Connect with us

Dâmboviţa

Help Home Târgoviște, centru de terapie pentru adolescenții cu autism din județul Dâmbovița

Publicat

pe

În luna martie 2022, Asociația Help Autism va deschide un centru în Târgoviște, în cadrul căruia tinerii cu autism din județul Dâmbovița vor avea șansa să urmeze un program dedicat și special, cu susținere zilnică a unor specialiști în domeniu.

„Familiile tinerilor cu vârsta biologică între 10 și 23 de ani își pot înscrie copiii în programul Help Home până pe 15 februarie. Psihoterapeuții din centrul Help Home Târgoviște vor urmări și vor dezvolta abilitățile unei vieți independente, atât de necesare unui adolescent”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Ce este mai exact Help Home?

Help Home este un program individualizat de terapie pentru adolescenții cu autism care urmărește dezvoltarea abilităților de viață independentă și autonomie pilotat de asociație prima dată în decembrie 2020. Asociația Help Autism a deschis două astfel de centre în București și din experiența dobândită de echipa de specialiști și de organizația în acest program unic în România a decis să deschidă al treilea centru.

Programul, care este unic în România, se desfășoară într-un spațiu ce imită o locuință în care se exersează activitățile primare, să spunem astfel, însă, extrem de necesare unui tânăr. De la a învăța să își facă singur un sandviș, o omletă sau orice alt preparat de bază, la a învăța să încuie ușa de la intrare. De la activități sportive la a învăța să își împacheteze singur hainele în șifonier și a da cu aspiratorul.

„Scopul acestui program este ca adolescenții cu autism să devină cât mai independenți de adulții din jurul lor, de a avea încredere că se pot descurca și singuri și, nu în ultimul rând, de a avea propriul rol în familie și comunitate.

Asociația Help Autism a deschis, până în prezent, două centre în București, iar succesul dobândit de echipa de specialiști și de organizație a dus în mod natural la crearea celui de-al treilea centru la Târgoviște. Costurile, deloc mici, pentru un an de terapie pentru 10 adolescenți, sunt susținute de Asociație prin partenerii săi”.

Condițiile de intrare în programul Help Home:
Tinerii care urmează programul Help Home au vârsta între 10-23 de ani cu diagnosticul de tulburare de spectru autist sau alte tulburări asociate;
Familia își ia angajamentul că va urma programul Help Home timp de 12 luni cu o frecvență de 2 ori pe săptămână în intervalul stabilit împreună cu echipa de terapeuți și va continua să aplice programul de terapie acasă. Posibilitatea de a se retrage este stabilită doar de comun acord cu psihologii centrului.
Transportul către centrul Help Home este asigurat de către familie sau însoțitor.

Familiile care consideră că programul Help Home se potrivește copilului lor se pot înscrie la o evaluare psihologică. Acesta este primul pas din procesul de admitere în Help Home. Programările se fac la numărul de telefon: 0371.184.067 (luni – vineri, 09:00 -16: 00).

Mai multe detalii despre programul Help Home și cum poate contribui comunitatea se găsesc pe: https://helpautism.ro/helphome/

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT