Connect with us

ADMINISTRAŢIE

S-a ținut de cuvânt. Ministrul Transporturilor schimbă Legea achizițiilor publice

Publicat

pe

Sorin Grindeanu, încă de la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, a promis că una dintre prioritățile sale va fi modificare de urgență a Legii achizițiilor publice. A mărturisit acest lucru în prima sa vizită de lucru în teritoriu, respectiv în județul Dâmbovița.

Legea a fost ca o piatră de moară pentru autoritățile locale și cele județene, pentru unele firme constructoare. Din cauza unor prevederi birocratice, procedura de implementare a proiectelor era una de durată. Nu mai vorbim de faptul că lucrările pot fi ținute pe loc de contestații sau de faptul că rezilierea unor contracte de execuție cu firmele constructoare este extrem de dificilă.

„Schimbarea Legii achiziţiilor publice este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului. Statul român, în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, are nevoie de o reaşezare a cadrului legislativ, astfel încât implementarea proiectelor să fie mult mai rapidă. Vedem cu toţii ritmul în care se desfăşoară proiectele. Nu a fost niciodată o problema de finanţare, a fost întotdeuna o problemă de implementare. Că a fost un ministru mai bun sau mai puţin bun, cadrul a fost acelaşi, unul prost. Câteva săptămâni am lucrat cu colegii din Ministerul Transporturilor la acest proiect, l-am pus în transparenţă publică şi ne aflăm în proces de avizare”, a precizat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor dorește ca, săptămâna viitoare, proiectul să fie aprobat de Guvern. De asemenea, a mai spus Grindeanu, că și alți miniștri doresc o nouă Lege a achiziţiilor publice, una care să simplifice procedurile și să elimine birocrația, timpii mari de așteptare de la faza de proiect până la implementarea propriu-zisă.

„Umblăm la toate lucrurile legate de rezilierea unui contract. Avem exemple de constructori care nu se înscriu în contractul pe care l-au semnat iniţial. Ca să pot să reziliez un contract cu un constructor neserios, ca să vină cineva să preia lucrarea, durează doi ani. Lucrăm la partea asta, astfel încât, în trei luni şi jumătate, maxim patru luni, să poată intra în loc altcineva. A doua chestiune e legată de avize. Dacă în două săptămâni trimite Ministerul către Consiliul Judeţean de exemplu că e nevoie de un certificat de urbanism, dacă CJ nu emite acest certificat în două săptămâni, se consideră că e dat tacit. În două săptămâni poţi să mi-l dai cu observaţii şi în cinci zile se reface, în baza acelei observaţii. A treia chestiune e legată de relocări de utilităţi. În acest moment, când vrei să construieşti pe un traseu, te loveşti de proprietari, de tot felul de utilităţi”, a mai spus ministrul social-democrat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT