Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Demersuri pentru includerea județului Dâmbovița în proiectul pilot „Emblematic România”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița ar putea fi inclus în proiectul pilot de promovare a turismului național „Emblematic România”. Ideea a fost lansată de renumitul astronaut Dumitru Prunariu, care s-a întâlnit ieri, 8 februarie 2022, cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan și cu prefectul Claudia Gilia. La discuții a participat, de asemenea, Camelia Botezatu – directorul editurii Paideia.

„Turismul dâmbovițean poate fi un important generator de venituri la nivelul comunităților locale, iar administrația județului va face tot ceea ce este necesar pentru a atrage cât mai mulți vizitatori în Dâmbovița.

Sunt foarte multe obiective turistice care pot fi promovate la nivel național și internațional prin „Emblematic România”: muzeele dâmbovițene, zona montană a județului nostru, dar și traseele turistice acreditate deja de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

La rândul său, prefectul Claudia Gilia a punctat că județul Dâmbovița are nevoie de implementarea unor proiecte prin care să fie promovat sub aspect identitar, din punct de vedere cultural și istoric, la standarde înalte.

„Este important să găsim toate sursele și resursele pentru promovarea județului nostru, să analizăm propunerile care vin în sprijinul acestui obiectiv, să identificăm metode care ne ajută să punem în practică acest deziderat. „Emblematic România” poate constitui un instrument de promovare a principalelor obiective turistice dâmbovițene și nu numai”, consideră prefectul Claudia Gilia.

S-a scris pe Facebook că un obiectiv din județul Dâmbovița demn de „Emblematic România” este și Muzeul Aviatic „Dumitru Prunariu” Pucioasa, unde se găsesc peste 300 de machete de aeronave, începând cu Pionierii Aviației Române – Vuia, Vlaicu, Coandă, toate construite de elevi. Aceștia au fost îndrumați inițial de Dumitru Diaconescu – inițiatorul și realizatorul muzeului. Activitatea este coordonată acum de frații Sandu și Nicolae Diaconescu (www.pucioasa-modelism.ro).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT