Connect with us

Dâmboviţa

Peste 32.000 de dâmbovițeni vor primi ajutoare alimentare

Publicat

pe

Începând cu luna aprilie 2022, se va derula Programul Operațional de Ajutorare a persoanelor dezavantajate. Pentru realizarea acestui obiectiv cu caracter umanitar, au fost alocate, la nivel național, 518 milioane de euro. După cum ne-a informat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, prin acest program ajuns în cea de-a patra etapă de implementare, se vor furniza persoanelor nevoiașe, celor cu diferite probleme sociale, produse alimentare de bază, respectiv: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, conserve de carne de vită, de porc, pate de ficat, gemuri și compot.
De acest program de ajutorare, care se va încheia în luna decembrie 2023, vor beneficia 32.237 de dâmbovițeni.

„Vom derula anul acesta două tranșe din acest proiect, urmând ca, în anul 2023, să aibă loc ultima fază a programului. Distribuirea produselor alimentare se realizează sub coordonarea Instituției Prefectului. Pachetele vor fi predate celor 89 de unități administrativ-teritoriale, cărora le revine misiunea de a le distribui beneficiarilor”, a precizat prefectul Claudia Gilia.

În județul Dâmbovița, cele mai multe ajutoare oferite prin acest program vor ajunge în localitățile unde există comunități mari de romi. Vorbim aici despre comuna Cojasca – cu 1.603 beneficiari, municipiului Târgoviște – 1.514, Băleni – 1.427, Mănești – 938, Conțești – 886, Ludești – 886, Corbii Mari – 844, Moroieni – 792 și Potlogi – 715.

„În afară de persoanele cărora le-a fost stabilit prin dispoziția scrisă a primarului dreptul la venitul minim garantat acordat în baza Legii 416, mai sunt incluse și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordate în baza Legii 277/2010 provind alocația pentru susținerea familiei. De asemenea, vor mai beneficia de ajutoare persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților și care se află în situații de vulnerabilitate”, a spus Claudia Gilia – prefectul județului Dâmbovița.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut să sublinieze faptul că Instituția Prefectului Dâmbovița va urmări cu mare atenție derularea acestui program, pentru a se asigura că produsele alimentare vor ajunge la cetățenii care provin din categoriile sociale aflate în dificultate din punct de vedere material.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

12 răniți într-un accident rutier la Butimanu. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Publicat

pe

În această seară, a fost activat Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Dâmbovița. Decizia a fost luată ca urmare a producerii unui grav accident de circulație pe DN1A, Ploiești-București, pe teritoriul comunei Butimanu.

Un microbuz a intrat în coliziune cu un autoturism. În urma impactului deosebit de puternic, 12 persoane au fost rănite. Unul dintre ocupanții mașinii de transport călători a rămas prins între fiarele contorsionate.

Au fost alocate pentru gestionarea acestui eveniment nouă ambulanțe SMURD, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare de la ISU Dâmbovița, elicopterul SMURD și o autospecială de terapie intensivă mobilă de la ISU București – Ilfov. De la Serviciul de Ambulanță Dâmboviţa au sosit la fața locului șapte echipaje.

Răniții au fost transportați la patru unități spitalicești din București, respectiv Floreasca, Elias, Universitar și Militar.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT