Connect with us

ACTUALITATE

Județul Dâmbovița, reprezentat excelent la Târgul de Turism de la București

Publicat

pe

După doi ani de latență, impusă de starea de pandemie, tradiționalul Târg de Turism organizat la Pavilionul expozițional Romexpo din București și-a deschis din nou porțile. Agențiile de turism, firmele care asigură servicii în acest domeniu, hoteluri, reprezentanți ai unor stațiuni turistice de prestigiu, autorități locale și județene au avut, din nou, posibilitatea de a intra în contact direct cu cetățenii care doresc să-și pregătească de pe acum sejururile și vacanțele de vară.

Dialogul, comunicarea într-un spațiu dedicat activității de promovare a localităților și obiectivelor turistice din țară și din străinătate este mult mai interesant și important decât prezentarea online realizată în condițiile impuse de pandemie. Ediția de primăvară 2022 a Târgului de Turism a însemnat, practic, dezmorțirea acestei activități de promovare și informare.

Participanții au fost ce-i drept parcă mai puțini și standurile mai sărace. Județele și firmele care și-au respectat tradiția, profesionalismul în marketing și anumite criterii de performanță au excelat și anul acesta. Printre ele s-au numărat și Consiliului Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște. Standul comun a fost bine desfășurat, decorat impresionant, încărcat de imagini sugestive, animat în prima zi de orchestra Centrului Cultural Dâmbovița. Motto-ul de promovare turistică al județului nostru a fost „Iubim Dâmbovița”. Broșuri, pliante, obiecte specifice meleagurilor dâmbovițene, ba chiar și fructe și alte tipuri de produse de pe Valea Dâmboviței au încântat privitorii.


La deschiderea Târgului de Turism, în perimetrul destinat județului Dâmbovița, au fost prezenți Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgoviște, deputatul Ionuț Vulpescu și Valentin Calcan – președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița și președinte al Asociației Peștera-Padina.

Corneliu Ștefan a spus că județul Dâmbovița merită să aibă o reprezentare semnificativă la acest târg național.

„Avem un patrimoniu cultural și istoric deosebit. Avem economie dezvoltată și, ce este mai important pentru un astfel de eveniment, avem un turism aflat într-o continuă dezvoltare în zona montană a județului unde ființează una dintre cele mai noi locații turistice din România, respectiv Stațiunea de interes național Peștera-Padina”.


Șeful administrației județene își dorește ca zona turistică montană a Dâmboviței și celelalte obiective de interes cultural să fie vizitate de cât mai mulți turiști. A mai spus Corneliu Ștefan că Dâmbovița este un județ aflat într-o continuă dezvoltare, unde s-au creat numeroase facilități pentru atragerea investitorilor.

Deputatul Ionuț Vulpescu a precizat că, după această perioadă lungă de pandemie, turismul românesc și turismul dâmbovițean au nevoie de încurajare, de sprijin, de relansare. Parlamentarul a amintit apoi despre potențialul cultural, istoric și turistic pe care îl are județul Dâmbovița și municipiul Târgoviște. Valori, locuri pe care puțini le au în România. Rolul nostru este acela de a exploata eficient aceste oportunități.

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște, a trecut în revistă obiectivele de care dispune vechea Cetate de Scaun a Țării Românești, accentuând că orașul care îmbină armonios trecutul cu prezentul merită să fie vizitat de turiști.

Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț Dâmbovița, a felicitat conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și pe cea a Primăriei Municipiului Târgoviște pentru implicarea în promovarea turistică a meleagurilor dâmbovițene. Valentin Calcan a mai spus că el crede într-o Dâmboviță turistică, în dezvoltarea continuă a acestui important sector economic care, în afară de vizibilitate, conduce și la prosperitatea dâmbovițenilor.

Președintele Asociației Peștera-Padina și-a propus ca, la următoarele ediții ale Târgului de Turism de la Romexpo București, să participe nemijlocit și reprezentanții HORECA Dâmbovița. Totodată, membrii acestei asociații profesionale înființate la inițiativa lui Valentin Calcan vor deveni partenerii Consiliului Județean Dâmbovița și ai Primăriei Târgoviște în toate acțiunile care privesc dezvoltarea turismului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT