Connect with us

ACTUALITATE

„Caravana de bine” a poposit în județul Dâmbovița. Consultații medicale gratuite în comuna Poiana

Publicat

pe

Am petrecut, astăzi – 25 februarie 2022, câteva zeci de minute în comuna Poiana, din județul Dâmbovița, alături de voluntarii implicați în „Caravana de bine” inițiată de Crucea Roșie Română. Ne-am dorit să vedem cum răspund oamenii dintr-o comunitate rurală atunci când o echipă complexă de medici specialiști în diferite boli vin în satul lor și le oferă consultații gratuite.

La ora prânzului, erau formate cozi în dreptul fiecărui cabinet medical mobil, organizat la Căminul Cultural Poiana, ceea ce ne-a dovedit că oamenii au apreciat așa cum trebuie campania.

„Caravana de bine” va rămâne și mâine, 26 februarie 2022, în comuna Poiana, apoi își va continua drumul prin țară. Formatul acestei campanii de sănătate presupune acordarea de consultații medicale gratuite, timp de două zile, în câte o comunitate rurală din 16 județe. Specialitățile medicale diferă de la o localitate la alta, întrucât au fost stabilite prin chestionarea oamenilor.

La Poiana, primarul Marian Șerban s-a implicat personal să promoveze această oportunitate oferită locuitorilor comunei. Ne-a spus că aceștia s-au arătat bucuroși că li se oferă șansa să efectueze, gratuit, investigații medicale importante chiar la ei în sat. Fiind prinși cu treburile de zi cu zi, nu prea își fac timp să meargă la medicii specialiști pentru un consult preventiv, ci doar atunci când semnele bolii s-au instalat în organism.

La Poiana au venit medici din următoarele specialități: Pediatrie, Diabetologie, Oftalmologie, Medicină generală și ecograf, Cardiologie și EKG. Asta au cerut localnici, asta le-a adus în sat Crucea Roșie Română!

„Campania se adresează persoanelor vulnerabile din mediul rural. Sunt două direcții pe care lucrează: prevenție, informația pe care o oferim oamenilor legat de ceea ce înseamnă sănătate, și tratament, care trebuie continuat pentru diferitele afecțiuni. La fel, o altă componentă a campaniei este faptul că încercăm să subliniem cât de importantă este vizita la medic, cât de importantă este întâlnirea cu un medic care să ofere informație specializată. În mediul rural sunt oameni care, din nefericire în 2022, suferă de această lipsă. Crucea Roșie face asta pentru ei și cred că este o campanie bine venită la nivel național. Viitorul sănătății noastre depinde în primul rând de informația corectă, de un consult bine făcut și de grija față de fiecare dintre noi”, ne-a precizat jurnalista Iuliana Tudor – ambasador al Crucii Roșii Române.

 

Coordonatorul proiectului „Caravana de bine”, Raluca Buzea, ne-a spus că această campanie de sănătate a fost inclusă în calendarul anual de acțiune al Crucii Roșii Române, astfel că va fi pusă în practică și în anii ce vor veni. „Caravana de bine” a pornit în weekendul trecut, în județul Buzău, și va continua până la sfârșitul lunii septembrie 2022.

„Proiectul a luat naștere dintr-o nevoie a comunităților rurale – accesul greoi la serviciile de sănătate, semnalată de filialele noastre județene de Cruce Roșie. Campania constă în 16 caravane de sănătate în 16 județe, cele care la momentul scrierii proiectului, în septembrie-octombrie 2021, aveau cel mai mic procent de vaccinare. În fiecare județ, a fost aleasă o comunitate, la fel, cu procent mic de vaccinare”, ne-a explicat Raluca Buzea.

Directorul Filialei Dâmboviţa a Crucii Roșii Române, Raul Pavelescu, ne-a mărturisit că intenționează să deruleze un proiect similar în plan județean, fiindcă a primit solicitări în acest sens din partea primarilor din mai multe localități. Condiția este să poată forma echipe de medici și asistenți care să li se alăture voluntar.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT