Connect with us

ACTUALITATE

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Prof. arheolog Tiberiu Muscă a plecat în veșnicie

Publicat

pe

Cu profesorul arheolog Tiberiu Muscă m-am întâlnit destul de des în ultimii ani. Locuia în micro IX. Boem. Pensionar, chinuit de singurătate, de vitregiile vieții, de nedreptăți. După moartea fiului său, Sever, apoi a soției, Luciana, a căzut într-un soi de suferință fără de sfârșit. Cine nu îl cunoștea poate nu i-ar fi înțeles ieșirile, dorința de a sta cât mai mult de vorbă cu cineva, de a povesti secvențial întâmplări plăcute sau neplăcute din viața sa. Avea un fel aparte, o anume ironie de a spune bancuri, glume. Schița rapid caractere, personalități. Un om citit, cult, care s-a simțit umilit, marginalizat de societate. A lucrat ca muzeograf la Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, dar niciodată nu îmi vorbea total la modul pozitiv despre acea perioadă. Acumulase, poate, multe nemulțumiri, pe care le înșira oricui, atunci când avea ocazia. Era o formă a sa de refulare, de a-și curăța rănile sufletului. Acum, a plecat. Și-a găsit liniștea veșnică lângă băiatul și soția sa. S-a dus dintre noi un om adevărat, un soi de simbol, de reper uman al Târgoviștei.

In memoriam Tiberiu Ioan Muscă (1951-2022)

Cu profundă tristețe anunțăm trecerea la cele veșnice a colegului nostru, arheologul Tiberiu Ioan Muscă. Născut la Miercurea Ciuc la data de 6 septembrie 1951, absolvent al Facultății de Istorie și Filozofie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Secția Istorie, promoția 1976, și-a început cariera la Muzeul Județean Harghita (1976-1977).

După îndeplinirea serviciului militar în 1978, se angajează ca arheolog la Muzeul Județean Dâmbovița, devenit Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, unde și-a desfășurat activitatea până în anul 2016. În anul mutării la Târgoviște se căsătorește cu doamna Luciana Oancea, și ea arheolog al muzeului târgoviștean, și împreună derulează o intensă activitate de cercetare atât în Târgoviște, dar mai ales în județ, pe șantierele arheologice de la Bucșani, Băleni-Români, Comișani, Gorgota etc., consacrându-se studiului Epocii Bronzului.

Cei doi soți arheologi, Tiberiu și Luciana Muscă, s-au regăsit în lumea drepților, alături de fiul mult iubit, Sever. Dumezeu să-i odihnească în pace!

Colectivul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT