Connect with us

POLITIC

Amendamentele propuse de senatorul Titus Corlăţean, adoptate la Strasbourg

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), participă, în perioada 14-16 martie 2022, la lucrările sesiunii extraordinare a APCE și la reuniunile Comisiei pentru afaceri politice și democrație, desfășurate la Strasbourg.

Titus Corlățean a reușit să promoveze în Comisia afacerilor politice a APCE două amendamente importante la Proiectul de raport și Avizul pe care Adunarea le-a dezbătut ieri pe tema posibilei excluderi a Federației Ruse din Consiliul Europei.

„Primul face referire la agresiunea rusă comisă la începutul anilor ’90 împotriva Republicii Moldova și ocuparea Transnistriei de trupele ruse. Textul inițial al raportorului Adunării (Ingjerd Schou, Norvegia) făcea referire doar la agresiunile comise împotriva Georgie și Ucrainei.

Al doilea amendament face o corecție necesară la nivelul datelor statistice din ziua de 14 martie, respectiv cei aproximativ 415.000 de refugiați ucraineni ajunși pe teritoriul României și nu 85.000, așa cum greșit indica proiectul de raport.

Pentru mine era un necesar semn de respect pentru umanitatea și valul impresionant de solidaritate demonstrate de români în această perioadă pentru oameni disperați care au fugit din calea războiului”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Amendamentele propuse de președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României au fost susținute prin semnătură de toți parlamentarii români.

Raportul și Avizul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind excluderea Federației Ruse a fost adoptat cu votul celor 216 parlamentari europeni prezenți. La fel au fost votate și cele două amendamente ale senatorului Titus Corlățean la textul Avizului.

„Este pentru prima dată după excluderea Greciei în 1969, datorită loviturii de stat din 1967 și instaurarea unei dictaturi militare a „regimului coloneilor”, când Consiliul Europei este pe punctul de a decide scoaterea din Organizație a unui stat membru pentru agresiunea comisă împotriva unui stat european suveran, membru de asemenea al Consiliului Europei – Ucraina. Unanimitatea membrilor tuturor grupurilor politice europene este, aș spune, fără precedent și arată că națiunile europene democratice, dincolo de interesele economice specifice pe care le au, pot fi solidare în a respinge războiul și agresiunea militară de pe teritoriul continentului european”, a spus senatorul PSD Titus Corlățean.

Astăzi – 16 martie, parlamentarul român este prezent la a doua reuniune a Comisiei pentru afaceri politice și democrație.

„Cu acest prilej, senatorul Titus Corlățean urmează să prezinte, în calitate de raportor, proiectul de raport cu tema „Dincolo de Tratatul de la Lisabona”, consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană.

Raportul va include recomandări adresate parlamentelor naționale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei privind prioritățile, provocările și perspectivele de creștere a sinergiei și de întărire a cooperării dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, inclusiv prin aderarea UE la Convenția Europeană a Drepturilor Omului, obiectiv foarte important al celor două organizații”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Dragoș Popescu de la Dâmboviţa a părăsit USR pentru REPER-ul lui Cioloș

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Senatorul USR-PLUS de Dâmbovița, Dragoş Popescu, cunoscut în județ datorită unor ieșiri în spațiul public în perioada pandemiei când s-a pornit împotriva unor restaurante din Târgoviște, solicitant închiderea acestora pe motiv că nu respectau restricțiile, părăsește barca USR, partidul care l-a catapultat pe scena politică.

Dragoș Popescu a anunțat că dorește să contribuie la proiectul REPER, noul partid înjghebat de orgoliosul Dacian Cioloş. Se pare că 11 parlamentari de la USR-PLUS vor intra în formațiunea creată de Cioloș.

„Drumul meu în politică a început ca membru PLUS, un partid nou, deoarece am crezut și cred că și în România politica poate să fie făcută pentru cetățeni. Onest, cinstit, curat. Am valori democratice, principii solide și nu pot face compromisuri doar de dragul unor funcții vremelnice. Cred că menirea oamenilor politici este de a găsi soluții pentru ca România să devină mai bună.

Vreau să contribui la proiectul politic REPER cu încredere într-un leadership bazat pe profesionalism și spirit de echipă. Scopul meu rămâne construirea unei Românii mai bune pentru noi și generațiile ce vor urma.

Voi continua să lucrez pe problemele care m-au preocupat și în această primă jumătate a mandatului de senator: calitatea mediului, accesibilizarea și transparentizarea datelor publice, reforma instituțională, cu angrenarea în procesele de decizie și de elaborare a politicilor publice a societății civile, a experților și a mediului de afaceri.

Alături de colegii mei Ramona Strugariu, Dragoș Pîslaru, Dacian Cioloş, Dragoș Tudorache, Alin Mituța, Cosmin Poteraș, Cristina Rizea, Alin Prunean ne propunem să construim un REPER european mai bun pentru România”, a scris Dragoș Popescu pe pagina sa de Facebook.

De precizat că distinșii politicieni de la USR-PLUS Dâmbovița nu prea au fost văzuți la culoare. Interacțiunea dumnealor cu presa aproape că a lipsit cu desăvârșire. Cât privește viitorul proiectului REPER, cu siguranță va supraviețui într-un ghiveci, udat din când în când, ca și celelalte partidulețe înființate din ambiția unor foști lideri, care nu prea au vrut să creadă că atunci când au ieșit din primul rând, din varii motive, le-a apus și steaua. Exemple sunt nenumărate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT