Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Demersuri pentru includerea județului Dâmbovița în proiectul pilot „Emblematic România”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița ar putea fi inclus în proiectul pilot de promovare a turismului național „Emblematic România”. Ideea a fost lansată de renumitul astronaut Dumitru Prunariu, care s-a întâlnit ieri, 8 februarie 2022, cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan și cu prefectul Claudia Gilia. La discuții a participat, de asemenea, Camelia Botezatu – directorul editurii Paideia.

„Turismul dâmbovițean poate fi un important generator de venituri la nivelul comunităților locale, iar administrația județului va face tot ceea ce este necesar pentru a atrage cât mai mulți vizitatori în Dâmbovița.

Sunt foarte multe obiective turistice care pot fi promovate la nivel național și internațional prin „Emblematic România”: muzeele dâmbovițene, zona montană a județului nostru, dar și traseele turistice acreditate deja de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

La rândul său, prefectul Claudia Gilia a punctat că județul Dâmbovița are nevoie de implementarea unor proiecte prin care să fie promovat sub aspect identitar, din punct de vedere cultural și istoric, la standarde înalte.

„Este important să găsim toate sursele și resursele pentru promovarea județului nostru, să analizăm propunerile care vin în sprijinul acestui obiectiv, să identificăm metode care ne ajută să punem în practică acest deziderat. „Emblematic România” poate constitui un instrument de promovare a principalelor obiective turistice dâmbovițene și nu numai”, consideră prefectul Claudia Gilia.

S-a scris pe Facebook că un obiectiv din județul Dâmbovița demn de „Emblematic România” este și Muzeul Aviatic „Dumitru Prunariu” Pucioasa, unde se găsesc peste 300 de machete de aeronave, începând cu Pionierii Aviației Române – Vuia, Vlaicu, Coandă, toate construite de elevi. Aceștia au fost îndrumați inițial de Dumitru Diaconescu – inițiatorul și realizatorul muzeului. Activitatea este coordonată acum de frații Sandu și Nicolae Diaconescu (www.pucioasa-modelism.ro).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Titu pot obține scutire sau reducere de la plata impozitelor pentru anul 2024. Detalii aici!

Publicat

pe

31 decembrie 2023 este termenul – limită până la care locuitorii din orașul Titu, județul Dâmbovița, pot depune la sediul Primăriei solicitări în vederea obținerii de scutiri sau reduceri de la plata taxelor din impozitelor locale pentru anul 2024. Cererile se pot transmite și în format electronic, la adresa de e-mail primariatitu@yahoo.com sau impozitesitaxe@primariatitu.ro.

Atenție! Persoanele care îndeplinesc condițiile impuse de administrația publică locală pentru acordarea acestor facilități au obligația să depună documentele doveditoare anual, în perioada 27 noiembrie – 31 decembrie, în caz contrar nu vor mai beneficia de scutire / reducere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite