ACTUALITATE
Secția de Medicină Internă de la Voinești, județul Dâmbovița, a redevenit operațională
Redeschiderea Secției Externe a Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița de la Voinești, specializată pe Medicină Internă, este un exemplu de acțiune derulată în folosul cetățenilor. Astăzi – 15 martie 2022, odată cu reintrarea în circuitul medical a subunității de la Voinești, prin grija conducerii Consiliului Județean și cea a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, a fost reînnodată tradiția izvorâtă în anul 1905, când a fost construit spitalul din această localitate.
La redeschiderea fără fast, dar care trebuia punctată ca un eveniment important pentru oameni, au fost prezenți: preşedintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, vicepreședinții CJ Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului – Cristian Avanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – dr. Claudiu Dumitrescu, directorul Direcției de Sănătate Publică – dr. Sorin Stoica, primarul comunei Voinești – Dănuț Gabriel Sandu, cadre medicale, reprezentanți ai administrației publice locale și, nu în ultimul rând, medicul Vasile Stăncescu, cel care a trudit pentru Centrul de Sănătate Voinești și care a luptat ani de zile pentru a păstra suflul acestei unități medicale, simbol al speranței pentru generații întregi de locuitori ai așezărilor de pe Valea Dâmboviței.
Președintele Corneliu Ștefan a spus că redeschiderea Secției Externe de la Voinești reprezintă cel mai important moment socio- medical consumat după ridicarea stării de alertă și a restricțiilor impuse de pandemie.
„Mă bucur că am reușit să redeschidem Compartimentul Medicină Internă II Voinești. Mi se pare corect ca și locuitorii de la sate să beneficieze de servicii medicale de calitate. Mediul rural este deficitar din punct de vedere al acoperirii cu unităţi medicale. Este important ca reţeaua de cabinete de medicină de familie să fie bine reprezentată”, a precizat Corneliu Ștefan.
A mai amintit președintele CJ Dâmbovița faptul că, în prima ședință a Consiliului Județean, va fi inițiat un proiect de hotărâre prin care administrația județeană se va asocia cu Primăria Voinești pentru realizarea unui proiect de amenajare a incintei Secției Medicină Internă de la Voinești. Vorbim de alei, parcări etc.
„Este ceva ce ține de normalitate. Așa cum am spus încă din prima zi de mandat, sănătatea este o prioritate a echipei Consiliului Județean Dâmbovița. Vom face tot ceea ce putem pentru a avea servicii medicale de calitate în județul Dâmbovița.
Sunt convins că, de astăzi, vom scădea presiunea de pe Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Locuitorii de pe Valea Dâmboviței se pot adresa cu încredere acestui centru pentru că există condițiile necesare pentru intervențiile de primă urgență, înainte de a ajunge la spitalul din Târgoviște”, a adăugat președintele Corneliu Ștefan.
A amintit acesta, în cadrul întâlnirii de la Voinești, și de celelalte investiții derulate la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, respectiv: extinderea UPU, lucrările de la ambulatoriu pentru care, în cursul acestei săptămâni, se va semna contractul de execuție, extinderea Secției Cardiologie, realizată integral cu fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița. Valoarea acestor proiecte se ridică la 35 de milioane de lei.
Corneliu Ștefan a profitat de această ocazie pentru a mulțumi cadrelor medicale care s-au aflat în prima linie pe frontul cu temutul coronavirus. Președintele Consiliului Județean nu l-a uitat nici pe medicul Vasile Stăncescu, „cel care a ținut steagul sus în acest centru medical de la Voinești. Omul care își leagă numele și activitatea de această secție a Spitalului Județean. Omul care a fost aici zi și noapte și care a răspuns prezent ori de câte ori a fost nevoie”.
Un discurs cu temă interesantă a avut și primarul de la Voinești, Gabriel Dănuț Sandu. Edilul a mulțumit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița pentru implicare, pentru faptul că a redat voineștenilor, tuturor locuitorilor comunelor de pe Valea Dâmboviței, acest spital – cum îl numesc ei. Pentru edilul de la Voinești, redeschiderea Secției de Medicină Internă a fost considerată a fi o minune și a explicat și de ce.
„Mă duc înapoi în timp, când începând cu anul 2010, în România, cam toate unitățile medicale care, fie că fie că și-au suspendat temporar activitatea, fie că au fost închise în proporție de 96-98%, nu au mai fost deschise niciodată”, a spus primarul comunei Voinești.
Gabriel Dănuț Sandu a făcut o istorie a lucrurilor urâte întâmplate într-o perioadă istorică sub un guvern portocaliu care, în numele restructurării, a unei pseudo-eficiențe administrative, educaționale, medicale, mai mult a distrus.
A insistat primarul pe istoria Spitalului Voinești care a fost reactivat chiar dacă în forma unei secții externe a mamutului medical din Târgoviște.
„Acest spital a fost construit de o firmă italiană în anul 1905. Sunt 117 ani de atunci. În acest spital, o perioadă îndelungată de timp, a funcționat o secție de chirurgie, cu sală de operații, sală de nașteri. A funcționat o secție de pediatrie, secție de boli interne, laborator de radiologie, plus tot ceea ce reprezenta medicină internă”, a precizat edilul de la Voinești.
Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, a vorbit despre măsura de închidere a Secției Externe de la Voinești luată acum doi ani, când s-a instalat pandemia de coronavirus care a lovit în plin națiunea, iar cadrele medicale au fost mobilizate în această luptă cu temutul virus. Managerul Spitalului Județean a precizat că redeschiderea Secției de la Voinești este un câștig pentru sistemul medical dâmbovițean, pentru locuitorii de pe Valea Dâmboviței.
„Este un moment important pentru noi această redeschidere, dar trebuie totodată să precizez că am fost forțați să închidem această secție date fiind împrejurările vitrege ale pandemiei. La insistențele importante și consecvente ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, am angajat un nou medic. Începem din nou activitatea la Voinești și cu domnul doctor Stăncescu, care este un brand al Văii Dâmboviței. Medicul Stăncescu ne va ajuta în continuare, mai ales ținând cont de faptul că domnișoara doctor va pleca pentru trei luni la un curs de ecografie generală”.
Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a mărturisit că se bucură de faptul că, după doi ani de pandemie, a fost redeschisă Secția de Medicină Internă II de la Voinești.
„Este un gest de respect pentru toți pacienții care aveau atât de mare nevoie de servicii medicale de calitate, aici, pe Valea Dâmboviței. Oamenii nu vor mai fi puși pe drumuri și nu vor mai fi nevoiți să plătească pentru ceva ce, într-o lume normală, se consideră servicii de bază, gratuite sau compensate.
Medicii își vor putea face meseria în condiții optime, iar oamenii aflați în nevoie vor beneficia de servicii medicale la standarde înalte. Felicit conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, pe domnul președinte Corneliu Ștefan, pentru efortul și investițiile constante pe care le face pentru a îmbunătăți infrastructura medicală din județ! Pandemia ne-a arătat cât de important este să ai un sistem sanitar sănătos”, a declarat prefectul Claudia Gilia.
Directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Sorin Stoica, a salutat inițiativa Consiliului Județean Dâmbovița și a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște de a redeschide Secția Externă de la Voinești.
„Era absolut necesară o asemena măsură, în condițiile în care serviciile de spitalizare continuă sunt foarte importante. Mulțumesc cadrelor medicale care își vor desfășura activitatea aici. Nu mai este o surpriză pentru nimeni, președintele Corneliu Ștefan ne-a obișnuit cu astfel de acțiuni benefice pentru comunitate. Trebuie să ținem cont că sănătatea este cea mai importantă”.
ACTUALITATE
GAL Arcul Târgoviștei: Apel de selecție nr. 1/2025, versiune simplificată
ACTUALITATE
Măsuri dispuse de conducerea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Pe data de 9 ianuarie 2025, la sediul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din Capitală, dar și cu participare online, s-a desfășurat prima ședință a Consiliului Director din anul 2025. Pe ordinea de zi s-au aflat o serie de proiecte importante pentru organizația ziariștilor profesioniști. Temele supuse discuției au fost aprobate în cadrul forului de conducere al UZPR.
Au fost stabilite o serie de măsuri și acțiuni care se vor derula în perioada următoare, astfel:
– Aprobarea adeverințelor pentru indemnizația în conformitate cu prevederile Legii 8/2006;
– Creșterea cuantumului indemnizației de membru UZPR la 250 de lei pe an, începând cu data de 1 februarie 2025 – membrii UZPR care vor plăti până la 31 ianuarie 2025 vor achita actuala indemnizație, de 200 de lei;
– Verificarea situației membrilor care au restanțe mai mari de doi ani la plata indemnizației și care, potrivit Statutului, pot pierde calitatea de membru al UZPR – s-a decis să se facă un ultim apel la acești membri, înainte de predarea situației la casele de pensii;
– Mărirea la 200 de lei a costului de evaluare și procesare a dosarelor care vin la Comisia de Atestare Profesională, începând cu 1 februarie 2025;
– Organizarea Adunării Generale anuale în cursul lunii martie, data exactă urmând a fi anunțată prin Convocator, potrivit prevederilor Statutului UZPR;
– Finalizarea alegerilor interne în toate filialele în care acestea nu au avut loc în cursul anului 2024;
– Trimiterea Proceselor verbale și a Rapoartelor de activitate pe anul anterior, dinspre filiale, în vederea Adunării Generale anuale, până în data de 21 februarie 2025;
– Actualizarea noului Statut, care va fi supus Adunării Generale anuale, cu recomandările comisiilor de specialitate ale UZPR, precum și constituirea unui grup de lucru care să monitorizeze din perspectivă legală prevederile care vor fi introduse – ultimele observații din filiale pe marginea noului Statut vor fi trimise până la 31 ianuarie 2025;
– Participarea UZPR la programul „Europa creativă”, cu fonduri europene, care implică o platformă colaborativă cu podcasturi, cursuri de formare, forumuri, emisiuni tv etc.
– Participarea UZPR, ca partener, la seria de evenimente media organizate la București, în perioada 3-5 mai: cea de-a 32-a ediţie a Conferinţei UNESCO dedicată Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei şi ceremonia de decernare a Premiului Mondial „Guillermo Cano”;
– Schimbarea vechilor legitimații de membru al UZPR cu unele noi, pe format card; prețul legitimațiilor rămâne neschimbat (50 lei);
– Verificarea situației filialelor din Diaspora care nu întrunesc numărul necesar de membri;
– Distribuirea formularului pentru redirecționarea către UZPR a celor 3,5% din impozitul pe venit către UZPR central sau filiale.
Președintele UZPR, Sorin Stanciu, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a mai menționat în cadrul ședinței că, după alegerile desfășurate în iulie, 2024 s-au înscris în UZPR 186 de noi membri. De asemenea, a mai anunțat că vor continua și în 2025 întâlnirile regionale ale conducerii Uniunii cu reprezentanții filialelor din teritoriu.
Ilie Cristescu, președintele Comisiei de cenzori, a precizat în cadrul aceleași întâlniri că situația financiară a UZPR este una stabilă, echilibrată. Totodată, Ilie Cristescu a felicitat conducerea pentru gestionarea corectă a fondurilor Uniunii.
Următoarea ședință a Consiliului Director al UZPR va avea loc pe data de 27 februarie 2025.
-
Giurgiuacum 3 zile
Locuință distrusă de foc din cauza unei greșeli pe care o fac mulți oameni!
-
Argeșacum 4 zile
Tânăr de 22 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un parapet
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Adolescent de 14 ani a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă
-
Giurgiuacum 5 zile
Accident rutier cu două victime pe DN6, în județul Giurgiu
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Dâmbovița: Taxa de habitat, majorată la 62 de lei începând cu 1 februarie 2025
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Gata cu primăvara din mijlocul iernii! Atenționare meteo de vânt și viscol
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Gospodării cuprinse de flăcări în Dobra și Răzvad
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
Se asfaltează drumul dintre Pucioasa și Fieni, prin Berevoiești