Connect with us

ACTUALITATE

Pandemia i-a întors pe dâmbovițeni către carte, către bibliotecă

Publicat

pe

Având în vedere că numărul persoanelor care au împrumutat cărți de la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, pe parcursul anului 2021, este cel mai mare din ultimii 10 ani, putem spune că starea de pandemie a avut și o latură bună: le-a redeschis oamenilor apetitul pentru lectură.

S-a atins un număr de 12.289 utilizatori activi, în condițiile în care au existat și perioade în care sediul bibliotecii a fost închis activităţilor cu publicul.

„Vreau să subliniez și faptul că, și în anul 2020, primul an al pandemiei, când biblioteca a fost închisă aproape 50% din timp, în sensul că nu s-au desfășurat activități în interior, am stat bine la numărul total de utilizatori, respectiv 8.279. Deci, pandemia a întors publicul către carte, către activitățile tradiționale. Am observat acest lucru și la cerința de lectură. Oamenii s-au întors spre literatura clasică”, a precizat Agnes Erich – managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

De remarcat și faptul că aproximativ 3.000 dâmbovițeni din cei 12.289 de utilizatori activi ai bibliotecii de pe parcursul anului 2021 sunt cititori noi, care nu au mai avut până acum permis la bibliotecă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT