Connect with us

OPINII

În tranșeele năucelii…

Publicat

pe

Războiul merge înainte. Parcă cu și mai multă violență. Rușii, dacă au terminat cu bazele militare, cu aeroporturile, cu elementele ce țin de strategia economică și militară, au început să bombardeze orașele, blocurile în care trăiesc oameni nevinovați. Dau cu rachete în spitale, în maternități. Putin se laudă cu racheta apocalipsei, cu Zircon. De fapt, atenționează lumea să nu se bage în ciorba lui, că va fi mai rău.

Europa, deocamdată, se uită naucă, nevenindu-i să creadă că ceea ce se întamplă în Ucraina este adevărat. Vesticii nu pricep nici acum că viața confortabilă și civilizată pe care au dus-o până acum, cel puțin pentru o vreme încă nedefinită, a dispărut.

În România ne-am conformat singuri la necazuri. Știm să tragem singuri de macaz. Fără sprijinul Guvernului de coaliție. L-a mai văzut cineva pe premierul Ciucă în ultimul timp? Vreo declarație, ceva, de încurajare a poporului român care află că nimic nu va mai fi ca înainte, nici măcar prețul la covrigi?

Aflăm că aveau ai noştri conducători pregătite proiectele de lege pentru starea de criză, norme privind sancționarea portalurilor de știri etc. Din astea de băgat pumnul în gură… Discursurile lui Iohannis, la fel, sterile, lineare, în moarte clinică. Nu au nici un bâzdâc care să îți crescă pulsul. Asta e! Mai avem 2 ani!

Se mai contrează președintele PSD Marcel Ciolacu cu liderul liberalilor – Florin Cîțu, care se vede treaba că face încă alergie la alianța cu social-democrații. Primul spune că trebuie să ne gândim la crearea de rezerve alimentare, să limităm exporturile dacă este nevoie. Sare de dos Cîțu, care zice că nu putem să facem treaba asta, că nu putem reduce exporturile și o tot dă înainte cu liberalismul… Ală de ne-a îngropat cu prețurile la energie electrică și gaze naturale.

Se urlă pe la televiziuni, când nu îl auzim pe Churchill, pe imagini cu tancuri, cum trage a rău cu războiul, că vom cumpără roșiile cu 20 de lei kilogramul, iar carnea va deveni element de decor în vitrine. Pâinea a urcat la preț, cu toate că onorabilii din Ministerul Agriculturii spun că avem rezerve suficiente de grâu. A dispărut uleiul de prin supermarket-uri, în ciuda ministrului Chesnoiu care zice că nu sunt probleme, să nu ne mai facem stocuri. Nu mi-am făcut, dar azi, într-un supermarket, nu am găsit să cumpăr o sticlă de ulei pentru salată! Benzina a rămas cucoană, deși, pe piața internațională, prețul la barilul de petrol s-a mai înmuiat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Feudalism… 5G!

Publicat

pe

Suntem o minune de țară. Cam fiecare cu treaba și cu interesul său. Bine că măcar vorbim aceeași limbă!

Unii stau în țară și se chinuie, săracii, să facă rost de bani de pensii. Cu riscul de a ne proțăpi pe toți la jug, cu fum de ardei iute în nări și în dos.

Alții ies la cumpărat legături de ceapă și praz din piață, purtând la mână, ostentativ, ceasuri de zeci de mii de euro și țipând în gura mare că le pasă de popor. Hai, sictir!

Și, mai avem o persoană cu responsabilitate imensă, cel puțin în teorie, care se află în safari prin Kenya. Da. Ați ghicit! Este vorba despre dezamăgitorul de la Cotroceni. Numitul Klaus Iohannis, care, de ceva vreme, în timp ce țara se zbate la marginea unei prăpastii despre al cărui fund nu știm nimic mai mult, se plimbă cu soața pe varii meridiane. Evident, cu multă cheltuială.

Concluzia ar fi că ne aflăm nu doar la granița unei crize economice, ci și într-o oribilă criză politică. Nu prea mai avem lideri. Nu știm în cine să ne mai încredem. În numele cui să ne mai amanetăm speranțele. Ascultăm de peste tot povești. Scenarii. Naivități. Extavaganțe electorale. Se dă o luptă acerbă pentru a se rămâne cu orice preț proțăpit în funcții. Pentru a se suge din seva prosperității până la capăt. Eventual, se abatorizează și vaca!

Vezi cazul mizerabil al primarului de la Crevedia, care și-a mărit salariul haotic, extrem, bolnav, nepăsându-i de comunitate. Trage omul tare. La anul poate nu mai câștigă alegerile. Așa că dă la rupere în bugetul local. Și dacă ar fi singurul…

Nu știu ce soi de stat mai suntem. Parcă trăim într-o orânduire feudală electrică și supercomputerizată, 5G, unde poporul este mințit cu televizorul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

A zburat democrația călare pe card!

Publicat

pe

Vremea muritorilor de rând a cam trecut. Prin voia actualului Guvern, devenim cu toții persoane importante. Ne coasem buzunarele și ne agățăm de gât, eventual cu un șnur multicolor, cardul bancar. Ne pregătim să intrăm în era în care nu mai contăm nici cât o ceapă degerată. Suntem coduri de bare. Devenim ficțiuni. Nonsensuri.

Votăm ca proștii din 4 în 4 ani așa, ca o aflare în treabă. Ce este stabilit de alții, pe care îi doare în cur de voturile noastre, merge înainte. Procesul de votare, un moft al perimatei și bătrânei democrații! Sunt curios cât o mai ține așa, măcar la nivel de teorie, că practic nu mai există. S-a dus puiul cu praștia!

Dacă mâine, în numele unui concept, al unei soluții de avarii, ni se impune, prin ordonanță de urgență, să ne vopsim toți albastru în cap, o facem. Se vociferează un pic prin studiourile televiziunilor așa, de imagine, vin miniștrii și corifeii partidelor cu explicații că de ce este bine, că gestul este unul patriotic, de suflet și alte bla-bla-uri, iar noi ne cumpărăm supuși vopseaua. Ca acum, cu limitarea plăților cu bani lichizi!

Renunțarea la cash. Facem un pic de zgomot, dar ne așezăm liniștiți la cozi în fața bancomatelor sau scanăm prețurile la roșii și brânză, strângând între degete cardul cu bruma noastră de venit pe care în nici un caz nu îl mai gestionăm noi.

Și, uite așa, din necesitate în necesitate, din ordonanță în ordonanță, intrăm cu adevărat în soiul acela de comunism viclean și perfid care ne uniformizează existența.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite