Connect with us

POLITIC

Amendamentele propuse de senatorul Titus Corlăţean, adoptate la Strasbourg

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), participă, în perioada 14-16 martie 2022, la lucrările sesiunii extraordinare a APCE și la reuniunile Comisiei pentru afaceri politice și democrație, desfășurate la Strasbourg.

Titus Corlățean a reușit să promoveze în Comisia afacerilor politice a APCE două amendamente importante la Proiectul de raport și Avizul pe care Adunarea le-a dezbătut ieri pe tema posibilei excluderi a Federației Ruse din Consiliul Europei.

„Primul face referire la agresiunea rusă comisă la începutul anilor ’90 împotriva Republicii Moldova și ocuparea Transnistriei de trupele ruse. Textul inițial al raportorului Adunării (Ingjerd Schou, Norvegia) făcea referire doar la agresiunile comise împotriva Georgie și Ucrainei.

Al doilea amendament face o corecție necesară la nivelul datelor statistice din ziua de 14 martie, respectiv cei aproximativ 415.000 de refugiați ucraineni ajunși pe teritoriul României și nu 85.000, așa cum greșit indica proiectul de raport.

Pentru mine era un necesar semn de respect pentru umanitatea și valul impresionant de solidaritate demonstrate de români în această perioadă pentru oameni disperați care au fugit din calea războiului”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Reclama

Amendamentele propuse de președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României au fost susținute prin semnătură de toți parlamentarii români.

Raportul și Avizul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind excluderea Federației Ruse a fost adoptat cu votul celor 216 parlamentari europeni prezenți. La fel au fost votate și cele două amendamente ale senatorului Titus Corlățean la textul Avizului.

„Este pentru prima dată după excluderea Greciei în 1969, datorită loviturii de stat din 1967 și instaurarea unei dictaturi militare a „regimului coloneilor”, când Consiliul Europei este pe punctul de a decide scoaterea din Organizație a unui stat membru pentru agresiunea comisă împotriva unui stat european suveran, membru de asemenea al Consiliului Europei – Ucraina. Unanimitatea membrilor tuturor grupurilor politice europene este, aș spune, fără precedent și arată că națiunile europene democratice, dincolo de interesele economice specifice pe care le au, pot fi solidare în a respinge războiul și agresiunea militară de pe teritoriul continentului european”, a spus senatorul PSD Titus Corlățean.

Astăzi – 16 martie, parlamentarul român este prezent la a doua reuniune a Comisiei pentru afaceri politice și democrație.

„Cu acest prilej, senatorul Titus Corlățean urmează să prezinte, în calitate de raportor, proiectul de raport cu tema „Dincolo de Tratatul de la Lisabona”, consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană.

Reclama

Raportul va include recomandări adresate parlamentelor naționale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei privind prioritățile, provocările și perspectivele de creștere a sinergiei și de întărire a cooperării dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, inclusiv prin aderarea UE la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, obiectiv foarte important al celor două organizații”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

POLITIC

George Simion acuză: Sute de membri AUR sunt citați la Poliție sau Parchet fără nicio vină!

Publicat

pe

George Simion, președintele AUR, a început să ne sperie. Spune liderul acestei formațiuni politice că în România se prefigurează reapariția statului polițienesc. Motivează Simion cu faptul că a primit informații din teritoriu, de la membrii AUR, că au început să fie citați la Poliție sau Parchet fără niciun motiv sau, după cum se exprimă președintele, pentru simpla vină că sunt înscriși în AUR.

„Consider că este o formă prin care aceste persoane să fie intimidate, să se dezică de noi, de AUR. Pe lângă intimidare, se încearcă eliminarea AUR din sfera politică, prin afectarea colectării celor 200 de mii de semnături necesare candidaturii mele la alegerile prezidențiale și pentru lista de parlamentari.

Poate vă amintiți de episodul de dinaintea alegerilor europarlamentare. De o lună și jumătate, eu nu am fost nici măcar citat, deși mi s-au adus acuze publice, cu toate că nu am nicio calitate în acest dosar.

Am fost dat afară din Parchet, atunci când am venit din propria inițiativă la audieri. De o lună și jumătate, nu mai am telefon, nici eu, nici ceilalți colegi din AUR care au fost luați de pe stradă și cărora li s-au confiscat telefoanele și laptop-urile fără niciun drept. De atunci, procurorii cu apucături demne de perioada sovietică refuză să facă percheziție informatică.

Acum, sute de membri și simpatizanți sunt chemați la poliție. Cine achită nota de plată pentru acest abuz și care este planul final pe care acești procurori ghidați politic îl au la adresa mea și a partidului AUR”, a transmis liderul AUR – George Simion.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Corneliu Ștefan: Relația onestă pe care o avem cu dâmbovițenii rămâne punctul forte al PSD Dâmbovița

Publicat

pe

Conducerea PSD Dâmbovița și-a continuat întâlnirile ce au avut ca scop analiza rezultatelor alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie și pregătirea campaniei pentru competițiile electorale din toamnă, când țara va vota pentru un nou președinte al României și pentru un nou Parlament.

Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița, a declarat, la discuțiile purtate cu primarii, viceprimarii și consilierii locali, cu ceilalți membri ai partidului, la Băleni Titu, Găești, Moreni și Răcari, că scorul pe care social-democrații dâmbovițenii l-au obținut la locale trebuie menținut și la alegerile care se apropie.

„Încrederea dâmbovițenilor este cel mai bun argument pentru a nu slăbi ritmul investițiilor pe care l-am impus în ultimii ani, mai ales că proiectele majore din județul Dâmbovița au fost un efort de echipă al al PSD.

Relația onestă pe care o avem cu dâmbovițenii rămâne punctul forte al PSD Dâmbovița iar respectarea angajamentelor luate reprezintă garanția unor rezultate bune și la alegerile prezidențiale și parlamentare”, a precizat Corneliu Ștefan.

Scorul politic obținut de PSD în județul Dâmbovița, a mai adugat președintele organizației, este cel mai bun barometru al alegerilor prezidențiale și parlamentare care vor veni.

Reclama

„Suntem hotărâți să obținem un rezultat la fel de bun, iar acest lucru îl vom face doar păstrând aceeași strânsă legătură cu fiecare dâmbovițean în parte. Pentru că PSD Dâmbovița este singurul partid din județ care a demonstrat că politica se face pentru oameni”, a spus liderul PSD Dâmbovița.

La aceste întâlniri, alături de președintele Corneliu Ștefan, s-au aflat parlamentarii Carmen Holban, Ionuț Vulpescu, Titus Corlățean, Radu Popa, Marian Țachianu, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, vicepreședinta CJD – Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Marian Tănase, consilierul județean Mihai Istrate și alți șefi de departamente din cadrul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite