Connect with us

ADMINISTRAŢIE

2022 va fi anul investițiilor la Moreni. Vezi cum a fost repartizat bugetul!

Publicat

pe

În cadrul ultimei ședințe a Consiliul Local Moreni, a fost adoptat bugetul pentru anul 2022. Acest proiect deosebit de important pentru funcționarea administrației publice locale dar și pentru dezvoltarea orașului a trecut cu 12 voturi pentru. Au fost înregistrate 4 abțineri.

Valoarea totală a bugetul municipiului Moreni pentru anul 2022 este de 82.004 mii lei, reprezentând atât partea de venituri, cât și cea de cheltuieli. La construcția bugetului s-a avut în vedere totalitatea veniturilor, dintre care cele mai importante sunt sumele primite de la Uniunea Europeană și alte autorități – 43.778 mii lei (53,38%), sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit, TVA, subvenții de la bugetul de stat – 29.314 mii lei (35,74%) și veniturile din impozite și taxe locale – 7.922 mii lei (9,66%).

„Investițiile sunt o prioritate și anul acesta, astfel încât peste 50% din buget a fost alocat pentru dezvoltarea și modernizarea municipiului Moreni. Sunt cele mai mari sume alocate până acum pentru investiții! Bugetul localității pentru 2022 în domeniul investițiilor publice este axat pe infrastructura rutieră, infrastructura edilitară, educație, cultură și sănătate.

Sunt acoperite sumele necesare pentru implementarea adecvată a proiectelor cu finanțare europeană, națională, județeană și locală.

Vorbim aici de reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr. 4, modernizarea și reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 4, construire Sală de Sport la Școala Gimnazială nr. 4, dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului municipal, modernizarea și reabilitarea Clubului Flacăra și transformarea în Centru Cultural; construire punte pietonală în zona Pieței Centrale, modernizarea și reabilitarea străzilor Mihai Eminescu, Ana Ipătescu, Democrației, Culturii, Aleea Prahovei,realizarea canalizării pluviale pe străzile Ana Ipătescu, Culturii, Democrației; Construire creșă. Mai avem în plan și amenajare locuri de joacă pentru copii, introducere rețele de apă și canalizare, modernizare și reabilitare străzi (cu finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny și de la Consiliul Județean Dâmbovița).

Totodată, vom amenaja parcări publice, spații verzi și vom planta arbori și arbuști. Priorității pentru Primăria municipiului Moreni le reprezintă și modernizarea sistemului de iluminat public și amenajare unei platforme de depozitare temporară a deșeurilor”, a precizat primarul municipiului Moreni – Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT