Connect with us

Dâmboviţa

Partida Romilor Pro Europa Dâmbovița, angrenată în procesul de recensământ

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, este în permanență preocupat de relațiile dintre comunitatea de romi și administrația publică locală și județeană, de cum sunt rezolvate problemele cu care se confruntă romi dar și de modul în care membrii etniei se achită de obligațiile cetățenești.

Acolo unde a fost nevoie, liderul Răducanu, împreună cu ceilalți membrii din conducerea Partidei Romilor, au acordat consultanță, i-a sprijinit pe oameni. De pildă, în această perioadă de pregătire a procesului de recensământ a populației și locuințelor, președintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița a avut o serie de întâlniri cu reprezentanții administrației publice locale și județene, în vederea declanșării acestei acțiuni naționale care se va derula și în comunitățile de romi din județ, în cartierele locuite cu preponderență de etnici romi.

În acest sens, Tudorică Răducanu a purtat în aceste zile discuții cu Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, și cu Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște. Dialogurile au vizat tocmai procesul de recenzare în condiții optime, fără reticență și alte probleme.

Tudorică Răducanu a solicitat celor doi reprezentanți ai administrație publice locale și județene ca, în așezările și cartierele locuite majoritar de romi, să fie angrenați în procesul de recensământ operatori de etnie romă, pentru a fi evitate situațiile dificile ce țin de comunicare, de cunoaștere a realităților din comunitățile de romi.

Totodată, președintele Partidei Romilor Tudorică Răducanu a mai precizat că toți liderii organizațiilor din județ vor colabora cu reprezentanții primăriilor pentru derularea în condiții optime, fără probleme, a recensământului populației și locuințelor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite