Connect with us

ACTUALITATE

Secția de Medicină Internă de la Voinești, județul Dâmbovița, a redevenit operațională

Publicat

pe

Redeschiderea Secției Externe a Spitalului Județean de Urgență Dâmbovița de la Voinești, specializată pe Medicină Internă, este un exemplu de acțiune derulată în folosul cetățenilor. Astăzi – 15 martie 2022, odată cu reintrarea în circuitul medical a subunității de la Voinești, prin grija conducerii Consiliului Județean și cea a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, a fost reînnodată tradiția izvorâtă în anul 1905, când a fost construit spitalul din această localitate.

La redeschiderea fără fast, dar care trebuia punctată ca un eveniment important pentru oameni, au fost prezenți: preşedintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, vicepreședinții CJ Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului – Cristian Avanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – dr. Claudiu Dumitrescu, directorul Direcției de Sănătate Publică – dr. Sorin Stoica, primarul comunei Voinești – Dănuț Gabriel Sandu, cadre medicale, reprezentanți ai administrației publice locale și, nu în ultimul rând, medicul Vasile Stăncescu, cel care a trudit pentru Centrul de Sănătate Voinești și care a luptat ani de zile pentru a păstra suflul acestei unități medicale, simbol al speranței pentru generații întregi de locuitori ai așezărilor de pe Valea Dâmboviței.

Președintele Corneliu Ștefan a spus că redeschiderea Secției Externe de la Voinești reprezintă cel mai important moment socio- medical consumat după ridicarea stării de alertă și a restricțiilor impuse de pandemie.

„Mă bucur că am reușit să redeschidem Compartimentul Medicină Internă II Voinești. Mi se pare corect ca și locuitorii de la sate să beneficieze de servicii medicale de calitate. Mediul rural este deficitar din punct de vedere al acoperirii cu unităţi medicale. Este important ca reţeaua de cabinete de medicină de familie să fie bine reprezentată”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai amintit președintele CJ Dâmbovița faptul că, în prima ședință a Consiliului Județean, va fi inițiat un proiect de hotărâre prin care administrația județeană se va asocia cu Primăria Voinești pentru realizarea unui proiect de amenajare a incintei Secției Medicină Internă de la Voinești. Vorbim de alei, parcări etc.

„Este ceva ce ține de normalitate. Așa cum am spus încă din prima zi de mandat, sănătatea este o prioritate a echipei Consiliului Județean Dâmbovița. Vom face tot ceea ce putem pentru a avea servicii medicale de calitate în județul Dâmbovița.

Sunt convins că, de astăzi, vom scădea presiunea de pe Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Locuitorii de pe Valea Dâmboviței se pot adresa cu încredere acestui centru pentru că există condițiile necesare pentru intervențiile de primă urgență, înainte de a ajunge la spitalul din Târgoviște”, a adăugat președintele Corneliu Ștefan.

A amintit acesta, în cadrul întâlnirii de la Voinești, și de celelalte investiții derulate la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, respectiv: extinderea UPU, lucrările de la ambulatoriu pentru care, în cursul acestei săptămâni, se va semna contractul de execuție, extinderea Secției Cardiologie, realizată integral cu fonduri de la Consiliul Județean Dâmbovița. Valoarea acestor proiecte se ridică la 35 de milioane de lei.

Corneliu Ștefan a profitat de această ocazie pentru a mulțumi cadrelor medicale care s-au aflat în prima linie pe frontul cu temutul coronavirus. Președintele Consiliului Județean nu l-a uitat nici pe medicul Vasile Stăncescu, „cel care a ținut steagul sus în acest centru medical de la Voinești. Omul care își leagă numele și activitatea de această secție a Spitalului Județean. Omul care a fost aici zi și noapte și care a răspuns prezent ori de câte ori a fost nevoie”.

Un discurs cu temă interesantă a avut și primarul de la Voinești, Gabriel Dănuț Sandu. Edilul a mulțumit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița pentru implicare, pentru faptul că a redat voineștenilor, tuturor locuitorilor comunelor de pe Valea Dâmboviței, acest spital – cum îl numesc ei. Pentru edilul de la Voinești, redeschiderea Secției de Medicină Internă a fost considerată a fi o minune și a explicat și de ce.

„Mă duc înapoi în timp, când începând cu anul 2010, în România, cam toate unitățile medicale care, fie că fie că și-au suspendat temporar activitatea, fie că au fost închise în proporție de 96-98%, nu au mai fost deschise niciodată”, a spus primarul comunei Voinești.

Gabriel Dănuț Sandu a făcut o istorie a lucrurilor urâte întâmplate într-o perioadă istorică sub un guvern portocaliu care, în numele restructurării, a unei pseudo-eficiențe administrative, educaționale, medicale, mai mult a distrus.

A insistat primarul pe istoria Spitalului Voinești care a fost reactivat chiar dacă în forma unei secții externe a mamutului medical din Târgoviște.

„Acest spital a fost construit de o firmă italiană în anul 1905. Sunt 117 ani de atunci. În acest spital, o perioadă îndelungată de timp, a funcționat o secție de chirurgie, cu sală de operații, sală de nașteri. A funcționat o secție de pediatrie, secție de boli interne, laborator de radiologie, plus tot ceea ce reprezenta medicină internă”, a precizat edilul de la Voinești.

Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, a vorbit despre măsura de închidere a Secției Externe de la Voinești luată acum doi ani, când s-a instalat pandemia de coronavirus care a lovit în plin națiunea, iar cadrele medicale au fost mobilizate în această luptă cu temutul virus. Managerul Spitalului Județean a precizat că redeschiderea Secției de la Voinești este un câștig pentru sistemul medical dâmbovițean, pentru locuitorii de pe Valea Dâmboviței.

„Este un moment important pentru noi această redeschidere, dar trebuie totodată să precizez că am fost forțați să închidem această secție date fiind împrejurările vitrege ale pandemiei. La insistențele importante și consecvente ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, am angajat un nou medic. Începem din nou activitatea la Voinești și cu domnul doctor Stăncescu, care este un brand al Văii Dâmboviței. Medicul Stăncescu ne va ajuta în continuare, mai ales ținând cont de faptul că domnișoara doctor va pleca pentru trei luni la un curs de ecografie generală”.

Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a mărturisit că se bucură de faptul că, după doi ani de pandemie, a fost redeschisă Secția de Medicină Internă II de la Voinești.

„Este un gest de respect pentru toți pacienții care aveau atât de mare nevoie de servicii medicale de calitate, aici, pe Valea Dâmboviței. Oamenii nu vor mai fi puși pe drumuri și nu vor mai fi nevoiți să plătească pentru ceva ce, într-o lume normală, se consideră servicii de bază, gratuite sau compensate.

Medicii își vor putea face meseria în condiții optime, iar oamenii aflați în nevoie vor beneficia de servicii medicale la standarde înalte. Felicit conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, pe domnul președinte Corneliu Ștefan, pentru efortul și investițiile constante pe care le face pentru a îmbunătăți infrastructura medicală din județ! Pandemia ne-a arătat cât de important este să ai un sistem sanitar sănătos”, a declarat prefectul Claudia Gilia.

Directorul Direcției de Sănătate Publică, dr. Sorin Stoica, a salutat inițiativa Consiliului Județean Dâmbovița și a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște de a redeschide Secția Externă de la Voinești.

„Era absolut necesară o asemena măsură, în condițiile în care serviciile de spitalizare continuă sunt foarte importante. Mulțumesc cadrelor medicale care își vor desfășura activitatea aici. Nu mai este o surpriză pentru nimeni, președintele Corneliu Ștefan ne-a obișnuit cu astfel de acțiuni benefice pentru comunitate. Trebuie să ținem cont că sănătatea este cea mai importantă”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT