Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște. Se fură containerele pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere!

Publicat

pe

De la 1 martie 2022, în județul Dâmbovița a fost declanșat programul de colectare selectivă a deșeurilor menajere. Vorbim despre o activitate extrem de judicioasă, de meticuloasă, care implică, pe lângă resursele umane și mijloacele tehnice și mecanice mobilizate de Supercom SA, și o doza de responsabilitate din partea fiecărui cetățean al județului.

După cum ne-a precizat managerul Supercom Dâmbovița, Octavian Burlacu, a fost demarată acțiunea de mobilare a platformelor de precolectare a deșeurilor menajere și reciclabile pe fracții. Pe teritoriul municipiului Târgoviște, unde există 300 de platforme speciale, Supercom instalează circa 1.500 de containere și 300 de clopote pentru sticlă. În aceste recipiente, cetățeanul are obligația de a depune resturile menajere în mod selectiv, în funcție de tipul de deșeu care este nominalizat pe fiecare container în parte.

Flotila de utilaje ale Supercom, una dintre cele mai mari și mai performante firme de profil din țară, care este angrenată în această misiune extrem de importantă pentru confortul și civilizația urbană, pentru protecția mediului ambiant, este deservită de personal calificat, pregătit să răspundă ferm, cu profesionalism, tuturor solicitărilor apărute.

Din păcate, a remarcat, cu tristețe, managerul Supercom Dâmbovița, după nici două ore de la dotarea platformelor cu containere destinate colectării selective, acestea au început să… dispară. Atât au înțeles unii târgovișteni despre acest program care tocmai a început să fie pus în practică, să fure containerele!

Responsabilii Supercom fac apel la cetățenii municipiului să sesizeze rapid autoritățile când observă producerea unei astfel de fapte. Cei care sustrag containerele vor fi cercetați penal pentru furt. De precizat că aceste recipiente speciale dispun de serii și alte elemente de siguranță.

Din câte știm, municipiului Târgoviște beneficiază de un sistem performant de supraveghere video. Alo, Poliția Locală, sunteți la butoane! Poate aflați în timp util cine a început să fure de prin cartiere containerele pentru deșeurile menajere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats