Connect with us

ACTUALITATE

Plângerea contravențională – cum și când puteți invoca motive de nulitate, explică avocat Roxana Pop

Publicat

pe

Plângerea contravențională este acea cerere pe care o realizați și înaintați organelor competente, prin care contestați legalitatea unui proces verbal de contravenție. Ați primit o sancțiune, a fost întocmit proces-verbal pentru asta? Aveți timp limitat la dispoziție pentru a invoca motive de nulitate.

Pentru astfel de spețe avocat Roxana Pop, avocat civil Cluj, vine cu câteva explicații și îndrumări.

Ce trebuie să faceți privind plângerea contravențională

Un avocat specializat vă poate ajuta, căutând soluții pentru a putea invoca motive de nulitate. Aici încadrăm situații precum adresa greșită, greșeli de date ale actelor de identitate, implicit ale datelor din pașaport, dacă vorbim despre petent ca fiind un cetățean străin.

Ce trebuie să știți este că sunt și aici câțiva pași birocratici, dar veți fi ghidați de un avocat pe drept civil Cluj sau din orașul vostru. Veți depune actele, copie a procesului-verbal de constatare a contravenției și plângerea contravențională, așteptând și dovada de înregistrare. Dosarul merge mai departe în instanță, timp în care executarea este suspendată. Un termen de judecată îl veți primi după 30 de zile de la primirea dosarului.

Motive de nulitate ale procesului-verbal de contravenție

După cum menționează avocat Roxana Pop, în practica sa sunt multe situații care pot constitui motiv pentru a declara un proces-verbal de contravenție un act nul. Printre cele mai frecvente cazuri se referă la lipsa menționării numelui și a prenumelui complet, precum și a calității agentului constatator. Deci sunt invocate vicii de procedură. În cazul în care contravenientul este o persoană juridică, un motiv de nulitate a procesului-verbal poate fi legat de lipsa denumirii și menționării de sediu sau a faptei săvârșite, data comiterii faptei.

Alte cazuri de nulitate absolută se referă la lipsa sancțiunii, la emiterea unei duble sancțiuni, pentru aceeași faptă, dacă numele celui citat nu este numele persoanei petente sau dacă actul este încheiat și semnat de un agent necompetent material sau din punct de vedere teritorial.

Nu în cele din urmă poate fi amintită situația în care contravențiile sunt constatate prin mijloace tehnice, în lipsa înregistrării tehnice. De asemenea, dacă fapta pentru care a fost încheiat un proces-verbal de contravenție nu a fost descrisă corect și detaliat, insuficient practic, acest lucru poate echivala cu lipsa faptei. Conform art. 17 din O.G. 2/2001 poate fi invocată nulitatea absolută a acelui proces-verbal.

Când să cereți ajutorul unui avocat

Ca de fiecare dată, în orice situație juridică un avocat vă poate reprezenta interesele și vă poate îndruma, mai ales că poate avea experiență în anumite spețe. Avocat Cluj Roxana Pop subliniază importanța de a apela la ajutorul de specialitate chiar și în această situație, pentru că uneori mai degrabă detaliile fac diferența. Analizând cazul și urmărind fiecare detaliu de redactare a unui proces-verbal de contravenție avocatul poate depista dacă sunt șanse de a cere anularea acestuia pe motiv că este nul, în funcție de fiecare caz în parte.

Detalii despre acest caz și nu numai puteți găsi și în pagina roxanapop-law.ro.

Contact: av.pop.roxana@gmail.com

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT