Connect with us

SPORT

„Cupa Rotary Târgoviște Contratimp”, o excepțională competiție de înot, 23-27 februarie 2022

Publicat

pe

400 de înotători profesioniști din toată țara se vor înfrunta la Târgoviște, în perioada 23-27 februarie, la Bazinul Olimpic din cadrul Complexului de Natație într-o competiție organizată de Asociația „Club ROTARY”, sub egida „Cupa Rotary Târgoviște Contratimp”.

Vorbim de un eveniment sportiv de anvergură unic în România la care reprezentanții Rotary nu au renunțat în ciuda restricțiilor impuse de pandemie. Un concurs de înot destinat tuturor categoriile de sportivi de performanță, cu reguli stabilite de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. Participă copii 10 – 11 ani, cadeți 12 – 14 ani, juniori, tineret și seniori.

Concursul se va desfășura pe parcursul a 5 zile (miercuri, 23.02.2022 – duminică, 27.02.2022) și va fi împărțit în 8 reuniuni principale și alte 16 secundare, pentru respectarea măsurilor în vigoare cu privire la combaterea și răspândirea virusului SARS- COV 2.

Evenimentul va reuni un număr de peste 500 de persoane, 400 fiind sportivi veniți din întreaga țară, nume sonore din natația românească (David Popovici, Robert Glință, Alexandra Dobrin, Costea Bianca) și invitați pe măsură (Camelia Potec, Norbert Trandafir, Anca Pătrășcoiu, Răzvan Florea,Tamara Costache).

„Competiția de înot este acreditată Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. De puțin timp, FRNPM a acordat posibilitatea, printr-o decizie a Biroului Federal, ca orice competiție de înot privată organizată de către un club sportiv membru acreditat al FRNPM și care respectă cerințele impuse prin decizie, să poată fi acreditată. Acest lucru înseamnă includerea competiției în calendarul competițional general al FRNPM, recunoașterea și omologarea rezultatelor, inclusiv a recordurilor naționale.

Obiectivul principal al competiției este acela de a răspunde nevoilor performanței. Rotary Club își dorește să asigure condițiile optime de desfășurare a competiției, astfel încât sportivii împreună cu staff-ul lor să nu mai fie nevoiți să caute în afara României un concurs de verificare.Dorim să aducem speranță și motivație în sufletul sportivilor și inima înotului românesc.

Evenimentul va fi transmis excusiv online prin Livestream România, o firmă specializată în activităţi de producţie cinematografică, programe de televiziune cu o vastă experiență în transmisiuni live pe cele mai importante platforme de profil din lume.

Pe parcursul celor 5 zile, pe toată durata desfășurării celor 8 reuniuni principale, 5 camere video terestre și subacvatice vor transmite în format Full HD la cele mai bune rezoluții pe toate dispozitivele, coordonate de o echipă profesionistă de tehnicieni și regizori.

Din punct de vedere al infrastructurii, numărului de participanți și al resurselor logistice, competiția poate fi comparabilă cu orice Campionat Național de Înot oficial”, precizează Rotary Club Târgoviște.

Informatii suplimentare despre eveniment sunt disponibile pe adresa https://www.facebook.com/Contratimp-463613153692383

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Competiția de Motocros de la Moreni a aliniat la start peste 100 de sportivi

Publicat

pe

Cea de-a IV-a etapă a Campionatului Național Individual al României la Motocros de la Moreni s-a încheiat. Competiția, care s-a desfășurat pe parcursul a două zile pe traseul de la Sângeriș a fost urmărită de peste 4.000 de spectatori. Și astăzi – 19 iunie 2022, sportivii de la Flacăra Moreni au obținut rezultate deosebite în concurs. Iasmina Stan – locul II la clasa MX fete, Andrei Filip – locul III la clasa MX 1 și Dacian Dăuș – locul IV la clasa MX 2.

Astăzi, la Sângeriș, s-au aflat alături de primarul municipiului Moreni – Constantin Dinu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, deputatul Radu Popa, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, subprefectul Corneliu Sălișteanu și alți reprezentanții ai administrației publice județene.

Corneliu Ștefan i-a felicitat pe cei peste o sută de sportivi care și-au turat motoarele pe traseul de la Sângeriș, pe câștigătorii acestei etape a Campionatului Național Individual la Motocros, dar și pe organizatori.

„Competiția de pe traseul de la Sângeriș, foarte importantă pentru clasamentul național, este și un mare câștig pentru comunitatea locală și dâmbovițeană. Sportul, indiferent de natura acestuia, poate avea o contribuție importantă în economia locală. Tocmai de aceea, voi susține și sprijini organizarea de evenimente care aduc beneficii atât economice, cât și de imagine”, a spus Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT