Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Gura Șuții a finalizat primul proiect finanțat prin PJDL

Publicat

pe

La Gura Șuții, a fost inaugurat, astăzi – 22 martie 2022, în prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a vicepreședintelui Antonel Jîjîie și a prefectului Claudia Gilia, un tronson de 2,4 km din drumul comunal DC 57, care face legătura cu localitatea Nucet.

După cum a precizat primarul Constantin Dinu, era nevoie de reabilitarea și remodernizarea acestui drum, care a fost afectat puternic de lucrările de execuție a rețelei de canalizare, un obiectiv de infrastructură deosebit de important care nu se putea realiza fără a aduce stricăciuni drumului ce fusese modernizat ultima oară în anul 2007.

Reabilitarea acestei căi rutiere a demarat în toamna anului 2021, iar edilul Constantin Dinu este mulțumit de faptul că lucrările au fost executate în numai șase luni. A spus, de asemenea, că acest proiect nu putea fi realizat fără sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița.

DC 57 este primul proiect de infrastructură rutieră pornit și definitivat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), program unic la nivel național inițiat de președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, ca măsură de sprijinire a unităților administrativ-teritoriale în vederea continuării proiectelor edilitare începute dar și pentru demararea altora noi.

Valoarea investiției de la Gura Șuții a fost de 1.186.364 de lei, din care contribuția Consiliului Județean Dâmbovița s-a ridicat la 547.647 de lei.

„Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, mai avem un proiect privind execuția a patru kilometri de trotuare, șanțuri dalate și podețe de acces în gospodăriile cetățenilor. Acestă investiție se află în ultima fază a procedurilor de licitație. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să demarăm lucrările. În satul Speriețeni, tot cu sprijinul Consiliului Județean, vom porni un proiect asemănător, respectiv realizarea a 1, 2 km de șanțuri dalate și podețe de intrare pentru fiecare gospodărie”, a precizat Constantin Dinu.

Primarul de la Gura Șuții a mai spus că are întreaga infrastructură de utilități pusă la punct. Comuna dispune de rețele de apă, canalizare și gaze naturale. Școlile și grădinițele au fost modernizate. Gura Gura Șuții se îndreaptă cu pași repezi spre obținerea statutului de comună europeană.

„Anul trecut, din cele 64 de proiecte depuse, comuna Gura Șuții se regăsește în PJDL cu obiective importante de dezvoltare. La nivelul localității avem încă două asocieri – una de 5,5 milioane de lei, iar cealaltă de 2 milioane de lei. În perioada următoare, vom începe lucrările și în cadrul acestor două asocieri”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

A mai menționat Corneliu Ștefan că, după data de 15 aprilie, se va redeschide Programul Județean de Dezvoltare Locală.

Anul trecut, PJDL-ul a avut succes, contribuind din plin la materializarea unor investiții utile pentru comunitățile din Dâmbovița. Valoarea proiectelor depuse în 2021 a depășit 135 de milioane de lei, din care suma alocată de Consiliului Județean s-a ridicat la 58 de milioane de lei.

„Așteptăm toate primăriile care doresc să depună proiecte pe PJDL, să vină după data de 15 aprilie cu proiecte eligibile. Anul trecut am avut bugetate 20 milioane de lei, iar anul acesta am suplimentat suma pe care o avem pentru cofinanțare în cazul proiectelor depuse în anul 2021. Anul acesta, vom avea o sumă considerabilă pentru a deschide programul de dezvoltare locală”, a precizat Corneliu Ștefan.

Prefectul Claudia Gilia a ținut să sublinieze faptul că reușita acestor demersuri investiționale stă în buna colaborare și conlucrare dintre autoritățile locale și cele județene.

„Acest Program Județean de Dezvoltare Locală a venit într-un moment în care comunitățile locale din Dâmbovița aveau nevoie de sprijin financiar. Este benefic pentru fiecare localitate din județul nostru faptul că autoritățile județene vin și sprijină comunitățile locale, sprijină cetățenii. Prin materializarea acestor obiective prin PJDL, localitățile noastre se dezvoltă”, a declarat prefectul Claudia Gilia.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT