Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a reabilitat spațiile comune în două cămine pentru persoane dezavantajate

Publicat

pe

În perioada 15 octombrie 2021 – 15 decembrie 2021, Primăria Municipiului Moreni a implementat proiectul „Reabilitare cămine comunitate romă Pâscov” co-finanțat de Consiliul Europei și Comisia Europeană prin programul ROMACT. Proiectul s-a înscris în seria intervențiilor autorității locale de îmbunătățire a condițiilor de viață pentru populația dezavantajată din municipiu.
 
Toate activitățile proiectului au avut ca scop atingerea OBIECTIVULUI GENERAL al acestuia, respectiv: reabilitarea spațiului comun în două cămine din str. Pâscov.

Valoarea Proiectului a fost de 4.995 euro – grant alocat prin programul ROMACT, iar UAT a contribuit cu personal propriu la reabilitarea interioară a spațiilor comune. De asemenea, locuitorii din str. Pascov s-au oferit să presteze muncă fizică și să contribuie la lucrările de reabilitare. 

Activitatatile proiectului:
1. Formarea echipei de proiect;
2. Achiziționarea materialelor de construcții necesare reabilitării;
3. Reabilitarea propriu-zisă a corpurilor de clădire – activitate realizată de primărie împreună cu locuitorii din cele 2 clădiri;
4. Informarea, promovarea și publicitatea proiectului;
5. Management și raportare financiară. 
„Programul ROMACT  este un instrument foarte util pentru cunoașterea și rezolvarea problemelor pe care le au membrii comunității de romi din municipiul Moreni. Rolul administrației locale este de a ajuta la integrarea cetățenilor de etnie romă, iar prin ROMACT putem face încă un pas pentru realizarea acestui obiectiv. Totodată, prin intermediul programului ROMACT, se îmbunătățește gradul de pregătire profesională a funcționarilor din administrația morenară, întărind capacitatea autorității locale de a concepe și implementa planuri și proiecte pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor municipiului”, a declarat primarul Constantin Dinu.

Programul ROMACT este o inițiativă comună a Comisiei Europene și a Consiliului Europei menită să ajute primăriile și autoritățile locale să coopereze cu comunitățile de romi în vederea dezvoltării de politici și servicii publice pentru toată populația, inclusiv cea de etnie romă. ROMACT oferă administrațiilor locale metodele și instrumentele de lucru pentru a ajunge la comunitățile unde trăiesc cei mai vulnerabili cetățeni, o prioritate majoră a programului fiind întărirea capacității autorităților locale de a concepe și implementa planuri și proiecte de incluziune a romilor. Mai multe detalii la www.coe-romact.org

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT