Connect with us

POLITIC

Senatorul Titus Corlăţean, misiune diplomatică importantă în Letonia

Publicat

pe

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României – Titus Corlăţean, aflat într-o vizită oficială în Letonia, a subliniat că diplomația parlamentară este importantă pentru promovarea colaborării între cele două state. De asemenea, și-a exprimat interesul cu privire la organizarea unui Forum Parlamentar în cadrul Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Riga, în perioada 20-21 iunie 2022.

„Senatorul Titus Corlățean a mulțumit parlamentarilor letoni pentru disponibilitatea de a organiza la sediul Seimului leton, cu sprijinul Grupului parlamentar de prietenie cu România, o expoziție de documente diplomatice ale Ministerului român al Afacerilor Externe, eveniment care va marca sărbătorirea, în anul 2022, a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Letonia. Începând din 2021, au fost marcate, prin acțiuni comune, alte momente aniversare importante pentru cele două țări: 100 de ani de la recunoașterea, de către România, a Republicii Letonia și 30 de ani de la reluarea relațiilor oficiale”, se precizează într-un comunicat remis de Senatul României.

La Riga, președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă a Senatului României s-a întâlnit, vineri – 28 ianuarie 2022, nu doar cu omologul său leton – Rihards Kols și cu președintele Grupului de promovare a cooperării cu Parlamentul României – Atis Lejiņš, ci și cu ministrul Afacerilor Externe al Letoniei – Edgars Rinkevics, căruia i-a propus ca guvernele celor două țări să se gândească foarte serios la deschiderea reciprocă a ambasadelor, la București și Riga, mai ales în astfel de momente complicate strategic.

„Reacția ministrului leton a fost încurajatoare, dar avem de muncit, așa că mă voi apuca de treabă în primul rând pe relația cu Guvernul și respectiv oamenii din echipa Președinției, instituția care aprobă în final.

România este „acoperită” diplomatic de la… Varșovia de o ambasadă letonă, iar în cazul nostru România are ambasadorul din Lituania acreditat și în Letonia. În același timp, aceasta este singura țară baltica în care nu avem ambasadă, celelalte două găzduind reprezentarea diplomatică românească de mai mulți ani, în cazul Estoniei după ce în 2014 am ajuns la un acord comun, bazat pe reciprocitate, cu fostul omolog eston, Urmas Paet.

Vă asigur că sunt îndeajuns de multe rațiuni pentru a activa această nouă ambasadă, dar și soluții bugetare raționale, mai ales că la Riga avem o doamnă consul onorific remarcabilă, Ileana Rutman, extrem de activă, om de afaceri și româncă adevărată, care va ajuta (încă o dată) statul român”, precizează senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Conduceri noi la PSD Ciocănești și Bucșani

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din România, are ca prioritate câștigarea celor patru tipuri de alegerilor de anul viitor. Tocmai de aceea, în ultimele luni, Corneliu Ștefan, împreună cu întreaga echipă de conducere a filialei, a luat la pas județul într-un periplu comunicațional cu primarii, viceprimarii, consilierii locali, membrii și simpatizanții social-democrați.

În mai multe localități au avut loc și conferințe de alegeri a unor noi structuri de conducere. Ultimele s-au desfășurat la Bucșani și Ciocănești. La Bucșani, prin vot, a fost desemnat pentru a coordona filiala Mihai Ionuț Valentin. La Ciocănești, unde este mult de muncă, organizația PSD va fi condusă de Marian Tudoran.

„Obiectivul celor doi președinți și al membrilor birourilor celor două organizații este câștigarea tuturor alegerilor viitoare: europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale”, a spus liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La aceste întâlniri, președintele PSD Dâmbovița a fost însoțit de vicepreședinte CJ – Luciana Cristea, de deputații Radu Popa și Marian Țachianu, de prefectul Claudia Gilia, de secretarul de stat Ionuț Săvoiu și de alți reprezentanții de seamă ai organizației social-democrate dâmbovițene.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița răspunde acuzațiilor liderului județean al liberalilor. COMUNICAT

Publicat

pe

De

Subiectele și problemele inventate nu vor reuși să-i resusciteze din punct de vedere politic pe reprezentanții locali ai partenerilor noștri de coaliție de la nivel național.

Citește și: Acuzații grave la adresa primarului comunei Morteni 

Cu sincere regrete, constatăm faptul că reprezentanții partidului de pe locul trei în preferințele dâmbovițenilor, conform cercetărilor sociologice comandate chiar de domniile lor, au demarat o campanie publică de victimizare a propriilor membri de partid în speranța că cineva, din procentele care cu greu depășesc o cifră, le va plânge de milă sau le va mai acorda încrederea anul viitor.

Eternele acuzații și lamentările neputinței politice nu vor reuși să șteargă perioadele în care, ascunși în spatele premierului Ludovic Orban, nu au mișcat un deget pentru județul Dâmbovița.

Pe de altă parte, le putem scuza ieșirile și le putem pune declarațiile mai puțin fericite din ultima perioadă pe seama șocului resimțit la vederea investițiilor care se derulează în mai multe comune conduse de primari colegi de partid ai domniilor lor, investiții finanțate sau cofinanțate cu sprijinul liderilor PSD Dâmbovița. Acest lucru denotă că încă nu înțeleg faptul că dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar.

PSD Dâmbovița rămâne consecvent alianței pe care o are cu dâmbovițenii, iar modul de funcționare al coaliției de la nivel național ar putea să se regăsească și la nivelul județului Dâmbovița doar dacă reprezentanții locali ai respectivului partid ar înțelege să acționeze în interesul dâmbovițenilor.

Ca atare, îi sfătuim să utilizeze pârghiile politice în interesul județului Dâmbovița și al locuitorilor acestuia, care, cu situații știute și mai puțin știute, le-au asigurat funcțiile pe care le dețin.

PSD Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite