Dâmboviţa
Investigații medicale gratuite pentru locuitorii comunei Poiana
În zilele de 25 și 26 februarie 2022, Caravana de Bine a Crucii Roșii Române se oprește în județul Dâmbovița, respectiv la Căminul Cultural Poiana, unde, între orele 10:00 și 18:00, o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române vor efectua, gratuit:
– EKG și ECOGRAF
– Consultații pediatrie, cardiologie, oftalmologie, medicină generală, diabetologie
– Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei
– Sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor – pentru adulți si copii
– Sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme – igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, TBC.
„În urma examinărilor, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie”, se precizează într-un comunicat remis de Crucea Roșie Dâmboviţa.
„Carava de Bine” este un proiect de sănătate care constă în acordarea de servicii medicale adulților și copiilor aflați în zone rurale defavorizate din 16 județe.
ACTUALITATE
Mitropolitul Nifon a participat la ceremonia de instalare a primului episcop român al Irlandei și Islandei
Mitropolitul Nifon, arhiepiscop al Târgoviștei, s-a aflat, în perioada 10 -13 ianuarie 2025, la Dublin, Irlanda, în calitate de delegat al Patriarhului Daniel la manifestările legate de întronizarea Preasfințitului Părinte Nectarie, cel dintâi chiriarh român al Irlandei și Islandei. Evenimentul principal s-a consumat sâmbătă, 11 ianuarie 2025, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în biserica „Sfântul Columba” din Parohia Dublin II.
„Cu acest prilej, ÎPS Nifon a prezentat mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. În cuvântul rostit, Arhiepiscopul Târgoviștei a subliniat importanța misionară a noii eparhii și faptul că ea „constituie încununarea eforturilor depuse de Biserica Mamă în purtarea sa de grijă pentru preoții și credincioșii ortodocși români stabiliți, temporar sau permanent, pe teritoriul celor două țări europene”, iar ”mărturia noastră creștină și ortodoxă se cere a fi întărită și afirmată cu și mai multă înțelepciune și fidelitate față de adevărul mântuitor al Evangheliei Domnului Nostru Iisus Hristos”. Mitropolitul Nifon a oferit Preasfințitului Părinte Nectarie, un set arhieresc, engolpion și cruce, precum și o cruce de binecuvântare”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.
La ceremoniile desfășurate la Dublin au participat ierarhi români și străini, reprezentați ai Bisericii Romano-Catolice și ai Bisericii Anglicane, ai ambasadelor și ai instituțiilor de stat irlandeze, credincioșii și clericii noii eparhii. De precizat că Episcopia Irlandei şi Islandei a fost înfiinţată anul trecut, odată cu Arhiepiscopia Marii Britanii şi a Irlandei de Nord, pentru nevoile pastoral-misionare ale românilor aflați în aceste țări ale Europei. În Irlanda trăiesc peste 60.000 de români, iar în Islanda, aproape 4.000 de români.
Mitropolitul Nifon a fost însoțit în Irlanda de părintele vicar eparhial Ionuț Adrian Ghibanu și de inspectorul eparhial preot Florin Sandu.
ACTUALITATE
„Cuza – părinte fondator al României moderne”, conferință organizată la Târgoviște
Academicianul Ioan Aurel POP, istoric, profesor universitar și președinte al Academiei Române, va conferenția la Târgoviște, în cadrul evenimentului „Cuza – părinte fondator al României moderne”, organizat de Casa Corpului Didactic și Universitatea Valahia, cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița..
Activitatea va avea loc în data de 22 ianuarie 2025, de la ora 11:00, la Cinematograful Independența, și este dedicată, în special, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar dâmbovițean, elevilor și studenților. Cei care doresc să participe se pot înscrie la adresa de e-mail office@ccd-dambovita.ro, până joi, 16 ianuarie 2025, în limita locurilor disponibile.
„Profund atașați de credințele și valorile noastre naționale, vom crea premisele construirii unui dialog despre rolul esențial pe care l-a avut Alexandru Ioan Cuza în desăvârșirea Unirii și în formarea noului stat modern”, spune prof. dr. Monica Ilie – directorul Casei Corpului Didactic Dâmbovița.
-
Giurgiuacum 4 zile
Locuință distrusă de foc din cauza unei greșeli pe care o fac mulți oameni!
-
Argeșacum 4 zile
Tânăr de 22 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un parapet
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Adolescent de 14 ani a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă
-
Giurgiuacum 6 zile
Accident rutier cu două victime pe DN6, în județul Giurgiu
-
ADMINISTRAŢIEacum 6 zile
Dâmbovița: Taxa de habitat, majorată la 62 de lei începând cu 1 februarie 2025
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Gata cu primăvara din mijlocul iernii! Atenționare meteo de vânt și viscol
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Gospodării cuprinse de flăcări în Dobra și Răzvad
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
Se asfaltează drumul dintre Pucioasa și Fieni, prin Berevoiești