Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Informații importante pentru locuitorii orașului Pucioasa, privind colectarea separată a deșeurilor

Publicat

pe

Locuitorii orașului Pucioasa sunt așteptați la sediul ce ține de Primărie din strada Pajiștei (lângă Ambulanță) pentru a ridica europubela cuvenită fiecărei gospodarii (pentru fracția umedă) și cei doi saci pentru deșeurile reciclabile necesari pentru prima colectare (albastru – pentru hârtie și carton, respectiv galben – pentru plastic și metal.

Din luna aprilie, când începe propriu-zis colectarea separată a deșeurilor, cetățenii vor primi cei doi saci pentru fracția uscată în momentul când îi vor preda pe cei anteriori. Persoanele care nu se pot deplasa sau care nu au cu ce transporta europubela se vor adresa Primăriei pentru a primi sprijin.

Atenție! Pentru a intra în posesia europubelelor și a primilor doi saci, solicitanții trebuie să prezinte o factură de la Electrica, pentru a se identifica foarte clar punctul de colectare, sau o dovadă a plății taxei de habitat la Primărie, în cazul în care nu o achitați la Electrica.

Programul de colectare a fracției umede va rămâne același că și până acum, iar sacii galbeni și albaștri, cu deșeurile reciclabile, vor fi ridicați din două în două săptămâni, în ziua următoare celei în care sunt golite europubele. Detalii suplimentare vor fi comunicate în timp util de firma de transport.

Cât privește zona de blocuri, vor exista, în punctele de precolectare, recipienți împărțiți pe tipuri de deșeuri: fracție umedă, plastic și metal, hârtie și carton, iar cetățenii au obligația să arunce fiecare categorie de deșeuri menajere în tomberonul destinat.

Pentru deșeurile din sticlă, vor fi montate în mai multe puncte din Pucioasa recipienți tip clopot, care vor fi montati în mai multe puncte.

„Sunt sigur că nu va fi ușor, dar avem obligația de a respecta mediul, de a ne respecta viitorul și de ce nu “buzunarul”, pentru că neîndeplinirea obligațiilor impuse de UE legat de creșterea într-un ritm accelerat a gradului de colectare selectivă, ne va costa enorm, atât ca țară, cât și ca persoane sau comunități locale!

Viitorul nostru și al copiilor noștri depinde de acțiunile noastre de astăzi! Așa că trebuie să acționăm în consecință, conștienți de fragilitatea mediului înconjurator! Acum a venit momentul să transformăm un slogan în realitate. Știu că nu va fi ușor, dar suntem lângă dumneavoastră pentru a reuși să creăm automatismele necesare pentru funcționarea fără prea multe sincope a noului sistem de colectare”, este mesajul transmis de primarul Constantin Ana.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT