Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Informații importante pentru locuitorii orașului Pucioasa, privind colectarea separată a deșeurilor

Publicat

pe

Locuitorii orașului Pucioasa sunt așteptați la sediul ce ține de Primărie din strada Pajiștei (lângă Ambulanță) pentru a ridica europubela cuvenită fiecărei gospodarii (pentru fracția umedă) și cei doi saci pentru deșeurile reciclabile necesari pentru prima colectare (albastru – pentru hârtie și carton, respectiv galben – pentru plastic și metal.

Din luna aprilie, când începe propriu-zis colectarea separată a deșeurilor, cetățenii vor primi cei doi saci pentru fracția uscată în momentul când îi vor preda pe cei anteriori. Persoanele care nu se pot deplasa sau care nu au cu ce transporta europubela se vor adresa Primăriei pentru a primi sprijin.

Atenție! Pentru a intra în posesia europubelelor și a primilor doi saci, solicitanții trebuie să prezinte o factură de la Electrica, pentru a se identifica foarte clar punctul de colectare, sau o dovadă a plății taxei de habitat la Primărie, în cazul în care nu o achitați la Electrica.

Programul de colectare a fracției umede va rămâne același că și până acum, iar sacii galbeni și albaștri, cu deșeurile reciclabile, vor fi ridicați din două în două săptămâni, în ziua următoare celei în care sunt golite europubele. Detalii suplimentare vor fi comunicate în timp util de firma de transport.

Cât privește zona de blocuri, vor exista, în punctele de precolectare, recipienți împărțiți pe tipuri de deșeuri: fracție umedă, plastic și metal, hârtie și carton, iar cetățenii au obligația să arunce fiecare categorie de deșeuri menajere în tomberonul destinat.

Pentru deșeurile din sticlă, vor fi montate în mai multe puncte din Pucioasa recipienți tip clopot, care vor fi montati în mai multe puncte.

„Sunt sigur că nu va fi ușor, dar avem obligația de a respecta mediul, de a ne respecta viitorul și de ce nu “buzunarul”, pentru că neîndeplinirea obligațiilor impuse de UE legat de creșterea într-un ritm accelerat a gradului de colectare selectivă, ne va costa enorm, atât ca țară, cât și ca persoane sau comunități locale!

Viitorul nostru și al copiilor noștri depinde de acțiunile noastre de astăzi! Așa că trebuie să acționăm în consecință, conștienți de fragilitatea mediului înconjurator! Acum a venit momentul să transformăm un slogan în realitate. Știu că nu va fi ușor, dar suntem lângă dumneavoastră pentru a reuși să creăm automatismele necesare pentru funcționarea fără prea multe sincope a noului sistem de colectare”, este mesajul transmis de primarul Constantin Ana.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite