Connect with us

Dâmboviţa

„Păduri urbane”, concept promovat de PNL Târgoviște după modelul marilor orașe ale lumii

Publicat

pe

Liberalii târgovișteni promovează conceptul „păduri urbane”, ca soluție sănătoasă și prietenoasă cu mediul implementată deja în marilor orașe ale lumii, care au reușit în acest mod să păstreze un echilibru între procesul de dezvoltare și grija față de natură, câștigători fiind, evident, cetățenii. Pentru că se reduce nivelul de zgomot, se îmbunătățește calitatea aerului iar temperaturile pe timp de vară vor scădea cu cel puțin 2 grade Celsius.

„Conceptul este simplu: pe o porțiune restrânsă de pământ se plantează o varietate mare de răsaduri autohtone, care apoi sunt lăsate să crească cu o intervenție minimă. Rezultatul? Un ecosistem complex, perfect adaptat condițiilor locale.

Pădurile urbane pot avea forme și dimensiuni diferite. În acestă categorie intră atât parcurile urbane, cât și copacii, vegetația de pe marginea drumurilor, zone din interior sau de la periferia orașului”, explică Loredana Ștefan – consilier local PNL Târgoviște.

Prima pădure urbană din lume se dezvoltă se pare în nordul orașului Liuzhou din China pe o suprafață de 175 de hectare. Spațiul este localizat în zona sudică muntoasă a provinciei Guangxi, pe malul râului Liujiang. Este vorba despre una dintre cele mai predispuse regiuni la ceață din lume, din cauza suprapopulării.

Și în România, tot mai multe dintre administrațiile orașelor mari, inclusiv București, intenționează să implementeze proiecte care vizează crearea de păduri urbane.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT