Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Parcul Chindia și Gradina Zoologică fac obiectul unui amplu proiect de modernizare

Publicat

pe

Parcul Chindia și Gradina Zoologică din municipiul Târgoviște vor face obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan. Investiția are o valoare de peste 35 de milioane de lei și va fi implementată cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2021-2027.

Edilul Daniel Cristian Stan a precizat că sunt prevăzute următoarele tipuri de lucrări:

– amenajarea tuturor spațiilor verzi;
– crearea unor identități spațiale specifice prin utilizarea diferitelor tipuri de vegetații, elemente constructive, mobilier urban, texturi ale suprafeței;
– realizarea sistemului de iluminat și de irigații, a sistemelor de supraveghere video și Wi-Fi;
– dotarea cu bănci, coșuri de gunoi, toalete;
– parcare de biciclete;
– împrejmuire nouă;
– realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport;
– reabilitarea și mentenanța finisajelor monumentelor de tip statui și sculpturi;
– construirea de fântâni arteziene;
– reabilitarea, modernizarea și dotarea atât a lacului cât și a debarcaderului;
– crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului;
– amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber;
– reabilitarea, modernizarea și dotarea zonei destinate animalelor de companie;
– reabilitarea și modernizarea construcției Chioșc Fanfară;
– amenajarea unor trasee de escaladat și a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare.

Cât privește Grădina Zoologică, intervențiile presupun reabilitarea, modernizarea și dotarea zonelor destinate animalelor și crearea de habitate potrivite fiecare specii, modernizarea și dotarea corpurilor de clădire și a aleilor pietonale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite