Connect with us

Dâmboviţa

Primăria Târgoviște și elevii din oraș strâng ajutoare pentru Ucraina

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a încheiat un parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Dâmboviţa și au demarat o campanie de ajutorare a refugiaților din Ucraina, dar și a populației rămase să lupte în războiul declanșat de Rusia. Se colectează produse alimentare cu termen de valabilitate lung, în special din categoria celor care nu necesită preparare pentru a fi consumate, dar și produse de igienă personală.

Având în vedere polemicile apărute în spațiul public, edilul Daniel Cristian Stan și președintele elevilor din Dâmbovița, Bogdan Isbășescu, au ținut să precizeze că nicio persoană nu este obligată să se alăture campaniei de ajutorare a cetățenilor ucraineni. În schimb, toți cei care vor să doneze produse o pot face la cortul instalat în fața Primăriei Târgovişte.

„Războiul este la granița României, iar efectele sale, prin refugiați, se produc pe teritoriul țării noastre. De aceea, cred că o reacție din partea noastră este nu numai utilă, dar și necesară și obligatorie”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a mulțumit ambasadorului României în Ucraina – Cristian Leon Țurcanu, pentru suportul acordat Primăriei Târgovişte.

„Am discutat telefonic cu domnia sa și urmează să ne sprijine în vederea distribuirii produselor colectate exact acolo unde este nevoie. Atât pentru refugiați, cât și pe teritoriul Ucrainei. Este obligația noastră, ca oameni, să intervenim. Noi vom asigura preluarea, depozitarea și transportul până la vamă, iar de acolo, cu sprijinul Ambasadei României în Ucraina, se va efectua distribuirea pe teritoriul Ucrainei”.

Primarul Daniel Cristian Stan a precizat că, deși legislația impune condiții speciale pentru a putea fi trimise ajutoare constând în articole de îmbrăcăminte, administrația municipiului Târgoviște va colecta și astfel de produse, urmând să se ocupe de igienizare și să găsească soluții spre a fi distribuite.

„Este un efort pe care vrem să-l facem cu toții. Am văzut imagini absolut cutremurătoare din Ucraina. Nu obligă nimeni pe nimeni să doneze. Este un îndemn, este o invitație, este o posibilitate. Mai departe…

În Ucraina sunt spitale de oncologie pediatrică bombardate. Sunt blocuri de locuințe bombardate. Dincolo de propagandă, de ceea ce susțin unii sau alții, acolo este război. Și este foarte, foarte aproape de România.

Prin această campanie răspundem unor solicitări venite de la târgovișteni. Completăm efortul pe care-l face Crucea Roșie, pe care-l fac alte organizații neguvernamentale din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița, astfel încât să alinăm puțin suferința unor oameni care au pierdut tot, și nu mă refer numai la bunuri materiale”, este mesajul primarului Daniel Cristian Stan.

Bogdan Isbășescu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Dâmboviţa, a precizat că în școlile din județul Dâmbovița se strâng alimente pentru poporul ucrainean de la începutul acestei săptămâni.

„Primim zilnic din partea Consiliilor Județene ale Elevilor de la granița cu Ucraina imagini care ne șochează. Ieri, niște prieteni de-ai noștri de lângă Cernăuți au decedat în urma unor bombardamente… Ne-am mobilizat în unitățile de învățământ din Târgoviște și din județul Dâmbovița. Facem colecte și vom aduce aici, la cort, toate produsele pe care le vom strânge. Nimeni nu este obligat să doneze. Nu se alătură cei care doresc. Școlile pot apela la Primăria Târgoviște pentru a asigura transportul produselor aici, la cort”, a declarat Bogdan Isbășescu – elev în clasa a XI-a la Liceul Bălașa Doamna Târgoviște, președintele Consiliului Județean al Elevilor Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT