Connect with us

Dâmboviţa

Percheziții la traficanții de droguri din Târgoviște. 35 de persoane au fost duse la audieri

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Dâmbovița, în colaborare cu colegii din Ploiești, Pitești și Buzău, au efectuat 16 percheziții, la domiciliile unor persoane, membre ale unei grupări specializate în trafic de droguri. În urma descinderilor coordonate de un procuror de la DIICOT Dâmbovița, 35 de persoane au fost conduse la sediul DIICOT pentru audieri.

Suspecții sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic intern de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Din investigații a reieșit că, începând cu luna septembrie a anului 2021, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 32 de ani, din Târgoviște, ar fi constituit un grup organizat cu scopul de a comercializa droguri de risc și de substanțe cu efect psihoactiv.

La acest grup infracțional, ne informează Poliția, ar fi aderat și un bărbat, de 31 de ani, din județul Olt. Acesta ar fi avut rolul de a aproviziona gruparea cu droguri achiziționate din București. Un alt bărbat, de 34 de ani, s-ar fi ocupat de preluarea, transportul și remiterea substanțelor către membrii grupării, pentru revânzare. Alți cinci indivizi din grup se ocupau cu plasarea substanțelor interzise pe teritoriul municipiului Târgoviște.

Plata drogurilor era efectuată cu monedă virtuală. Membrii grupării, beneficiari ai substanțelor achiziționate, ar fi achitat contravaloarea drogurilor prin intermediul unui transfer dintr-o aplicație online. Prin această modalitate era ascuns circuitul banilor și se evita întâlnirea fizică între membrii grupării. Substanțele ar fi ajuns la „beneficiari” prin lăsarea într-un loc prestabilit, de unde erau ridicate ulterior.

„În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 100 de grame de materie vegetală, 24 de țigarete confecționate artizanal susceptibile a conține urme de materie vegetală, peste 4 grame de substanță pulverulentă, 1 grinder metalic, 3 cântare electronice de mare precizie, telefoane mobile, un laptop, tablete, un pistol airsoft, o sabie artizanală, 100 de euro și 8.980 de lei”, se precizează într-un comunicat transmis de DIICOT.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT