator.

Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița și președintele Consiliului Județean, prin nominalizarea făcută a marcat, din nou, favorabil pentru cetățenii acestui județ, dar și pentru partidul pe care îl reprezintă.

Adept al comunicării și transparenței decizionale, Corneliu Ștefan a reușit să impună la conducerea Instituției Prefectului Dâmbovița un om deschis, devotat acestui județ, cunoscător al legilor, al realităților din această unitate administrativ-teritorială, atât în plan social, cât și economic și educativ.

După mult, mult timp, se simte adevărata schimbare de mentalitate politică, de optică comunicațională și relațională la Prefectura Dâmbovița.

 

Încă din prima zi de mandat, prefectul Claudia Gilia a organizat o conferință de presă, avându-i alături pe cei doi subprefecți, Ana Maria Zamfir Dragotă și pe Corneliu Sălișteanu, dar și pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Ca element de comparație, absolut necesară pentru aducere aminte, fostul prefect, în tot mandatul său de peste doi ani, nu a organizat nicio conferință de presă. Comunicarea a fost zero!

Astăzi – 31 ianuarie 2022, Claudia Gilia, după prima participare în calitate de prefect al județului la ședința Colegiului Prefectural, și-a găsit timp, respectând cu politețe transparența, principiile comunicării și instituția presei, să vină în fața jurnaliștilor și să expună principiile după care va acționa în noua demnitate publică. După cum bine a subliniat, trebuie să fie reluată această activitate absolut necesară în procesul de administrare a județului. A mai precizat Claudia Gilia că funcția pe care o ocupă acum implică o mare responsabilitate. Nu este un privilegiu, ci un angajament pe care și l-a asumat în fața dâmbovițenilor.

„Activitatea pe care o voi desfășura în Instituția Prefectului va avea la bază respectarea Constituției și a legilor statului român, monitorizarea permanentă a implementării programului de guvernare la nivelul județului Dâmbovița, transparența în luarea deciziilor. Toate instituțiile trebuie să fie deschise pentru colaborare, spre binele cetățenilor dâmbovițeni. În cadrul acestor entități trebuie să domnească corectitudinea și eficiența. De asemenea, este foarte important să redăm încrederea cetățenilor în instituții, în demnitari și în funcționari”, a adăugat prefectul Claudia Gilia.

Noul reprezentant al Guvernului în județul Dâmbovița, social-democrata Claudia Gilia, le-a spus șefilor deconcentratelor că vremea lui „merge și așa”, cel puțin în timpul mandatului său, a apus. Încă de la debutul în noua sa funcție de responsabilitate, Claudia Gilia le-a solicitat șefilor serviciilor publice subordonate Guvernului o implicare maximă în ceea ce privește implementarea programului de guvernare și în rezolvarea problemelor cetățenilor din județul Dâmbovița. Să existe o transparență a deciziilor care sunt luate la nivel instituțional.

„Le-am solicitat respect față de concetățenii noștri. Cu toții suntem în serviciul oamenilor. Am precizat că nu voi tolera nicio abatere de la conduita demnă pe care o presupune funcția deținută sau pe care o îndeplinim în slujba cetățenilor. Le-am solicitat de asemenea reprezentanților serviciilor deconcentrate să comunice mai mult cu presa, nu doar prin comunicate, ci să realizeze conferințe de presă lunare, în cadrul cărora să transmită dâmbovițenilor informațiile care vizează activitatea pe care o desfășoară. Cred că este datoria fiecăruia dintre noi să fim la dispoziția cetățenilor județului Dâmbovița, să îi informăm cu tot ceea ce se întâmplă în serviciile respective și să încercăm să le rezolvam cu promptitudine problemele”, a declarat Claudia Gilia.

Unul dintre obiectivele noului prefect al județului Dâmbovița corespunde total, și așa este normal, cu năzuințele președintelui CJ Dâmbovița și ale primarilor localităților dâmbovițene, respectiv susținerea proiectelor de dezvoltare socio-economică.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a susținut și accentuat cele expuse de prefectul Claudiu Gilia, afirmând că Instituția Prefectului trebuie să fie mult mai vizibilă, mai implicată în viața comunității. Șeful administrației județene dorește să se pună punct blocadei comunicaționale instaurată în ultimii ani și ascunsă sub așa-zisele comunicate de presă vagi.

„Este nevoie de o implicare mult mai activă, de o comunicare puternică cu dâmbovițenii și, împreună cu celelalte instituții deconcentrate din județul Dâmbovița, aceste conferințe de presă să fie făcute în teritoriu și nu din birouri. De astăzi, trebuie să renunțăm la comunicatele de presă și să începem activitatea în teren”, a spus Corneliu Ștefan.

A mărturisit președintele Consiliului Județean că, astăzi, în cadrul Colegiului Prefectural, și-a arătat nemulțumirea față de anumiți șefi de instituții deconcentrate, care nu au înțeles că munca în echipă și colaborarea sunt esențiale pentru dezvoltarea județului Dâmbovița.

„Nu am dat niciun exemplu în Colegiul Prefectural, dar sunt proiecte majore ale județului nostru care zac prin sertare, care au câteva luni de zile și nu au primit nici măcar un aviz sau un acord. Eu vă spun că, în calitatea mea de președinte al Consiliul Județean Dâmbovița, nu voi tolera astfel de derapaje.

Urez mult succes doamnei prefect Claudia Gilia și domnilor subprefecți Ana Maria Zamfir Dragotă și Corneliu Sălișteanu. Îi asigur de tot sprijinul meu, care va fi necondiționat atâta timp cât împreună vom duce la bun sfârșit proiectele pe care ni le-am asumat pentru dâmbovițeni”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT