Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Policlinica Spitalului Județean va fi extinsă. Lucrările încep săptămâna viitoare. VIDEO

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, așa cum deja a obișnuit opinia publică, a ieșit astăzi, 18 martie 2022, în cadrul unei conferințe de presă, pentru a prezenta proiectele care urmează să fie transpuse în practică în următoarea perioadă de timp. Șeful administrației județene a dat asigurări că va realiza tot ceea ce și-a propus pentru Dâmbovița, în ciuda faptului că autoritățile întâmpină probleme din cauza contextului economic național și internațional nefavorabil. Sunt proiecte pe care Corneliu Ștefan și le-a asumat odată cu preluarea mandatului, în toamna anului 2020.

A vorbit, astăzi, președintele CJ Dâmbovița despre acele obiective care vor schimba în bine imaginea sistemului sanitar dâmbovițean, care vor contribui la eficientizarea actului medical și la consolidarea încrederii cetățeanului în instituțiile care veghează la sănătatea oamenilor. Săptămâna aceasta, Corneliu Ștefan a semnat contractul de lucrări privind extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean (Policlinica). Valoarea totală a acestei investiții este de aproximativ 17 milioane de lei.

„Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional. Toate cabinetele, sălile de tratament, laboratoarele și saloanele din acest ambulatoriu vor beneficia și de dotări speciale, valoarea acestora fiind de 2,6 milioane de lei.

Noua construcție va fi compusă din demisol, parter și trei etaje. Suprafața construită desfășurată este de 2.368 mp, iar amprenta la sol este de 512 mp.

La parter vom avea amenajate și dotate un cabinet de boli nutriție, două cabinete de diabet și un cabinet urologie, cu sălile de tratament aferente. La etajul 1 vor funcționa un cabinet de oftalmologie, un cabinet de cardiologie, sală test efort, sală pentru EKG, laborator endoscopie și laborator endoscopie superioară.

La etajul doi sunt prevăzute camere de recoltare, cabinete de oncologie și saloane pentru chimioterapie.

La etajul trei vor fi dispuse camerele de recoltare și un salon cu patru paturi și un alt salon de chimioterapie cu 8 posturi”, a precizat Corneliu Ștefan.

Săptămâna viitoare, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor. Firma constructoare va avea la dispoziție 16 luni pentru finalizarea investiției. Corneliu Ștefan vrea ca la 31 decembrie 2023 noul sediu al Ambulatoriului Spitalului Județean să devină funcțional.

„Tot la capitolul sănătate, precizez că astăzi suntem în plină fază de lucrări la extinderea Secției de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean. Valoarea acestui proiect este de 8 milioane de lei”, a spus președintele CJD.

De asemenea, s-a intrat în linie dreaptă și cu extinderea, reabilitarea și dotarea Secției Cardiologie. A menționat președintele Corneliu Ștefan că există trei firme ofertante, iar procedura de achiziție publică este în plină desfășurare.

„Sperăm ca, în maximum o lună jumătate, să declarăm câștigătorul pentru extinderea Secției Cardiologie și dotarea ulterioară a acestei secţii, așa cum am promis, cu un angiograf. Valoarea extinderii, la care se adaugă achiziționarea angiografului necesar investigațiilor medicale de specialitate, este de aproape 2 milioane de euro, investiție suportată din bugetul propriu al Consiliului Județean.

Valoarea acestor trei obiective deosebit de importante pe care le facem la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este de 35 de milioane de lei. Nu precupețim niciun efort când este vorba de sănătatea dâmbovițenilor”, a adăugat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT